PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
MEHMETÇİĞE DOMUZ,ÖĞRENCİLERE AT ETİ YEDİRMİŞLER
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Ağır Abi" data-source="post: 538195" data-attributes="member: 168"><p>Yapılan gda analizleri bir skandalı gözler önüne serdi: Mehmetçiğe domuz eti, öğrencilere de at eti yedirmişler…</p><p></p><p>A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre ekibi marketlerde satışa sunulan ünlü firmalara ait, salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden 20 numuneyi, referans laboratuar olarak kabul edilen TurkLab laboratuarında analiz ettirdi.</p><p></p><p>TurkLab Genel Müdürü Dr. Can Demir’in canlı yayında açıkladığı analiz sonuçlarıyla, yapılan hilelerle vatandaşın sağlığı ile nasıl oynandığı, %100 dana eti ibaresiyle vatandaşın nasıl kandırıldığı gözler önüne serildi.</p><p></p><p>Numunelerin %25′inde sakatat (Hayvan derisi, kemik, taşlık, böbrek,bağırsak) türevi karışımlara rastlanırken, numunelerin birinde de dana derisi tespit edildi..</p><p></p><p>Dr. Can Demir, İstanbul ve çevre illerde yapmış olduğu başka bir araştırmanın şok edici sonuçlarını da ilk kez canlı yayında açıkladı. Demir, özel bir kolejin yemekhanesinde öğrencilere servis edilmek üzere hazırlanmış at eti tespit ettiklerini, bir Askeri Birliğin kantininde de Mehmetçiğe domuz etinden yapılmış sucuklu tost yedirildiğini analiz sonuçlarıyla belirlediklerini açıkladı.. Konu ile ilgili askeri savcılığın soruşturma başlattığının altını çizen Dr. Can Demir, domuz eti konusunda gereken önlemlerin yeterince alınmadığından yakındı…</p><p></p><p>Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi prof. Dr. Haydar Özpınar’ın işlenmiş et ürünleri üzerinde yürüttüğü çalışmanın da sonuçları açıklandı.</p><p></p><p>Prof. Dr. Haydar Özpınar 300 farklı firmaya ait sucuk numuneleri üzerinde yapmış olduğu analiz sonuçlarında 300 numunenin %51 in de sakatat (Hayvan derisi, kemik, taşlık, böbrek,bağırsak) bulduklarını belirtti..</p><p></p><p>Programa telefonla bağlanan Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcı Ahmet Kavak, yayınını ihbar kabul ettiklerini, bakanlık olarak gerekenin yapılacağını söyledi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ağır Abi, post: 538195, member: 168"] Yapılan gda analizleri bir skandalı gözler önüne serdi: Mehmetçiğe domuz eti, öğrencilere de at eti yedirmişler… A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre ekibi marketlerde satışa sunulan ünlü firmalara ait, salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden 20 numuneyi, referans laboratuar olarak kabul edilen TurkLab laboratuarında analiz ettirdi. TurkLab Genel Müdürü Dr. Can Demir’in canlı yayında açıkladığı analiz sonuçlarıyla, yapılan hilelerle vatandaşın sağlığı ile nasıl oynandığı, %100 dana eti ibaresiyle vatandaşın nasıl kandırıldığı gözler önüne serildi. Numunelerin %25′inde sakatat (Hayvan derisi, kemik, taşlık, böbrek,bağırsak) türevi karışımlara rastlanırken, numunelerin birinde de dana derisi tespit edildi.. Dr. Can Demir, İstanbul ve çevre illerde yapmış olduğu başka bir araştırmanın şok edici sonuçlarını da ilk kez canlı yayında açıkladı. Demir, özel bir kolejin yemekhanesinde öğrencilere servis edilmek üzere hazırlanmış at eti tespit ettiklerini, bir Askeri Birliğin kantininde de Mehmetçiğe domuz etinden yapılmış sucuklu tost yedirildiğini analiz sonuçlarıyla belirlediklerini açıkladı.. Konu ile ilgili askeri savcılığın soruşturma başlattığının altını çizen Dr. Can Demir, domuz eti konusunda gereken önlemlerin yeterince alınmadığından yakındı… Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi prof. Dr. Haydar Özpınar’ın işlenmiş et ürünleri üzerinde yürüttüğü çalışmanın da sonuçları açıklandı. Prof. Dr. Haydar Özpınar 300 farklı firmaya ait sucuk numuneleri üzerinde yapmış olduğu analiz sonuçlarında 300 numunenin %51 in de sakatat (Hayvan derisi, kemik, taşlık, böbrek,bağırsak) bulduklarını belirtti.. Programa telefonla bağlanan Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcı Ahmet Kavak, yayınını ihbar kabul ettiklerini, bakanlık olarak gerekenin yapılacağını söyledi [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
MEHMETÇİĞE DOMUZ,ÖĞRENCİLERE AT ETİ YEDİRMİŞLER
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt