PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
MECLİS KÜRSÜSÜNDE SAMANLI PROTESTO
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Holland" data-source="post: 630091" data-attributes="member: 4872"><p><strong>Ynt: MECLİS KÜRSÜSÜNDE SAMANLI PROTESTO</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Saman yok, saman o yüzden pahalı.</p><p>Saman pahalı o yüzden kimse alamıyor.</p><p>Herkes saman alamadığı için hayvanlarını satıyor.</p><p>Hayvanlar satıldığı için hayvan fiyatları düşüyor.</p><p>Ve bu böyle sürüp gidiyor hacım.</p><p></p><p>Krizler olur, krizler bazen kaçınılmaz olur. Önemli olan, oluşan krizlerden en az zararla çıkmasını bilmek. Ama biz alışmışız başımız ağrıyınca nerde bu devlet diye bağırmaya.</p><p>Bilmiyorum ama ben biraz haksızlık ettiğimizi düşünüyorum.</p><p></p><p>Sorarım sana Erdal kardeşim, sen 150 ton samanın üzerine naylon çekip şimdi tonu 300 lira 2 ay sonra 500 lira olur, ben en iyisi şimdi satmayayım da dursun 500 lira olunca satarım dersen, bunda hükümetin ne suçu var ?</p><p></p><p>Ben de saman 500 lira olunca alamam ve sonucunda 20 tane düvem var, besleyemiyorum satmam lazım dediğimde, başka bir tüccar gelip de kardeşim 300 er liraya alıyorum işine gelirse ver gelmezse açlıktan öldür hayvanlarını derse ve ben de satmak zorunda kalırsam bunun da sonucunda hayvan fiyatları düşerse bunda hükümetin suçu ne ?</p><p></p><p>Hükümet nasıl ki sana gelip de bu samanı stoklama Erdal kardeşim, şimdi ucuzken sat ki piyasa kızışmasın diyemiyorsa.</p><p>O hayvanı alan tüccara da kardeşim adamın malını ederinden al ki perişan olmasın diyemez.</p><p></p><p>Hayvan fiyatına kota koysun, fiyat belirlesin falan filan ayrı konu tabi.</p><p>Ama biz buğday için belirlenen en alt fiyat 50 kuruşken 35 kuruşa buğday sattık. Velhasıl o da pek bir işe yaramayacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Holland, post: 630091, member: 4872"] [b]Ynt: MECLİS KÜRSÜSÜNDE SAMANLI PROTESTO[/b] Saman yok, saman o yüzden pahalı. Saman pahalı o yüzden kimse alamıyor. Herkes saman alamadığı için hayvanlarını satıyor. Hayvanlar satıldığı için hayvan fiyatları düşüyor. Ve bu böyle sürüp gidiyor hacım. Krizler olur, krizler bazen kaçınılmaz olur. Önemli olan, oluşan krizlerden en az zararla çıkmasını bilmek. Ama biz alışmışız başımız ağrıyınca nerde bu devlet diye bağırmaya. Bilmiyorum ama ben biraz haksızlık ettiğimizi düşünüyorum. Sorarım sana Erdal kardeşim, sen 150 ton samanın üzerine naylon çekip şimdi tonu 300 lira 2 ay sonra 500 lira olur, ben en iyisi şimdi satmayayım da dursun 500 lira olunca satarım dersen, bunda hükümetin ne suçu var ? Ben de saman 500 lira olunca alamam ve sonucunda 20 tane düvem var, besleyemiyorum satmam lazım dediğimde, başka bir tüccar gelip de kardeşim 300 er liraya alıyorum işine gelirse ver gelmezse açlıktan öldür hayvanlarını derse ve ben de satmak zorunda kalırsam bunun da sonucunda hayvan fiyatları düşerse bunda hükümetin suçu ne ? Hükümet nasıl ki sana gelip de bu samanı stoklama Erdal kardeşim, şimdi ucuzken sat ki piyasa kızışmasın diyemiyorsa. O hayvanı alan tüccara da kardeşim adamın malını ederinden al ki perişan olmasın diyemez. Hayvan fiyatına kota koysun, fiyat belirlesin falan filan ayrı konu tabi. Ama biz buğday için belirlenen en alt fiyat 50 kuruşken 35 kuruşa buğday sattık. Velhasıl o da pek bir işe yaramayacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
MECLİS KÜRSÜSÜNDE SAMANLI PROTESTO
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt