PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Kuzu bakımı yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mevlut Han" data-source="post: 989877" data-attributes="member: 59283"><p><strong>Ynt: Kuzu bakımı yardım</strong></p><p></p><p>Selamin aleykum. Kuzulari aldigin sahsin bu kuzulara hic bir vitaamin mineral takviyesi yapmadigini varsayarak hareket etmek lazim oncelikle 2gr yeldif yap bu sekilde beyaz kas hastaliginin onune gecmis olursun duzenli olarak gunes goruyosa kuzular ademine gerek yok ama ahirda her daim kapali tutuyorsan ayda bir defa da 1gr ademin vur yalama tasi bulundurman guzel stres atar ama onlerinde kaya tuzu bulunmasida gerekirki yaladikca agzi tatlansin yemi istahli yesin yem rasyonuna gelince bu tamamen senin ne bekledigine bagli benim kuzularim en kisa surede maksimum et yapsin istiyorsan eger kaba yemi sinirlandirmali kesif yemi artirmalisin burada onemli noktalardan biri de saman tabiki kesinlikle es gecmemek lazim ve saman verme diyenlere katilmiyorum ben saman selulozu yuksek sindirilebikirligi zor bir kaba yemdir ve buda hayvanin iskembesindekini dondermesini saglar gevisi getirmesini arttirir ve kesif yemin bagirsaklarda hizli bir sekilde gecip diskilanmasini engelleyerek maksimum faydalanmasini saglar dolayisi ile az bir miktarda olsa samani kesinlikle verin mesela gunde bir ogun saman ve yem karisimi yapin bir ogun de yonca fig vb kuru otu ile yem karisimi yapin ve ucun bir ogunde de sadece kesif yem verin onlerinde daima temiz su bulundurun kesif yem mijtarini 2.5 aylik oldugunu dusunursek kuzularin kesif yemi 250gr dan baslayarak zaman icerisinde 1 - 1.5 kg duzeylerine cikarmalisin ama birden bire olmaz yavas yavas tabiki samani bir ogunde 200 - 250 gr dolaylarinda ver yonca veya fig gibi kuru otun varsa ondanda ayni sekilde 250 gr dolaylarinda ver her ogunden sonra yemliklerde cok yem artiyorsa kaba yemleri azalt taki yemliklerde cok az bir yem kalana kadar azalt beya duruma gore cogalt saygilar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mevlut Han, post: 989877, member: 59283"] [b]Ynt: Kuzu bakımı yardım[/b] Selamin aleykum. Kuzulari aldigin sahsin bu kuzulara hic bir vitaamin mineral takviyesi yapmadigini varsayarak hareket etmek lazim oncelikle 2gr yeldif yap bu sekilde beyaz kas hastaliginin onune gecmis olursun duzenli olarak gunes goruyosa kuzular ademine gerek yok ama ahirda her daim kapali tutuyorsan ayda bir defa da 1gr ademin vur yalama tasi bulundurman guzel stres atar ama onlerinde kaya tuzu bulunmasida gerekirki yaladikca agzi tatlansin yemi istahli yesin yem rasyonuna gelince bu tamamen senin ne bekledigine bagli benim kuzularim en kisa surede maksimum et yapsin istiyorsan eger kaba yemi sinirlandirmali kesif yemi artirmalisin burada onemli noktalardan biri de saman tabiki kesinlikle es gecmemek lazim ve saman verme diyenlere katilmiyorum ben saman selulozu yuksek sindirilebikirligi zor bir kaba yemdir ve buda hayvanin iskembesindekini dondermesini saglar gevisi getirmesini arttirir ve kesif yemin bagirsaklarda hizli bir sekilde gecip diskilanmasini engelleyerek maksimum faydalanmasini saglar dolayisi ile az bir miktarda olsa samani kesinlikle verin mesela gunde bir ogun saman ve yem karisimi yapin bir ogun de yonca fig vb kuru otu ile yem karisimi yapin ve ucun bir ogunde de sadece kesif yem verin onlerinde daima temiz su bulundurun kesif yem mijtarini 2.5 aylik oldugunu dusunursek kuzularin kesif yemi 250gr dan baslayarak zaman icerisinde 1 - 1.5 kg duzeylerine cikarmalisin ama birden bire olmaz yavas yavas tabiki samani bir ogunde 200 - 250 gr dolaylarinda ver yonca veya fig gibi kuru otun varsa ondanda ayni sekilde 250 gr dolaylarinda ver her ogunden sonra yemliklerde cok yem artiyorsa kaba yemleri azalt taki yemliklerde cok az bir yem kalana kadar azalt beya duruma gore cogalt saygilar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Kuzu bakımı yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt