PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 656830" data-attributes="member: 26025"><p><strong>Ynt: Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi</strong></p><p></p><p>Yusuf bey merhaba,</p><p>Bu maliyet benim gecen yıl 100 dekar için harcadığım her turlu masrafı kapsiyor ornek olarak verecek olursak;</p><p>1. Dalgıç pompa yanması / tamiri</p><p>2. Vinç parası</p><p>3. Traktor arızası / teker patlaması</p><p>4. Yagmurlama başlığı bozulması değişimi </p><p>5. Sulama işçiliği parası</p><p>6. Tohum parası</p><p>7. Taban gubre parası</p><p>8. Ust gubre parası ( buna normalde gerek yok diyorlar ama bolge sıcak oldugu için bakterileme işe yaramaz diye ust gubre attım)</p><p>9. Yabancı ot ilacı</p><p>10. El çapası ( buda gereksiz bir masraf yaprak ilacında geç kalınca işçi sokup yabancı otları elle temizlertim)</p><p>11. Mazot parası (tarla hazırlanması, ekim ilaçlama çapalamada harcanan mazot)</p><p>12. Biçerdover parası</p><p>13. Yaprak gübresi </p><p>14. Elektrik parası</p><p>Bunlar kalem kalem masraflarım bazı kalemler gelecek seferde olmayabilir. Veya bolgeden bolgeye de bazı kalmeler masrafınız olamayabilir</p><p>Benim tahmini 200 tl/da olmazda 150 tl/da gibi bir masraf ongoruyorum. Arazi kendimin kira bedeli yok, kullanılan aletlerin amortismanları yok bunları hesaba katmadım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 656830, member: 26025"] [b]Ynt: Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi[/b] Yusuf bey merhaba, Bu maliyet benim gecen yıl 100 dekar için harcadığım her turlu masrafı kapsiyor ornek olarak verecek olursak; 1. Dalgıç pompa yanması / tamiri 2. Vinç parası 3. Traktor arızası / teker patlaması 4. Yagmurlama başlığı bozulması değişimi 5. Sulama işçiliği parası 6. Tohum parası 7. Taban gubre parası 8. Ust gubre parası ( buna normalde gerek yok diyorlar ama bolge sıcak oldugu için bakterileme işe yaramaz diye ust gubre attım) 9. Yabancı ot ilacı 10. El çapası ( buda gereksiz bir masraf yaprak ilacında geç kalınca işçi sokup yabancı otları elle temizlertim) 11. Mazot parası (tarla hazırlanması, ekim ilaçlama çapalamada harcanan mazot) 12. Biçerdover parası 13. Yaprak gübresi 14. Elektrik parası Bunlar kalem kalem masraflarım bazı kalemler gelecek seferde olmayabilir. Veya bolgeden bolgeye de bazı kalmeler masrafınız olamayabilir Benim tahmini 200 tl/da olmazda 150 tl/da gibi bir masraf ongoruyorum. Arazi kendimin kira bedeli yok, kullanılan aletlerin amortismanları yok bunları hesaba katmadım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Mardin / Kızıitepe 2.ürün Soya Fasülyesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt