PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
Kuru üzüm ölmüştür Allah rahmet etsin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 872381" data-attributes="member: 21067"><p>Bu durum tüm üzüm türlerinde var. Şaraplık, sofralık yada kurutmalık.</p><p></p><p>Şu an sofralık perakende 3-3.5 lira arası. Tabi kendin tezgah açıp satarsan. Hale girdiğinde, üzerinde en ufak lmek olmayan pırlanta gibi alfanoz ve gardinaller 1.5 liraya gidiyor. Bu yıl gibi ettirme iklimli bir senede o fiyat, o üzümün maliyetini bile kurtarmıyor. </p><p></p><p>Biz de şaraplık yetiştiriyoruz. 25 dekar var. Gamay, şensu ve semillon yetiştiriyoruz. Ortalama 70-80 kuruştan gidiyor. Şişesi 120 liraya satılan Sewignon Blank ' en pahalı üzümdür. Onun dahi fiyatı 2 lira.</p><p></p><p>İçler acısı yani. </p><p></p><p>Şu an şaraphaneler ve fabrikalar alıma başladı ama ortada herhangi bir fiyat yok. </p><p></p><p>'Fiyat ne kadar' diye sorduğunda, 'piyasadaki geçer fiyattan alıyoruz' deniyor. </p><p></p><p>Geçen yıl 3 farklı geçer fiyat oluştu. Herkes işine gelen ürünü işine gelen fiyattan ödedi kısaca. Olan yine üreticiye oldu. Bu yıl da değişmez.</p><p></p><p>Şarap kalitesi bakımından dünya ile yarışan üzümleri yetiştirirken bu hale düşmek çok kötü. </p><p></p><p>Kesin kararımı verdim. En azından yarısını sökeceğim bu yıl. </p><p></p><p>Üzerine basarak tekrar söylüyorum. Tüm üzüm üreticilerinin derdi aynı. </p><p></p><p>'Sorun ne üretebilmek, ne kalite, ne de verim miktarı. Sorun ürünün fiyatının öldürülmesi'</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 872381, member: 21067"] Bu durum tüm üzüm türlerinde var. Şaraplık, sofralık yada kurutmalık. Şu an sofralık perakende 3-3.5 lira arası. Tabi kendin tezgah açıp satarsan. Hale girdiğinde, üzerinde en ufak lmek olmayan pırlanta gibi alfanoz ve gardinaller 1.5 liraya gidiyor. Bu yıl gibi ettirme iklimli bir senede o fiyat, o üzümün maliyetini bile kurtarmıyor. Biz de şaraplık yetiştiriyoruz. 25 dekar var. Gamay, şensu ve semillon yetiştiriyoruz. Ortalama 70-80 kuruştan gidiyor. Şişesi 120 liraya satılan Sewignon Blank ' en pahalı üzümdür. Onun dahi fiyatı 2 lira. İçler acısı yani. Şu an şaraphaneler ve fabrikalar alıma başladı ama ortada herhangi bir fiyat yok. 'Fiyat ne kadar' diye sorduğunda, 'piyasadaki geçer fiyattan alıyoruz' deniyor. Geçen yıl 3 farklı geçer fiyat oluştu. Herkes işine gelen ürünü işine gelen fiyattan ödedi kısaca. Olan yine üreticiye oldu. Bu yıl da değişmez. Şarap kalitesi bakımından dünya ile yarışan üzümleri yetiştirirken bu hale düşmek çok kötü. Kesin kararımı verdim. En azından yarısını sökeceğim bu yıl. Üzerine basarak tekrar söylüyorum. Tüm üzüm üreticilerinin derdi aynı. 'Sorun ne üretebilmek, ne kalite, ne de verim miktarı. Sorun ürünün fiyatının öldürülmesi' [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
Kuru üzüm ölmüştür Allah rahmet etsin
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt