PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Manda
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1258223" data-attributes="member: 80997"><p>Ya abi bizim yer şehrin içinde böyle küçük bi mandıra sadece yoğurt ve kaymak filan yapıyolar normalde pazarda süt satsak lt si 8 tl den, kaymak yaptığımızda bizim mandaların 6-7 lt sinden 1 kg kaymak düşüyo kaymağın kg ı da 70 lira yani öyle sütün litresi 10 tl ye geliyo birde kalan sütü yoğurt mayalayıp kg ını 3-4 tl den satıyolar sütün kilosu 12-13-14 liraya geliyo ama çok zahmetli öyle insanla uğraşıyorsun, 250 gr lık 10 tane paketi dağıtıyordum koca şehirde belki 20-30 km yapıyorum onları dağıtırken yada pazara gitsen bütün gün orda durcan mecbur e çoğu zaman baya kaymak artıyo, kışın artmaz ama yazları çok artıyo kaymak yiye yiye ben 90 kg babam 120 kg olmuştuk bi ara [emoji28][emoji28] yani böyle satmak çok iyi oldu bize sabah hemen 15 dk da götürüyorum ben 3-4 lira yakar git gel max max 10 lira yakar yani e zaten haftada bi ihtiyaç için gezmek için 2-3 gün gidiliyo şehire yani farkeden bişey olmuyo yakıt olarak. Mera olayındada abi merası çok bizim köyün 3-4 bin dönüm belki kış da çok olmaz yani 365 günün en az 300 günü meraya çıkarırsın, taban meralarda var nisan mayıs haziran aylarında oralarda otlat eve getir hiçbişey verme 5-6-7 lt süt sağarsın yine, temmuz, ağustosdada anızlarda otlatıp 2 kg yüksek proteinli bişey versek ayçiçeği küspesi filan mesela başkada bişey vermesek yine 5-6 lt süt sağılır kalan dönemdede biraz evden takviye verilir yani manda büyük oranda bedavaya bakılır ama biz onu güdemeyiz yani babam da bende oldum olası çobanlık işini sevmiyoruz koyunlar bile güdülmğyo bizim köyde manda çobanı da yok ona da katamıyoruz sadece evden bakılıyo hayvanlara ama yinede biz çok memnunuz. Malakları da sucuk yapıyoruz [emoji3][emoji3]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1258223, member: 80997"] Ya abi bizim yer şehrin içinde böyle küçük bi mandıra sadece yoğurt ve kaymak filan yapıyolar normalde pazarda süt satsak lt si 8 tl den, kaymak yaptığımızda bizim mandaların 6-7 lt sinden 1 kg kaymak düşüyo kaymağın kg ı da 70 lira yani öyle sütün litresi 10 tl ye geliyo birde kalan sütü yoğurt mayalayıp kg ını 3-4 tl den satıyolar sütün kilosu 12-13-14 liraya geliyo ama çok zahmetli öyle insanla uğraşıyorsun, 250 gr lık 10 tane paketi dağıtıyordum koca şehirde belki 20-30 km yapıyorum onları dağıtırken yada pazara gitsen bütün gün orda durcan mecbur e çoğu zaman baya kaymak artıyo, kışın artmaz ama yazları çok artıyo kaymak yiye yiye ben 90 kg babam 120 kg olmuştuk bi ara [emoji28][emoji28] yani böyle satmak çok iyi oldu bize sabah hemen 15 dk da götürüyorum ben 3-4 lira yakar git gel max max 10 lira yakar yani e zaten haftada bi ihtiyaç için gezmek için 2-3 gün gidiliyo şehire yani farkeden bişey olmuyo yakıt olarak. Mera olayındada abi merası çok bizim köyün 3-4 bin dönüm belki kış da çok olmaz yani 365 günün en az 300 günü meraya çıkarırsın, taban meralarda var nisan mayıs haziran aylarında oralarda otlat eve getir hiçbişey verme 5-6-7 lt süt sağarsın yine, temmuz, ağustosdada anızlarda otlatıp 2 kg yüksek proteinli bişey versek ayçiçeği küspesi filan mesela başkada bişey vermesek yine 5-6 lt süt sağılır kalan dönemdede biraz evden takviye verilir yani manda büyük oranda bedavaya bakılır ama biz onu güdemeyiz yani babam da bende oldum olası çobanlık işini sevmiyoruz koyunlar bile güdülmğyo bizim köyde manda çobanı da yok ona da katamıyoruz sadece evden bakılıyo hayvanlara ama yinede biz çok memnunuz. Malakları da sucuk yapıyoruz [emoji3][emoji3] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Manda
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt