PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 608720" data-attributes="member: 26025"><p><strong>Ynt: Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi</strong></p><p></p><p>Cok tesekkur ederim Mehmet Bey,</p><p>Soya fasulyesi birinci urun veya ikinci urun olarak ekilebliyor. Birinci urun olarak nisan sonundan haziran ayına kadar ekilebiliyor. Akdeniz /Guneydogu bolgesi sartlarında pamuk ekimi zamanı gibi. Nisan sonu - mayıs bası gibi oluyor </p><p>Sıra arası 70 cm sıra ustu 4-5 cm gibi.( dekara 7-9 kg gibi) İlk defa ekilecek topraklarda soya tohumunu bakteri ile asılamak gerekiyor. Taban gubersi olarak 25-30 kg Dap ust gubreye genelde gerek yok diyorlar ortalama yetisme suresi 135-150 gun gibi sanırım konyada ektiler bu yıl internetten okumustum.</p><p></p><p>İkinci urun olarak en gec Temmuz ayının ilk haftasında ekilmesi tavsiye ediliyor ( olgunlasma Zamanı ekim sonu kasım ayına gelıyor bu donemlerde asırı yagmur tane dokmesi yapabiliyor zarar olarak) ikinci urun ekimde sıra arası 60 cm gibi diyorlar sıra uzeri 3 cm gibi </p><p></p><p>Benim yaptıgım hatalar bakteri kullanmadım, yabancı ot mucadelesinde gec kaldım 4-6 yapraklı iken yabancı ot mucadelesi yapmak lazım daha sonra gec oluyor bitki zayıf kalıyor( dar , genıs yaprak ile soya fasulyesinde ilacla mucadele yapmak mumkunmus daha sonradan ogrendım) </p><p></p><p>Sulama dongusu olarak 10-12 gunluk sulama dongusu tavsiye ediyorlar 5-6 defa sulama gibi ( ciceklenme zamanı, bakla tutma zamanı, bakla tane olusturma, tane sisrme zamanı olan donemlere sulama tavsiye ediliyor</p><p></p><p>Hastalık olarak beyaz sinek, yesil kurt zararlısı var ben sadece yesil kurt mucadelesi yaptım. </p><p></p><p>Ben extra olarak ust gubre verdim (15 kg / da ure ) </p><p></p><p>Ekimde dikkat edilecek en onemli nokta soya fasulyesı kuruya ekim olmuyor toprakta rutubet olması gerekiyor cimlenmeyi saglaması için </p><p>Cukurovada birinci urunde 400-500 kg /da verimler gordum ikinci urunde 250-400 kg / da verimler alındı. </p><p>2012 destek miktarı 500 tl su an ki urun fiyatı borasda 1000-1100 tl civarı</p><p></p><p>Diger bir avantajı tarla ıslahı acısından faydası var topraga azot bırakıyor. Topragı mısır gibi yormuyor. Sapı samanı hayvanlar icin cok faydalı diyorlar bizim bolgede hayvancılık yok o yuzden kendim bu konuda yorum yapamayacagım ama cukurovada bunu balya balya topluyorlar</p><p></p><p>Su an icin aklıma gelenler su an icin bunlar aklınıza takılan seyler varsa elimden geldigince yardımcı olmaya calısırım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 608720, member: 26025"] [b]Ynt: Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi[/b] Cok tesekkur ederim Mehmet Bey, Soya fasulyesi birinci urun veya ikinci urun olarak ekilebliyor. Birinci urun olarak nisan sonundan haziran ayına kadar ekilebiliyor. Akdeniz /Guneydogu bolgesi sartlarında pamuk ekimi zamanı gibi. Nisan sonu - mayıs bası gibi oluyor Sıra arası 70 cm sıra ustu 4-5 cm gibi.( dekara 7-9 kg gibi) İlk defa ekilecek topraklarda soya tohumunu bakteri ile asılamak gerekiyor. Taban gubersi olarak 25-30 kg Dap ust gubreye genelde gerek yok diyorlar ortalama yetisme suresi 135-150 gun gibi sanırım konyada ektiler bu yıl internetten okumustum. İkinci urun olarak en gec Temmuz ayının ilk haftasında ekilmesi tavsiye ediliyor ( olgunlasma Zamanı ekim sonu kasım ayına gelıyor bu donemlerde asırı yagmur tane dokmesi yapabiliyor zarar olarak) ikinci urun ekimde sıra arası 60 cm gibi diyorlar sıra uzeri 3 cm gibi Benim yaptıgım hatalar bakteri kullanmadım, yabancı ot mucadelesinde gec kaldım 4-6 yapraklı iken yabancı ot mucadelesi yapmak lazım daha sonra gec oluyor bitki zayıf kalıyor( dar , genıs yaprak ile soya fasulyesinde ilacla mucadele yapmak mumkunmus daha sonradan ogrendım) Sulama dongusu olarak 10-12 gunluk sulama dongusu tavsiye ediyorlar 5-6 defa sulama gibi ( ciceklenme zamanı, bakla tutma zamanı, bakla tane olusturma, tane sisrme zamanı olan donemlere sulama tavsiye ediliyor Hastalık olarak beyaz sinek, yesil kurt zararlısı var ben sadece yesil kurt mucadelesi yaptım. Ben extra olarak ust gubre verdim (15 kg / da ure ) Ekimde dikkat edilecek en onemli nokta soya fasulyesı kuruya ekim olmuyor toprakta rutubet olması gerekiyor cimlenmeyi saglaması için Cukurovada birinci urunde 400-500 kg /da verimler gordum ikinci urunde 250-400 kg / da verimler alındı. 2012 destek miktarı 500 tl su an ki urun fiyatı borasda 1000-1100 tl civarı Diger bir avantajı tarla ıslahı acısından faydası var topraga azot bırakıyor. Topragı mısır gibi yormuyor. Sapı samanı hayvanlar icin cok faydalı diyorlar bizim bolgede hayvancılık yok o yuzden kendim bu konuda yorum yapamayacagım ama cukurovada bunu balya balya topluyorlar Su an icin aklıma gelenler su an icin bunlar aklınıza takılan seyler varsa elimden geldigince yardımcı olmaya calısırım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt