PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 965402" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi</strong></p><p></p><p></p><p>Geçen sezon entec ve utec46 yı 1/1 oranında karıştırıp ayçiçeğinin ilk gübrelemesinde kullandım. Eco-n i buğdayın ilkgübrelemesinde kullandım.</p><p></p><p>- Üçüde pis kokuyor.</p><p>- Fiyatları aynı yaklaşık. </p><p>- entec bildiğimiz AS gübresinden besin içeriği olarak aynı sayılır. Fiyat farkının 2 kat olması bence çok. Arada ne gibi kayda değer fark var anlamış değilim.</p><p>- Utec 46 rengi güzel ve 40kg çuvallarda olması oldukça kullanım kolaylığı sağlıyor ( istihap haddim 50kg değil )</p><p>- aynı üründe kullanmadım bu sebeple net bir şey diyemem ama ayçiçeğine attıktan sonra çapa yapıldı ve hemen arkasından yağmur yağdı. Buğdayda ise kurak gittiği için sulamayı erkene yani kardeşleme dönemine çektik. Eco-n i su ile beraber verdik. gübreler toprağa atıldıktan hemen sonra faliyete geçecek duruma geldiler. Fakat etki buğdayda daha kolay farkedilir durumdaydı. Sulamalarda ayçiçeği zamanında buğdayda ise biraz daha geç yapıldı. Görülen bu etkide buğdayın suya daha çok ihtiyaç duyduğu dönemde olmasınında payı olabilir.</p><p>Fakat buğdayda erken sulamamıza rağmen sonradan gelen yağışlar nedeni ile çiçeklenmeye kadar sulama ihtiyacı hissetmedik. Bu dönemde gübrede vermememize rağmen rengide güzeldi.</p><p></p><p>Bu kadar yazdıktan sonra yapıılanları ve verimide yazayım belki bir ölçü olur.</p><p></p><p>Buğday:</p><p>21kg/da sönmez 2001 (sertifikalı)</p><p>22kg/dap ekimde</p><p>13kg eco-n kardeşlemede</p><p> 6kg %33 AN başakta.</p><p>2 kez yağmurlama ( 10x12 m aralıkta tabancalar 7 saat çalıştı )</p><p>Verim 500kg</p><p></p><p>Ayçiçeği:</p><p>Bosfora çeşit 25 cm aralıkla ekildi çıkış ve yabancı ot problemi hiç bir dönemde olmadı.</p><p>20 kg/da Eurotim plus</p><p>18 kg/da entec-utec46 karışımı 40cm boyda</p><p>1 kez araçapası</p><p>2 kez yapraktan sıvı gübre (npk, çinko, humik asit)</p><p>3 kez sulama ( 2 kez 10v12 m aralıklı 7 saat , 1 kez 10x15m aralıklı 7 saat )</p><p>ilk suda 8 kg/da üre</p><p>ikincide 8 kg/da %33 AN ve 2,5 kg/da potasyum nitrat.</p><p>üçüncüde 5 kg/da %33 AN ve 2.5kg/da potasyum nitrat.</p><p>Bir parselin 1km uzağına diğerinin ise bitişiğine yeterli miktarda kovan koyuldu.</p><p>Verim ortalama 290 kg/da</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 965402, member: 20560"] [b]Ynt: Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi[/b] Geçen sezon entec ve utec46 yı 1/1 oranında karıştırıp ayçiçeğinin ilk gübrelemesinde kullandım. Eco-n i buğdayın ilkgübrelemesinde kullandım. - Üçüde pis kokuyor. - Fiyatları aynı yaklaşık. - entec bildiğimiz AS gübresinden besin içeriği olarak aynı sayılır. Fiyat farkının 2 kat olması bence çok. Arada ne gibi kayda değer fark var anlamış değilim. - Utec 46 rengi güzel ve 40kg çuvallarda olması oldukça kullanım kolaylığı sağlıyor ( istihap haddim 50kg değil ) - aynı üründe kullanmadım bu sebeple net bir şey diyemem ama ayçiçeğine attıktan sonra çapa yapıldı ve hemen arkasından yağmur yağdı. Buğdayda ise kurak gittiği için sulamayı erkene yani kardeşleme dönemine çektik. Eco-n i su ile beraber verdik. gübreler toprağa atıldıktan hemen sonra faliyete geçecek duruma geldiler. Fakat etki buğdayda daha kolay farkedilir durumdaydı. Sulamalarda ayçiçeği zamanında buğdayda ise biraz daha geç yapıldı. Görülen bu etkide buğdayın suya daha çok ihtiyaç duyduğu dönemde olmasınında payı olabilir. Fakat buğdayda erken sulamamıza rağmen sonradan gelen yağışlar nedeni ile çiçeklenmeye kadar sulama ihtiyacı hissetmedik. Bu dönemde gübrede vermememize rağmen rengide güzeldi. Bu kadar yazdıktan sonra yapıılanları ve verimide yazayım belki bir ölçü olur. Buğday: 21kg/da sönmez 2001 (sertifikalı) 22kg/dap ekimde 13kg eco-n kardeşlemede 6kg %33 AN başakta. 2 kez yağmurlama ( 10x12 m aralıkta tabancalar 7 saat çalıştı ) Verim 500kg Ayçiçeği: Bosfora çeşit 25 cm aralıkla ekildi çıkış ve yabancı ot problemi hiç bir dönemde olmadı. 20 kg/da Eurotim plus 18 kg/da entec-utec46 karışımı 40cm boyda 1 kez araçapası 2 kez yapraktan sıvı gübre (npk, çinko, humik asit) 3 kez sulama ( 2 kez 10v12 m aralıklı 7 saat , 1 kez 10x15m aralıklı 7 saat ) ilk suda 8 kg/da üre ikincide 8 kg/da %33 AN ve 2,5 kg/da potasyum nitrat. üçüncüde 5 kg/da %33 AN ve 2.5kg/da potasyum nitrat. Bir parselin 1km uzağına diğerinin ise bitişiğine yeterli miktarda kovan koyuldu. Verim ortalama 290 kg/da [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Masacchio buğday hasadı ve Timac vahşi gübre denemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt