PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 656129" data-attributes="member: 26025"><p><strong>Ynt: Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi</strong></p><p></p><p>Hermiyas bey iyi günler gecen yıl birinci urun ve ikinci urun olarak 2 adet verim denemesi yaptım </p><p>Birinci urunde May tohumculugun Balze isimli tohumunu ektim.(8 dekar ) 320 kg/da verim elde ettim potansiyel olrak daha fazla verim elde etme sansım var gibi. Yabancı ot problemi yasadım ekerken bakteri kullanmadım ekim hatalarım oldu gibi </p><p>Ekim tarihim 23 Nisan dı. Tabana 35 kg 20-20 attım ( bu yıl taban gubresi olarak dap kullanacagım)</p><p>Bu yıl birinci urun soya olarak Arısoy ve Atakişi tohumlarını ekecegim ( 15 dekardan toplam 30 dekar) </p><p>Sıra arası 70 cm sıra ustu 5 cm </p><p>Asıl denemem ikinci ürün de idi</p><p>Sorularınız cevabına gelince</p><p>1. Arısoy ( atlas tohumculuk )( 270 kg/ da)</p><p> SA-88 (agrova tohumculuk) ( 250 kg/da)</p><p> Nova (150 kg / da) ( may tohumculuk) çimlemle problemi yaşandı. Firma bilgilendirildi gecen yıl cukurovadada çimlenme problemi yaşamış bu tohumda</p><p>2. Temmuzun 8-9 unda ekimler bitti 94 dekar ekim yaptım 1,5 gunde bitirdim ekimi. Soya kuruya ekilmiyor toprakta çimleme yapabilecek rutubetin olması gerekiyor.Buğday hasadı sonrası tarla hazırlanması boş olarak tarlanın yağmurlama yapılması topragın tavına gelmesi derken bu tarihe kaldık. Bu yıl haziran 20 ye kadar ekimi bitimeyi planlıyorum. Yetkililer haziran ayında ekii bitirmeyi tavsiye ediyorlar verim açısından</p><p>3. 2 defa ara çapası yaptım buarada da yabancı ot sıkıntısıyaşadım ben sadece dar yaprak ilacı attım çeşitli firmaların soya için dar geniş yaprak ilaları var bu yıl bunları kullanacagım</p><p>4. Hasat 23 Ekimde oldu</p><p>5. Dane rutubeti 14-16 aralıgındaydı</p><p>6. Hemen sattım ben Tarsusa tuccar yakınım vardı ona gonderdim. O tarihlerde cukurova teslim fiyatlar 1000-1050 aralığındaydı</p><p>7. Donum maliyetim yaklasık olarak 200 tl /dekar gibiydi tam olarak detayları isterseniz daha sonra kalem kalem yaptığım masrafları gonderebilirim (elektrik , sulama işçiliği, yaprak gubresi, el çapası, ust gubre dahil) sonuc olarak dekara 180 tl civari gelir bırakıyor ( destekleme dahil) bu artarmı buyuk ihtimal artar benim sahsi gorusum 240-250 tl/da net gelir bırakacak potansiyel var</p><p>8. Ekim oncesi toprak hazırlıgının iyi yapılması, ekimin haziran ayı içersinde bitirilmesi, ekerken tohumu bakterilemek, yabancı ot mucadelesinin zamandı yapılması, alt baklayı yukarda veren tohumlar secmek biçer kayıplarını azaltmak için</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 656129, member: 26025"] [b]Ynt: Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi[/b] Hermiyas bey iyi günler gecen yıl birinci urun ve ikinci urun olarak 2 adet verim denemesi yaptım Birinci urunde May tohumculugun Balze isimli tohumunu ektim.(8 dekar ) 320 kg/da verim elde ettim potansiyel olrak daha fazla verim elde etme sansım var gibi. Yabancı ot problemi yasadım ekerken bakteri kullanmadım ekim hatalarım oldu gibi Ekim tarihim 23 Nisan dı. Tabana 35 kg 20-20 attım ( bu yıl taban gubresi olarak dap kullanacagım) Bu yıl birinci urun soya olarak Arısoy ve Atakişi tohumlarını ekecegim ( 15 dekardan toplam 30 dekar) Sıra arası 70 cm sıra ustu 5 cm Asıl denemem ikinci ürün de idi Sorularınız cevabına gelince 1. Arısoy ( atlas tohumculuk )( 270 kg/ da) SA-88 (agrova tohumculuk) ( 250 kg/da) Nova (150 kg / da) ( may tohumculuk) çimlemle problemi yaşandı. Firma bilgilendirildi gecen yıl cukurovadada çimlenme problemi yaşamış bu tohumda 2. Temmuzun 8-9 unda ekimler bitti 94 dekar ekim yaptım 1,5 gunde bitirdim ekimi. Soya kuruya ekilmiyor toprakta çimleme yapabilecek rutubetin olması gerekiyor.Buğday hasadı sonrası tarla hazırlanması boş olarak tarlanın yağmurlama yapılması topragın tavına gelmesi derken bu tarihe kaldık. Bu yıl haziran 20 ye kadar ekimi bitimeyi planlıyorum. Yetkililer haziran ayında ekii bitirmeyi tavsiye ediyorlar verim açısından 3. 2 defa ara çapası yaptım buarada da yabancı ot sıkıntısıyaşadım ben sadece dar yaprak ilacı attım çeşitli firmaların soya için dar geniş yaprak ilaları var bu yıl bunları kullanacagım 4. Hasat 23 Ekimde oldu 5. Dane rutubeti 14-16 aralıgındaydı 6. Hemen sattım ben Tarsusa tuccar yakınım vardı ona gonderdim. O tarihlerde cukurova teslim fiyatlar 1000-1050 aralığındaydı 7. Donum maliyetim yaklasık olarak 200 tl /dekar gibiydi tam olarak detayları isterseniz daha sonra kalem kalem yaptığım masrafları gonderebilirim (elektrik , sulama işçiliği, yaprak gubresi, el çapası, ust gubre dahil) sonuc olarak dekara 180 tl civari gelir bırakıyor ( destekleme dahil) bu artarmı buyuk ihtimal artar benim sahsi gorusum 240-250 tl/da net gelir bırakacak potansiyel var 8. Ekim oncesi toprak hazırlıgının iyi yapılması, ekimin haziran ayı içersinde bitirilmesi, ekerken tohumu bakterilemek, yabancı ot mucadelesinin zamandı yapılması, alt baklayı yukarda veren tohumlar secmek biçer kayıplarını azaltmak için [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt