PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Leonardit Tavsiye
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 1069748" data-attributes="member: 919"><p>Değerli abicim( adınızı bilmiyorum);</p><p>Bir kaç noktaya değineceğim.</p><p>#Sıvı humik asit çözeltisinin etkileme hızı yüksektir etki süresi kısadır. </p><p>Cevap: Evet etkileme hızı yüksektir. Ayrıca etki süreside yüksektir. Bizim anlaşamadığımız nokta şu. Biz humik asidi yani özü direkt olarak veriyoruz toprağa. Çözünme durumu yok direkt çalışıyor. Leonarditte ise salınım mevzuu var. Şunuda diyeyim. 3 sene humik asit çözeltisi kullanıp, 0.7 olan org maddeyi 2.1 e çıkaran müşterim var. </p><p># Humik asit çözeltileri alkali karakterlidir. Biz bunu sulandırıp veriyoruz toprağa. Uygulama aşamasında pH düşüyor. Kendi yaptığım çalışmada 13 olan pH toprağa atılırken 8-9 arasına düşüyor. Sadece humik asit yada leonardit pH ya tek başına pek bi etki yapmaz. </p><p># Özelden cep numaranızı verirseniz whatsup aracılığıyla size videoları gönderebilirim. Yada facebook üzerinden eklerseniz izleyebilirsiniz. Temmuz ayında kullanılmayan alan çatlakken, kullanılan alanda çatlama yok ve tav 2 cm de başlıyor. </p><p># kendi müşterilerimden derlediğim verilere göre ayçiçeklerinde toprak uygulamalarında 30-52 kg arası verim artışı vardı. Buda ortalama 150-250 kg arası verim veren tarlalarda %20-40 verim artışı demek. </p><p>Sitemiz üyelerinden Ertaç Şahin pancar tarlasında sulama ile dekara 1,5 litre humikcan verdi. Kullanmadığı alandaki pancarları 5,5 tona yakın, kullandığı alandaki pancarları 6 tona yakın verim verdi ve 2-3 puanlık polar artışıda cabası. </p><p></p><p>Siteye fazla görsel ekleyemedim bu yüzden dediğim şekilde iletişime geçersek yaprak-toprak uygulamalarının her birini sizinle seve seve paylaşırım. </p><p></p><p>Gelelim Humikcanın analizine. </p><p>Üniversitede ilk çalışmalarıma başladığımda %11 içerik vardı. 4 sene sonumda %24,7 ye çıktı. Bugün ise humik fulvik asit oranı %25,1 organik madde miktarı %28,6. Tamamen kendi geliştirdiğim proses ile bu işi yapıyorum. Allaha da şükürler olsun yüzüm kara çıkmadı. Bu oranı daha da arttıracam. Türkiyeyi geçtim, dünyadaki en yüksek içeriği yakalayacağım Allahın izni ile. </p><p></p><p>Saygı ve sevgilerimle</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 1069748, member: 919"] Değerli abicim( adınızı bilmiyorum); Bir kaç noktaya değineceğim. #Sıvı humik asit çözeltisinin etkileme hızı yüksektir etki süresi kısadır. Cevap: Evet etkileme hızı yüksektir. Ayrıca etki süreside yüksektir. Bizim anlaşamadığımız nokta şu. Biz humik asidi yani özü direkt olarak veriyoruz toprağa. Çözünme durumu yok direkt çalışıyor. Leonarditte ise salınım mevzuu var. Şunuda diyeyim. 3 sene humik asit çözeltisi kullanıp, 0.7 olan org maddeyi 2.1 e çıkaran müşterim var. # Humik asit çözeltileri alkali karakterlidir. Biz bunu sulandırıp veriyoruz toprağa. Uygulama aşamasında pH düşüyor. Kendi yaptığım çalışmada 13 olan pH toprağa atılırken 8-9 arasına düşüyor. Sadece humik asit yada leonardit pH ya tek başına pek bi etki yapmaz. # Özelden cep numaranızı verirseniz whatsup aracılığıyla size videoları gönderebilirim. Yada facebook üzerinden eklerseniz izleyebilirsiniz. Temmuz ayında kullanılmayan alan çatlakken, kullanılan alanda çatlama yok ve tav 2 cm de başlıyor. # kendi müşterilerimden derlediğim verilere göre ayçiçeklerinde toprak uygulamalarında 30-52 kg arası verim artışı vardı. Buda ortalama 150-250 kg arası verim veren tarlalarda %20-40 verim artışı demek. Sitemiz üyelerinden Ertaç Şahin pancar tarlasında sulama ile dekara 1,5 litre humikcan verdi. Kullanmadığı alandaki pancarları 5,5 tona yakın, kullandığı alandaki pancarları 6 tona yakın verim verdi ve 2-3 puanlık polar artışıda cabası. Siteye fazla görsel ekleyemedim bu yüzden dediğim şekilde iletişime geçersek yaprak-toprak uygulamalarının her birini sizinle seve seve paylaşırım. Gelelim Humikcanın analizine. Üniversitede ilk çalışmalarıma başladığımda %11 içerik vardı. 4 sene sonumda %24,7 ye çıktı. Bugün ise humik fulvik asit oranı %25,1 organik madde miktarı %28,6. Tamamen kendi geliştirdiğim proses ile bu işi yapıyorum. Allaha da şükürler olsun yüzüm kara çıkmadı. Bu oranı daha da arttıracam. Türkiyeyi geçtim, dünyadaki en yüksek içeriği yakalayacağım Allahın izni ile. Saygı ve sevgilerimle [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Leonardit Tavsiye
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt