PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
maliyet tablosu çıkarmamda sizlerinde yardımını bekliyorum....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ufukk" data-source="post: 665164" data-attributes="member: 1424"><p><strong>Ynt: maliyet tablosu çıkarmamda sizlerinde yardımını bekliyorum....</strong></p><p></p><p>30 kg süt verecek inekler Ferrai araba gibidir , arabanın gideceği yol birinci sınıf olursa bu hıza çıkabilir , uygun yakıt konulursa arabanın farkı ortaya çıkar. Uygun imkan ve beslenmeyi sağlamak için geleneksel yöntemlerin dışına çıkmanız lazım bunlarda işletmeler için hep maliyet arttırıcı unsurlar.</p><p>Tarımsal işletmelerde başlıca risk faktörleri üretim riskleri ve pazarlama riskleri.</p><p>Üretim risklerinde çok fazla sayıda parametre var , bu parametrelerden bazılarını kontrol altına alabiliyorsunuz bazıları kader kısmet demek zorunda kalıyorsunuz.</p><p>Daha önceden bu işi yaptığınız için demek istediklerimi daha kolay anlatabilirim diye düşünüyorum. Süper bir ineğiniz vardır , 30 kg ortalamayı uygun beslenme ve ortam ile alırsınız. Doğuma kısa bir süre kala yavru ölü doğum yapar , birde bakmışsınız bir memesi mastitis olmuş , hem buzağıdan hemde hayvanın veriminden olursunuz , kader kısmet demek istediğim bunun gibi olaylar.</p><p>Gönül işi , sürekli hayvan pisliğinde yaşamak , ordan para çıkarmaya çalışmak ciddi zor işler , üretim yapsanız bile bazen süt ve et fiyatı düşüyor bu seferde emeklerinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bunlarda pazarlama riskleri.</p><p>Sulanabilir uygun miktarda tarlanız varsa , buaralardan arpa , yulaf , yonca ve slaj üretimini kendiniz yapabilirseniz işletme girdilerinde size önemli miktarda avantaj sağlayacaktır. Herşeyin satın alındığı bir işletmeden risk kalemleri sayısı dahada artacaktır. Eğer sermayenizin yarısını kaybetmeyi göze aldıysanız , bu parayı kaybetmek sizi zor durumda bırakmayacaksa bu işe gönül rahatlığıyla girin derim , çünkü önceden zaten bu işi yapmışsınız. Lakin hayatınızın geri kalanını devam ettirmek için gereken kazan. bu yatırımdan çıkacak kazanca bağlı ise o zaman daha dikkatli düşünmenizi ve yapacağınız hesaplarda riskleri daha fazla göz önünde almanızı bir forumdaş olarak tavsiye ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ufukk, post: 665164, member: 1424"] [b]Ynt: maliyet tablosu çıkarmamda sizlerinde yardımını bekliyorum....[/b] 30 kg süt verecek inekler Ferrai araba gibidir , arabanın gideceği yol birinci sınıf olursa bu hıza çıkabilir , uygun yakıt konulursa arabanın farkı ortaya çıkar. Uygun imkan ve beslenmeyi sağlamak için geleneksel yöntemlerin dışına çıkmanız lazım bunlarda işletmeler için hep maliyet arttırıcı unsurlar. Tarımsal işletmelerde başlıca risk faktörleri üretim riskleri ve pazarlama riskleri. Üretim risklerinde çok fazla sayıda parametre var , bu parametrelerden bazılarını kontrol altına alabiliyorsunuz bazıları kader kısmet demek zorunda kalıyorsunuz. Daha önceden bu işi yaptığınız için demek istediklerimi daha kolay anlatabilirim diye düşünüyorum. Süper bir ineğiniz vardır , 30 kg ortalamayı uygun beslenme ve ortam ile alırsınız. Doğuma kısa bir süre kala yavru ölü doğum yapar , birde bakmışsınız bir memesi mastitis olmuş , hem buzağıdan hemde hayvanın veriminden olursunuz , kader kısmet demek istediğim bunun gibi olaylar. Gönül işi , sürekli hayvan pisliğinde yaşamak , ordan para çıkarmaya çalışmak ciddi zor işler , üretim yapsanız bile bazen süt ve et fiyatı düşüyor bu seferde emeklerinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bunlarda pazarlama riskleri. Sulanabilir uygun miktarda tarlanız varsa , buaralardan arpa , yulaf , yonca ve slaj üretimini kendiniz yapabilirseniz işletme girdilerinde size önemli miktarda avantaj sağlayacaktır. Herşeyin satın alındığı bir işletmeden risk kalemleri sayısı dahada artacaktır. Eğer sermayenizin yarısını kaybetmeyi göze aldıysanız , bu parayı kaybetmek sizi zor durumda bırakmayacaksa bu işe gönül rahatlığıyla girin derim , çünkü önceden zaten bu işi yapmışsınız. Lakin hayatınızın geri kalanını devam ettirmek için gereken kazan. bu yatırımdan çıkacak kazanca bağlı ise o zaman daha dikkatli düşünmenizi ve yapacağınız hesaplarda riskleri daha fazla göz önünde almanızı bir forumdaş olarak tavsiye ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
maliyet tablosu çıkarmamda sizlerinde yardımını bekliyorum....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt