PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Mera kanunundan sonra mera kiralamak ne kadar mantıklı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 836075" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Mera kanunundan sonra mera kiralamak ne kadar mantıklı?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Durumunuza üzüldüm. Köyün tüm merasını kaybetmesi gerçekten çok kötü bir durum. </p><p></p><p>Yalnız burda sizin de biraz kabahatiniz var. En baştaki mesajda da belirtildiği üzere, bir mera ilk önce o bölgede hayvancılık yapan kişilere sunuluyor. Öncelikli hak sahipleri onlar. Eğer o yerleşim yeri (köy-belediye vs.) içinden talepte bulunan olmazsa, ondan sonra dışarıdan kişilere, yani yabancılara kiralama hakkı tanınıyor. </p><p></p><p>Eğer bu kiralama ihalesine bilerek girmediyseniz, yapacak birşey yok. Yok ihaleden haberiniz olmadıysa, ortada bir hukuksuzluk var demek ve mağduru da sizsiniz. </p><p></p><p>Sonuçta ortada bir mağduriyet söz konusu. Sıkıntı bu derece yüksek ise, bence vakit kaybetmeden idare mahkemesine başvurmalısınız. Bir usulsüzlük varsa çözülür. </p><p></p><p>Yalnız burda bir gariplik var. Bahsettiğiniz 49 yıllık kiralama, özel ağaçlandırma sahaları için geçerli. Meralarda kiralama süresi 25 yıllık diye biliyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 836075, member: 21067"] [b]Ynt: Mera kanunundan sonra mera kiralamak ne kadar mantıklı?[/b] Durumunuza üzüldüm. Köyün tüm merasını kaybetmesi gerçekten çok kötü bir durum. Yalnız burda sizin de biraz kabahatiniz var. En baştaki mesajda da belirtildiği üzere, bir mera ilk önce o bölgede hayvancılık yapan kişilere sunuluyor. Öncelikli hak sahipleri onlar. Eğer o yerleşim yeri (köy-belediye vs.) içinden talepte bulunan olmazsa, ondan sonra dışarıdan kişilere, yani yabancılara kiralama hakkı tanınıyor. Eğer bu kiralama ihalesine bilerek girmediyseniz, yapacak birşey yok. Yok ihaleden haberiniz olmadıysa, ortada bir hukuksuzluk var demek ve mağduru da sizsiniz. Sonuçta ortada bir mağduriyet söz konusu. Sıkıntı bu derece yüksek ise, bence vakit kaybetmeden idare mahkemesine başvurmalısınız. Bir usulsüzlük varsa çözülür. Yalnız burda bir gariplik var. Bahsettiğiniz 49 yıllık kiralama, özel ağaçlandırma sahaları için geçerli. Meralarda kiralama süresi 25 yıllık diye biliyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Mera kanunundan sonra mera kiralamak ne kadar mantıklı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt