PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Diğer
Kurbağa Yetiştiriciliği...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 760509" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>27 Kasım 2013 - 11:53</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türk mutfağında yeri yok ama getirisi çok</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türk yemek kültüründe tüketimi olmayan, Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerin ise vazgeçilmezleri arasında yer alan kurbağa, Türkiye ' ye yılda yaklaşık 30 milyon dolar girdi sağlıyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türk mutfağında yeri yok ama getirisi çok</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Çoğunluğu tropik yağmur ormanlarında olmak üzere 33 familyaya dağılmış yaklaşık 5 bin 250 türü bulunan kurbağa, Türkiye ' de de yılın 10 ayı avlanarak, birçok ülkeye ihraç ediliyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı da olan iş adamı Ali Can Yamanyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışına kurbağa pazarladığını söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kurbağanın daha önce canlı ihraç edildiğini anlatan Yamanyılmaz, ilerleyen dönemde bu ürünün hijyenik ortamda işlenerek satılmaya başlandığını söyledi. Bu sayede döviz girdisinin arttığına dikkati çeken Yamanyılmaz, kışın günde 10-15 kilogram, yaz aylarında da 25-30 kilogram kurbağa topladıklarını ifade etti. Kurbağaların detaylı işlemden geçirilerek ihracata hazır hale getirildiğini kaydeden Yamanyılmaz, şöyle konuştu:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Toplanan kurbağalar önce bir havuza canlı bırakılıyor. Büyüklüklerine göre ayrılan kurbağalar, sıcaklığı 4-5 derece olan özel bölmelerde bir süre bekletiliyor. Bir nevi kış uykusuna yatırılıyor. Kurbağalar daha sonra kesilip, temizlenerek ihracata hazır hale getiriliyor. Ürün, kurbağa bacağı ve gövde olarak paketlenip ihraç ediliyor.'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kurbağa ürünlerine en çok talebin Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, İspanya ve Lüksemburg ' dan geldiğini belirten Yamanyılmaz, 'Avrupa kurbağa pazarının yüzde 80 ' ine Türkiye hakim. Kurbağadan yılda yaklaşık 30 milyon dolar girdi sağlanıyor. Birçok kişinin, yenildiğini duyunca tiksindiği, bu işi yapan bizlerin tadına bakmayı bile düşünmediği üründen ülkemiz büyük gelir elde ediyor. Yurt dışı pazarını artırarak, ülkemize daha çok döviz kazandırmak istiyoruz' dedi. </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Fransa ' daki restoranda öğrenip, sektöre atıldı</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>İş gezisi için gittiği Fransa ' daki bir restoranda, Adana ' dan gönderilen kurbağa bacağı yenildiğini öğrenerek sektöre girdiğini anlatan Yamanyılmaz, şunları kaydetti:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Daha önce narenciye ihracatı yapıyorduk. İşler aksadığından farklı sektör arayışına girdik. İş seyahati için Fransa ' nın Lyon kentine gittiğimde bir restorana girdim. Garsondan, içinde domuz eti olmayan yemek istedim. Bazı yemek isimleri saydı, aralarında kurbağa bacağı da vardı. Merak ettiğim için kurbağa bacağıyla ilgili bazı şeyler sordum. Ürünün, Adana bölgesinden geldiğini öğrenince araştırma yaptım ve bu sektöre girdim.'</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 760509, member: 41641"] [color=blue][b]27 Kasım 2013 - 11:53 Türk mutfağında yeri yok ama getirisi çok Türk yemek kültüründe tüketimi olmayan, Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerin ise vazgeçilmezleri arasında yer alan kurbağa, Türkiye ' ye yılda yaklaşık 30 milyon dolar girdi sağlıyor. Türk mutfağında yeri yok ama getirisi çok Çoğunluğu tropik yağmur ormanlarında olmak üzere 33 familyaya dağılmış yaklaşık 5 bin 250 türü bulunan kurbağa, Türkiye ' de de yılın 10 ayı avlanarak, birçok ülkeye ihraç ediliyor. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı da olan iş adamı Ali Can Yamanyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışına kurbağa pazarladığını söyledi. Kurbağanın daha önce canlı ihraç edildiğini anlatan Yamanyılmaz, ilerleyen dönemde bu ürünün hijyenik ortamda işlenerek satılmaya başlandığını söyledi. Bu sayede döviz girdisinin arttığına dikkati çeken Yamanyılmaz, kışın günde 10-15 kilogram, yaz aylarında da 25-30 kilogram kurbağa topladıklarını ifade etti. Kurbağaların detaylı işlemden geçirilerek ihracata hazır hale getirildiğini kaydeden Yamanyılmaz, şöyle konuştu: 'Toplanan kurbağalar önce bir havuza canlı bırakılıyor. Büyüklüklerine göre ayrılan kurbağalar, sıcaklığı 4-5 derece olan özel bölmelerde bir süre bekletiliyor. Bir nevi kış uykusuna yatırılıyor. Kurbağalar daha sonra kesilip, temizlenerek ihracata hazır hale getiriliyor. Ürün, kurbağa bacağı ve gövde olarak paketlenip ihraç ediliyor.' Kurbağa ürünlerine en çok talebin Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, İspanya ve Lüksemburg ' dan geldiğini belirten Yamanyılmaz, 'Avrupa kurbağa pazarının yüzde 80 ' ine Türkiye hakim. Kurbağadan yılda yaklaşık 30 milyon dolar girdi sağlanıyor. Birçok kişinin, yenildiğini duyunca tiksindiği, bu işi yapan bizlerin tadına bakmayı bile düşünmediği üründen ülkemiz büyük gelir elde ediyor. Yurt dışı pazarını artırarak, ülkemize daha çok döviz kazandırmak istiyoruz' dedi. Fransa ' daki restoranda öğrenip, sektöre atıldı İş gezisi için gittiği Fransa ' daki bir restoranda, Adana ' dan gönderilen kurbağa bacağı yenildiğini öğrenerek sektöre girdiğini anlatan Yamanyılmaz, şunları kaydetti: 'Daha önce narenciye ihracatı yapıyorduk. İşler aksadığından farklı sektör arayışına girdik. İş seyahati için Fransa ' nın Lyon kentine gittiğimde bir restorana girdim. Garsondan, içinde domuz eti olmayan yemek istedim. Bazı yemek isimleri saydı, aralarında kurbağa bacağı da vardı. Merak ettiğim için kurbağa bacağıyla ilgili bazı şeyler sordum. Ürünün, Adana bölgesinden geldiğini öğrenince araştırma yaptım ve bu sektöre girdim.'[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Diğer
Kurbağa Yetiştiriciliği...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt