PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
kurban olarak kullanılacak, sığır besiciliği?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Yunuss03" data-source="post: 1283523" data-attributes="member: 83388"><p>Büyükbaşa 7 kişi ortak olabilir kurban için. Danalarin kurbanlık olabilmeleri için 2 yaşında olması gerekiyor. 2 yaşından küçük olanlar kurban edilemez. Bunu da hayvanların Kapaklı olup olmadıklarından anlarsınız. Detay için bir bilene sorun.</p><p>Ben ortalama 350 kg olan danalar aldım. Ortalama günlük 1 kg canlı ağırlık artışı ile 450 kg olmasını hedefliyorum. Besi sonunda 450 kg gelen bir dana da yüzde 55-60 randimanla 250-270 kg karkas et gelecektir. Bu da kişi başı 35-40 kg et yapar ki yeterlidir bence.</p><p>Yem olarak da sap-saman, arpa flake, besi yemi, yoncayla besliyorum. Şu an;</p><p>5 kg flake, 2 kg besi yemi , 2 kg sap, 2 kg yonca. </p><p>Tartı aleti yok ama 400 kg olduklarını tahmin ediyorum. ( Göğüs çevresi gösteriyor)</p><p>Danalari Kars'tan 7bin TL ye aldım. </p><p>Kesimi kendim yapacağım, hisse başı 1700- 2bin TL den 13-14bine vermeyi hedefliyorum. Kurban da canlı ağırlık olarak vereceğim. Ne kadar kilo gelirse... Geçen sene Kocaeli de 25 ten verildi. Bu sene 30 deniyor, bakalım kısmet.</p><p>Danistigim herkes hisse olarak satmanın karlı olacağını söyledi, ben de bunun için cabaliyorum. </p><p>Danalari 25 Nisan'da aldım.</p><p>Umarım sorularınıza cevap olmuştur.</p><p>Bende yeniyim, daha fazla tecrübesi olan arkadaşları yoruma beklerim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yunuss03, post: 1283523, member: 83388"] Büyükbaşa 7 kişi ortak olabilir kurban için. Danalarin kurbanlık olabilmeleri için 2 yaşında olması gerekiyor. 2 yaşından küçük olanlar kurban edilemez. Bunu da hayvanların Kapaklı olup olmadıklarından anlarsınız. Detay için bir bilene sorun. Ben ortalama 350 kg olan danalar aldım. Ortalama günlük 1 kg canlı ağırlık artışı ile 450 kg olmasını hedefliyorum. Besi sonunda 450 kg gelen bir dana da yüzde 55-60 randimanla 250-270 kg karkas et gelecektir. Bu da kişi başı 35-40 kg et yapar ki yeterlidir bence. Yem olarak da sap-saman, arpa flake, besi yemi, yoncayla besliyorum. Şu an; 5 kg flake, 2 kg besi yemi , 2 kg sap, 2 kg yonca. Tartı aleti yok ama 400 kg olduklarını tahmin ediyorum. ( Göğüs çevresi gösteriyor) Danalari Kars'tan 7bin TL ye aldım. Kesimi kendim yapacağım, hisse başı 1700- 2bin TL den 13-14bine vermeyi hedefliyorum. Kurban da canlı ağırlık olarak vereceğim. Ne kadar kilo gelirse... Geçen sene Kocaeli de 25 ten verildi. Bu sene 30 deniyor, bakalım kısmet. Danistigim herkes hisse olarak satmanın karlı olacağını söyledi, ben de bunun için cabaliyorum. Danalari 25 Nisan'da aldım. Umarım sorularınıza cevap olmuştur. Bende yeniyim, daha fazla tecrübesi olan arkadaşları yoruma beklerim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
kurban olarak kullanılacak, sığır besiciliği?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt