PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Lİsans tezi konusunda yarıdım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 915434" data-attributes="member: 6"><p><strong>Ynt: Lİsans tezi konusunda yarıdım</strong></p><p></p><p>Tezin giriş kısmında konu ile ilgili genel olarak bir bilgi vermen yeterlidir. Fazla detaya girmeden. Artık konu ne tür bilemiyorum. Mesela benim hazırladıklarımdan birkaç örnek vereyim. Yüksek lisans için işte öğrenciler ile alakalı bir konu yapmıştım. Bunda konu hakkında genel bir bilgi veriyorsun. Sonuçta ne bulmayı hedeflediğini anlatıyorsun. Kısacası konunun genelini giriş kısmında fazla detaya girmeden faydaları yararları neler olacak gibisinden anlatman gerek. Sonuçta ne bulmayı hedeflediğini anlatıyorsun. </p><p></p><p>Aşağıda örnek olarak ekledim. Bu İşletme bölümü ile hazırladığım araştırma ödevinden. Bu tarz yazılıyor. Biraz tabi konu genişledikçe yazı artabilir. Ödev olduğu için çok uzun değil. Ama 5 sayfa kadarda olmaz. Maksimum 2 sayfa olmalı.</p><p></p><p>Günümüzde öğrenim hayatı bireyler için çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bireylerin tüm geleceğini daha doğrusu hayatını aldıkları eğitim etkilemektedir. Buna göre bireyler gelecekteki işlerinde belirli konumlara gelmektedir. Eğitim hayatında başarılı olmak aynı zamanda iş hayatında da bireylere başarıyı garanti etmektedir. Bu süreç kişilerin geleceğini şekillendirmektedir. Bunun yanı sıra alınan iyi bir eğitim kişilerin toplum içinde aldıkları bu eğitim ile kendilerini belli etmelerini sağlar. Bu sayede iş ve sosyal hayatlarında iyi yerlere gelebilirler. Aynı zamanda iyi eğitim alan bireyler kaliteli bir toplum düzeyinin oluşmasında önem teşkil etmektedir. Bu noktada eğitim için en uygun üniversiteyi seçmek öğrenciler için büyük bir öneme sahiptir. Fakat sadece bir ölçüt üniversite seçiminde öğrencilerin kararlarını etkilemez. Birçok farklı etken bu seçime dâhil olmaktadır. Bu etkenlerden bazıları eğitim kalitesi, burs imkânları, isim bilinirliği, öğrenim ücreti, sosyal imkânlar, tercih puanı ve konumdur. Bu araştırmada özellikle vakıf üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin üniversitelerini seçmelerinde etkili olan etkenler incelenecektir. Bu etkenler incelenirken ..... Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere anketler verilecektir..... Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin tamamı ana kütleyi oluşturmaktadır. Fakat araştırma doğrultusunda belirli sınıflar, bölümler veya öğrenciler örneklem olarak seçilecektir. Bu anketlere verilen cevaplar doğrultusunda da bu etkenlerin etki düzeyleri saptanacaktır. Bunun için çeşitli istatistikle ilgili paket programlar (SPSS vb.), istatistiksel yöntemler ve testlerde(regresyon, korelasyon, frekans dağılımları, anova, ki-kare ve t-testi vb. ) kullanılacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 915434, member: 6"] [b]Ynt: Lİsans tezi konusunda yarıdım[/b] Tezin giriş kısmında konu ile ilgili genel olarak bir bilgi vermen yeterlidir. Fazla detaya girmeden. Artık konu ne tür bilemiyorum. Mesela benim hazırladıklarımdan birkaç örnek vereyim. Yüksek lisans için işte öğrenciler ile alakalı bir konu yapmıştım. Bunda konu hakkında genel bir bilgi veriyorsun. Sonuçta ne bulmayı hedeflediğini anlatıyorsun. Kısacası konunun genelini giriş kısmında fazla detaya girmeden faydaları yararları neler olacak gibisinden anlatman gerek. Sonuçta ne bulmayı hedeflediğini anlatıyorsun. Aşağıda örnek olarak ekledim. Bu İşletme bölümü ile hazırladığım araştırma ödevinden. Bu tarz yazılıyor. Biraz tabi konu genişledikçe yazı artabilir. Ödev olduğu için çok uzun değil. Ama 5 sayfa kadarda olmaz. Maksimum 2 sayfa olmalı. Günümüzde öğrenim hayatı bireyler için çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bireylerin tüm geleceğini daha doğrusu hayatını aldıkları eğitim etkilemektedir. Buna göre bireyler gelecekteki işlerinde belirli konumlara gelmektedir. Eğitim hayatında başarılı olmak aynı zamanda iş hayatında da bireylere başarıyı garanti etmektedir. Bu süreç kişilerin geleceğini şekillendirmektedir. Bunun yanı sıra alınan iyi bir eğitim kişilerin toplum içinde aldıkları bu eğitim ile kendilerini belli etmelerini sağlar. Bu sayede iş ve sosyal hayatlarında iyi yerlere gelebilirler. Aynı zamanda iyi eğitim alan bireyler kaliteli bir toplum düzeyinin oluşmasında önem teşkil etmektedir. Bu noktada eğitim için en uygun üniversiteyi seçmek öğrenciler için büyük bir öneme sahiptir. Fakat sadece bir ölçüt üniversite seçiminde öğrencilerin kararlarını etkilemez. Birçok farklı etken bu seçime dâhil olmaktadır. Bu etkenlerden bazıları eğitim kalitesi, burs imkânları, isim bilinirliği, öğrenim ücreti, sosyal imkânlar, tercih puanı ve konumdur. Bu araştırmada özellikle vakıf üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin üniversitelerini seçmelerinde etkili olan etkenler incelenecektir. Bu etkenler incelenirken ..... Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere anketler verilecektir..... Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin tamamı ana kütleyi oluşturmaktadır. Fakat araştırma doğrultusunda belirli sınıflar, bölümler veya öğrenciler örneklem olarak seçilecektir. Bu anketlere verilen cevaplar doğrultusunda da bu etkenlerin etki düzeyleri saptanacaktır. Bunun için çeşitli istatistikle ilgili paket programlar (SPSS vb.), istatistiksel yöntemler ve testlerde(regresyon, korelasyon, frekans dağılımları, anova, ki-kare ve t-testi vb. ) kullanılacaktır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Lİsans tezi konusunda yarıdım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt