PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
mastitisin genel tanımı ve şekilleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 660214" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: mastitisin genel tanımı ve şekilleri</strong></p><p></p><p>Açık ve doğal sistemi tercih ediyorum .Acil durumlara karşı her zaman elimde ilaç bulunduruyorum .Sağım makinalarının temizliği ve bakımı önemli memelik lastiklerinin esnekliği ve makinanın emiş basıncı önemli .Kuru dönemde önemli bu arada hastalanan meme , hayvan sağılmadığı için belli olmayabiliyor kuru dönem meme içi ilaç kullanıp öyle kuruya çıkarmak lazım. Sağım saatleri tam 12 saat araile 2 öğün , 3 öğünde ise 8 saat araile sağılmalı . Birde buzağıların bireysel kulübede olması çok iyi .Aynı bölmede birden fazla buzağı olursa bir birini emip memelerini bozabiliyor.Süt sığırcılığında en önemli konu mastitis. Düşünelim ki her gün dolup boşalan süt kabı ve içini yıkama imkanımız yok nasıl temiz tutarız . Hayvan memesi büyük mucize .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 660214, member: 25443"] [b]Ynt: mastitisin genel tanımı ve şekilleri[/b] Açık ve doğal sistemi tercih ediyorum .Acil durumlara karşı her zaman elimde ilaç bulunduruyorum .Sağım makinalarının temizliği ve bakımı önemli memelik lastiklerinin esnekliği ve makinanın emiş basıncı önemli .Kuru dönemde önemli bu arada hastalanan meme , hayvan sağılmadığı için belli olmayabiliyor kuru dönem meme içi ilaç kullanıp öyle kuruya çıkarmak lazım. Sağım saatleri tam 12 saat araile 2 öğün , 3 öğünde ise 8 saat araile sağılmalı . Birde buzağıların bireysel kulübede olması çok iyi .Aynı bölmede birden fazla buzağı olursa bir birini emip memelerini bozabiliyor.Süt sığırcılığında en önemli konu mastitis. Düşünelim ki her gün dolup boşalan süt kabı ve içini yıkama imkanımız yok nasıl temiz tutarız . Hayvan memesi büyük mucize . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
mastitisin genel tanımı ve şekilleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt