PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Meme Akıntısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 655031" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Meme Akıntısı</strong></p><p></p><p>Ateş , sertlik ,dokunduğunda hatta yürürken sakınma ,rahatsızlık.Memeden süt pırtı halinde yada irmik halinde gelmesi. Bunlar meme enfeksiyonu yani mastitisin bazı belirtileri .Benim bildiğim 25- 30 çeşit mastitis var . Bilmem hayvancilıkta tecrüben nasıl bazıları kolay tedavi edilir bazıları eğer fark etmezsen geç kalırsan zor tedavi edilir. Ben memeleri yıkarken fark ederim. Birde sütleri güyüme dökerken süz buda gösterir mastitisi. Bazılarını süte karışmayan antibiyotikler ile tedavi edilir hafif olanlar erken anlaşılanlar. Bazıları zordur hayvanın genel durumunu sağlığını bozar hatta öldürür veterinere danışmak gerekir . Dikkat et diğer hayvanlarına bulaştırma sağımmakinası ile taşınır mikrop. Hayvanlarını iyi düzenli besle rahat ettir dirençli olurlar gün 24 saat sağım 2 öğün ise 12 saat araile sağ buda önemli sabah sütü ile akşam sütü miktarı eşit olsun yoksa hayvana yük biniyor. Bu ara geceler uzun sabahları süt fazla olur .Daha güzel şeyler yazan arkadaşlar olur. benden bukadar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 655031, member: 25443"] [b]Ynt: Meme Akıntısı[/b] Ateş , sertlik ,dokunduğunda hatta yürürken sakınma ,rahatsızlık.Memeden süt pırtı halinde yada irmik halinde gelmesi. Bunlar meme enfeksiyonu yani mastitisin bazı belirtileri .Benim bildiğim 25- 30 çeşit mastitis var . Bilmem hayvancilıkta tecrüben nasıl bazıları kolay tedavi edilir bazıları eğer fark etmezsen geç kalırsan zor tedavi edilir. Ben memeleri yıkarken fark ederim. Birde sütleri güyüme dökerken süz buda gösterir mastitisi. Bazılarını süte karışmayan antibiyotikler ile tedavi edilir hafif olanlar erken anlaşılanlar. Bazıları zordur hayvanın genel durumunu sağlığını bozar hatta öldürür veterinere danışmak gerekir . Dikkat et diğer hayvanlarına bulaştırma sağımmakinası ile taşınır mikrop. Hayvanlarını iyi düzenli besle rahat ettir dirençli olurlar gün 24 saat sağım 2 öğün ise 12 saat araile sağ buda önemli sabah sütü ile akşam sütü miktarı eşit olsun yoksa hayvana yük biniyor. Bu ara geceler uzun sabahları süt fazla olur .Daha güzel şeyler yazan arkadaşlar olur. benden bukadar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Meme Akıntısı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt