PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Marketlerdeki Süt Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DeHLiZ" data-source="post: 1018776" data-attributes="member: 47215"><p>Eskiden ben de öyle düşünüyordum ancak ufak bir araştırma sonrası bunun böyle olmadığını gördüm. Bu süt işletmeleri gerçekten düşük karlarla çalışıyorlar. </p><p></p><p>1) Sütün üreticiden alınması: bazı köylerden o kadar az süt alıyorlar ki, tankı doldurmak için bayağı bir gezmeleri gerekiyor bu da mazot ve personel demek. Ayrıca çok yol yaptığı için aracın bakım gideri artıyor.</p><p></p><p>2) Genellikle köylüden kalitesiz süt alıyorlar. Türkiye' de kaliteli süt üretimi oldukça düşük. Yağ protein oranları önemli. Düzgün bir rasyon ile süt hayvanı yetiştiren işletme az.</p><p></p><p>3) Fabrikaya götürme ya da sonrasında oluşan belli bir süt kaybı</p><p></p><p>4) Sütün pastorizasyonu işlenmesi vs. Masraflar</p><p></p><p>5) Paketleme</p><p></p><p>6) Depolama ve dağıtım</p><p></p><p>7) Pazarda yer kapmak için tanıtım çalışmaları.</p><p></p><p></p><p>Bu kalemler tek tek yazıldığında adamlar oldukça fazla ciro elde ediyorlar ama karlılık az. Evet Avrupa'dan daha pahalıya süt satıyoruz ama Avrupa'dan daha pahalıya da süt alıyor bu fabrikalar. Avrupa'da süt bizden daha ucuz şu anda. Fransa çiftçisi isyan bayraklarını açmış, Avrupa'da durum hiç iç açıcı değil. </p><p></p><p>Hükümetlerin çoğu iflas noktasında son yıllarda Dünya inanılmaz bir savaş zamanı yaşadı. 15 yıldır aralıksız savaşlar var. </p><p></p><p>Afganistan, ardından Irak, sonra Arap baharı ve petrolün ucuzlaması. Biz bizde neden düşmüyor Dünyanın her yerinde düşüyor diyoruz ya yok öyle bir şey. Petrolün varil fiyatı füşüyor bu sadece ABD'YE yarıyor. €/$ paritesi 1.30'lardan, 1.10 seviyelerine düştü, Ruble %50 değer kaybetti, Suudi Riyali aynı şekilde. Suudiler aralıkta ülke içinde benzine bir anda %50 zam yaptı. Evet onlarda yine ucuz ama, yine de %50 ne demek! </p><p></p><p>Bana kızmayın kimsenin savunuculuğunu yapmıyorum, ben tüm düzeni eleştiriyorum. Devlet politikası yanlış ama maalesef devlet değil AB belirliyor bu politikayı. Düzen yanlış ama ama maalesef düzen değişir ama çarklarda Ezilenler değişmez. Herkes birlik olmadıkça değişmez.</p><p></p><p>Ne yapılmalı: </p><p></p><p>Kooperatiflere geri dönmeli, 10-20 başı olanlar bir araya gelmeli, tek işletme kurmalı herkes çalışmalı. Tıpkı Konya Şeker gibi olmalı gerekirse. Köy Köy bölge bölge. Yem daha ucuza alınırken, sütün taşıma maliyeti azalacağından 10 kuruş daha fazlaya satılır süt, ayrıca eğer KDV geri geldiyse şirketleşin, Tekim nasıl olacak demeyin, artık birey olarak bile Limited açılabiliyor. Birlik olmaktan korkmayın, klasik hikaye tek kibrit çöpü mü daha kolay kırılır, 20 tane mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DeHLiZ, post: 1018776, member: 47215"] Eskiden ben de öyle düşünüyordum ancak ufak bir araştırma sonrası bunun böyle olmadığını gördüm. Bu süt işletmeleri gerçekten düşük karlarla çalışıyorlar. 1) Sütün üreticiden alınması: bazı köylerden o kadar az süt alıyorlar ki, tankı doldurmak için bayağı bir gezmeleri gerekiyor bu da mazot ve personel demek. Ayrıca çok yol yaptığı için aracın bakım gideri artıyor. 2) Genellikle köylüden kalitesiz süt alıyorlar. Türkiye' de kaliteli süt üretimi oldukça düşük. Yağ protein oranları önemli. Düzgün bir rasyon ile süt hayvanı yetiştiren işletme az. 3) Fabrikaya götürme ya da sonrasında oluşan belli bir süt kaybı 4) Sütün pastorizasyonu işlenmesi vs. Masraflar 5) Paketleme 6) Depolama ve dağıtım 7) Pazarda yer kapmak için tanıtım çalışmaları. Bu kalemler tek tek yazıldığında adamlar oldukça fazla ciro elde ediyorlar ama karlılık az. Evet Avrupa'dan daha pahalıya süt satıyoruz ama Avrupa'dan daha pahalıya da süt alıyor bu fabrikalar. Avrupa'da süt bizden daha ucuz şu anda. Fransa çiftçisi isyan bayraklarını açmış, Avrupa'da durum hiç iç açıcı değil. Hükümetlerin çoğu iflas noktasında son yıllarda Dünya inanılmaz bir savaş zamanı yaşadı. 15 yıldır aralıksız savaşlar var. Afganistan, ardından Irak, sonra Arap baharı ve petrolün ucuzlaması. Biz bizde neden düşmüyor Dünyanın her yerinde düşüyor diyoruz ya yok öyle bir şey. Petrolün varil fiyatı füşüyor bu sadece ABD'YE yarıyor. €/$ paritesi 1.30'lardan, 1.10 seviyelerine düştü, Ruble %50 değer kaybetti, Suudi Riyali aynı şekilde. Suudiler aralıkta ülke içinde benzine bir anda %50 zam yaptı. Evet onlarda yine ucuz ama, yine de %50 ne demek! Bana kızmayın kimsenin savunuculuğunu yapmıyorum, ben tüm düzeni eleştiriyorum. Devlet politikası yanlış ama maalesef devlet değil AB belirliyor bu politikayı. Düzen yanlış ama ama maalesef düzen değişir ama çarklarda Ezilenler değişmez. Herkes birlik olmadıkça değişmez. Ne yapılmalı: Kooperatiflere geri dönmeli, 10-20 başı olanlar bir araya gelmeli, tek işletme kurmalı herkes çalışmalı. Tıpkı Konya Şeker gibi olmalı gerekirse. Köy Köy bölge bölge. Yem daha ucuza alınırken, sütün taşıma maliyeti azalacağından 10 kuruş daha fazlaya satılır süt, ayrıca eğer KDV geri geldiyse şirketleşin, Tekim nasıl olacak demeyin, artık birey olarak bile Limited açılabiliyor. Birlik olmaktan korkmayın, klasik hikaye tek kibrit çöpü mü daha kolay kırılır, 20 tane mi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Marketlerdeki Süt Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt