PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet-42" data-source="post: 1305651" data-attributes="member: 74007"><p>Ben zootekni dersi almış olsamda zooteknist değilim başta bunu söyleyim.Amacım yaptığınız besleme yanlış ise doğruya yönlendirmektir.Bu yüzden bir zooteknisten yardım alırsanız daha iyi besleme yapmış olursunuz.</p><p>[URL unfurl="true"]https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiU-ZiC5a3mAhWLI8AKHaCvDn0QFjABegQIBxAC&url=https%3A%2F%2Facikders.ankara.edu.tr%2Fmod%2Fresource%2Fview.php%3Fid%3D19032&usg=AOvVaw1Fze3_cYkWsnXNqIwBoF69[/URL]</p><p>Bu sununun 42.sayfasında bu cümle yer alıyor: Orta cüsseli (60 kg) bir koyunun kuru dönemdeki günlük ham protein ihtiyacı 90-100 g ve enerji ihtiyacı 2220 kcal ME’dir. Bu ihtiyaçlar 1 kg saman + 700 g kesif yemle yada 1 kg baklagil samanı + 500 g arpa ile karşılanır.Bu slaytı incelemenizi tavsiye ederim.Bence silaj bittikten sonra bezelye,fiğ,yoncaya dönmeniz daha güzel olur.Hayvanın midesi bu tür otlardan yararlanabilmesi için yaratılmış.Bunu kullanmadığınızda mide doğasına uygun çalışmadığı için arazlar olabilir.1.5 silaj yerine 500 gram bu ürünlerden vermek bence daha uygun olur(1.5 kg silaj=500 gram kuru ot).55.sayfada ise kışın ağılda besleme yapmak için 500 gram kuru ot+750 gram saman+800 gram kesif yem tavsiye edilmiş.Kışın soğuktan dolayı enerji tüketimi fazla olduğu için enerji değeri yüksek karışım bu yüzden tavsiye edilmiştir diye düşünüyorum.Şuan için sanki birazcık fazla yem veriyorsunuz gibime geliyor.Buğdayı 200 gram düşürürseniz iyi olur.Bunlar benim düşüncemdir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet-42, post: 1305651, member: 74007"] Ben zootekni dersi almış olsamda zooteknist değilim başta bunu söyleyim.Amacım yaptığınız besleme yanlış ise doğruya yönlendirmektir.Bu yüzden bir zooteknisten yardım alırsanız daha iyi besleme yapmış olursunuz. [URL unfurl="true"]https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiU-ZiC5a3mAhWLI8AKHaCvDn0QFjABegQIBxAC&url=https%3A%2F%2Facikders.ankara.edu.tr%2Fmod%2Fresource%2Fview.php%3Fid%3D19032&usg=AOvVaw1Fze3_cYkWsnXNqIwBoF69[/URL] Bu sununun 42.sayfasında bu cümle yer alıyor: Orta cüsseli (60 kg) bir koyunun kuru dönemdeki günlük ham protein ihtiyacı 90-100 g ve enerji ihtiyacı 2220 kcal ME’dir. Bu ihtiyaçlar 1 kg saman + 700 g kesif yemle yada 1 kg baklagil samanı + 500 g arpa ile karşılanır.Bu slaytı incelemenizi tavsiye ederim.Bence silaj bittikten sonra bezelye,fiğ,yoncaya dönmeniz daha güzel olur.Hayvanın midesi bu tür otlardan yararlanabilmesi için yaratılmış.Bunu kullanmadığınızda mide doğasına uygun çalışmadığı için arazlar olabilir.1.5 silaj yerine 500 gram bu ürünlerden vermek bence daha uygun olur(1.5 kg silaj=500 gram kuru ot).55.sayfada ise kışın ağılda besleme yapmak için 500 gram kuru ot+750 gram saman+800 gram kesif yem tavsiye edilmiş.Kışın soğuktan dolayı enerji tüketimi fazla olduğu için enerji değeri yüksek karışım bu yüzden tavsiye edilmiştir diye düşünüyorum.Şuan için sanki birazcık fazla yem veriyorsunuz gibime geliyor.Buğdayı 200 gram düşürürseniz iyi olur.Bunlar benim düşüncemdir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt