PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Tolga" data-source="post: 964574" data-attributes="member: 44088"><p><strong>Ynt: Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi</strong></p><p></p><p> Alper mesele esasen şöyle gelişti. Timac ın yaklaşık 10 ülkeden sorumlu bir müdür var ismi Aleksanduros . İyi seviye Türkçe biliyor ve bitki besleme konusunda çok tecrübeli... Bu uygulamayı geçtiğimiz yıllarda çeşitli ülkelerde yapmışlar ve iyi sonuç almışlar. İfadeleri o ki ürünlerinin yıkanma kaybı yok. Tek istedikleri gübrenin atıldığında güçlü bir yağmur önüne atılması ... Gayet iyi bildiğin üzere bitkide azot eksikliği görsel olarak izlenebiliyor. Benim uyguladığım tarla kısa bacağı 23 dönüm uzun bacağı 60 dönüm L şeklinde bir tarla ve kusak olarak tabir ettiğimiz yerler hariç 60 dönümlük alan ile 23 dönümlük alan arasında hiçbir renk farkı oluşmadı .</p><p> Önümüzdeki yıl daha nizami tarla koşullarında doğrudan yarı yarıya uygulayacağım. Bizim bölge bu yıl mantari hastalıklar açısından çok sıkıntı yaşamadı. Azotu ortalama her ay uygulayarak azot kayıplarını azaltmakla beraber zor yıllarda mantari hastalık riskini de tetikliyoruz. Yine yağışlı dönemlerde bazen istediğimiz atım sıklığına da ulaşamıyoruz. Elbetteki her biri de ayrı işçilik maliyeti... Bu uygulamanın bu sakıncaları da bertaraf edebileceğini düşünüyorum. Bu uygulamaya ek olarak belki mayıs ayında nitelikli yağış alınması durumunda 7-10 kg 33 nitrat ilave edilebilir diye düşünüyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Tolga, post: 964574, member: 44088"] [b]Ynt: Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi[/b] Alper mesele esasen şöyle gelişti. Timac ın yaklaşık 10 ülkeden sorumlu bir müdür var ismi Aleksanduros . İyi seviye Türkçe biliyor ve bitki besleme konusunda çok tecrübeli... Bu uygulamayı geçtiğimiz yıllarda çeşitli ülkelerde yapmışlar ve iyi sonuç almışlar. İfadeleri o ki ürünlerinin yıkanma kaybı yok. Tek istedikleri gübrenin atıldığında güçlü bir yağmur önüne atılması ... Gayet iyi bildiğin üzere bitkide azot eksikliği görsel olarak izlenebiliyor. Benim uyguladığım tarla kısa bacağı 23 dönüm uzun bacağı 60 dönüm L şeklinde bir tarla ve kusak olarak tabir ettiğimiz yerler hariç 60 dönümlük alan ile 23 dönümlük alan arasında hiçbir renk farkı oluşmadı . Önümüzdeki yıl daha nizami tarla koşullarında doğrudan yarı yarıya uygulayacağım. Bizim bölge bu yıl mantari hastalıklar açısından çok sıkıntı yaşamadı. Azotu ortalama her ay uygulayarak azot kayıplarını azaltmakla beraber zor yıllarda mantari hastalık riskini de tetikliyoruz. Yine yağışlı dönemlerde bazen istediğimiz atım sıklığına da ulaşamıyoruz. Elbetteki her biri de ayrı işçilik maliyeti... Bu uygulamanın bu sakıncaları da bertaraf edebileceğini düşünüyorum. Bu uygulamaya ek olarak belki mayıs ayında nitelikli yağış alınması durumunda 7-10 kg 33 nitrat ilave edilebilir diye düşünüyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt