PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Kuru Tarımda Üretim Ne Kadar Mantıklı !
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Stronger" data-source="post: 1413388" data-attributes="member: 43759"><p>Sayın Kazıltan, sizlerin yazılarının yıllardır takip ediyorum. Güzel konulara güzel cevaplarınız var. Elbette bu tarz arkasında elle tutulur gözle görülür birşeyin olmadığı bir şeye yatırım yapmak çok büyük risk. Ancak asıl riski biz çiftçiler yapıyorum. Çünkü hava durumu, yağmur, gübre fiyatı, ilaç fiyatı ve ürünün satış fiyatını bizim belirlemediğimiz bir şeyi üretiyoruz. </p><p></p><p>Bunun yanında 3 - 5 çiftçi bir araya gelse gübre bayii açsa sonuç değişmeyecek. O bayi de bu ürünü sonuçta ithalatcıdan alacak ve ürün yurt dısından zamlı geliyor ve zamlı alacak. 5 tl ye aldıgı urunu 3 tl ye satması söz konusu olamaz. Konu burada TL nın asırı deger kaybetmesi ve bize yurt dışından gelen her seyın asırı pahalı gelmesi. Yada yurt dısından gelenlere ulkemızın cok ucuz herseyın bol gelmesı gıbı. Suan ıstanbulda özel hastaneler dolup tasıyor. Yabancı ulke vatandasları ulkemıze saglık ıcın akın edıyor. Ulkemızın parası o kadar deger kaybettı kı. Çok üzülüyorum çook.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stronger, post: 1413388, member: 43759"] Sayın Kazıltan, sizlerin yazılarının yıllardır takip ediyorum. Güzel konulara güzel cevaplarınız var. Elbette bu tarz arkasında elle tutulur gözle görülür birşeyin olmadığı bir şeye yatırım yapmak çok büyük risk. Ancak asıl riski biz çiftçiler yapıyorum. Çünkü hava durumu, yağmur, gübre fiyatı, ilaç fiyatı ve ürünün satış fiyatını bizim belirlemediğimiz bir şeyi üretiyoruz. Bunun yanında 3 - 5 çiftçi bir araya gelse gübre bayii açsa sonuç değişmeyecek. O bayi de bu ürünü sonuçta ithalatcıdan alacak ve ürün yurt dısından zamlı geliyor ve zamlı alacak. 5 tl ye aldıgı urunu 3 tl ye satması söz konusu olamaz. Konu burada TL nın asırı deger kaybetmesi ve bize yurt dışından gelen her seyın asırı pahalı gelmesi. Yada yurt dısından gelenlere ulkemızın cok ucuz herseyın bol gelmesı gıbı. Suan ıstanbulda özel hastaneler dolup tasıyor. Yabancı ulke vatandasları ulkemıze saglık ıcın akın edıyor. Ulkemızın parası o kadar deger kaybettı kı. Çok üzülüyorum çook. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Kuru Tarımda Üretim Ne Kadar Mantıklı !
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt