PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Müjdat ÇOBAN" data-source="post: 1314817" data-attributes="member: 80958"><p>Daha öncede bahsettiğim gibi her ırka şans tanıyorum ; benim yaptığım iş kapalı sistem koyunculuk , çok tecrübe edilmiş bir yöntem değil yani ... Hal böyle olunca özellikle yerel ırkların verimliliğini ve handikaplarını sahada gözlemlemeye çalışıyorum . 3 sakız koyunumda yaşadığım ortak sıkıntıyı yazmak istedim , sakız sütlü hayvan ... Doğum öncesi öyle bir süt biriktiriyorki memeleri salçalık kırmızı bibere yaklaşıyor ... Durum böyle olunca yeni doğan kuzu ememiyor annesini , ilk kuzu kaybını yaşamak üzereydim bu nedenle ... Son anda kurtardık kuzuyu . Birde sanırım iyi beslenen anaların karnındaki kuzular literatürde yazandan biraz daha fazla enerji ile doğuyor ... 36 saat ağız sütünü emmeden yaşayan kuzum oldu örneğin ... Doğumlarımız devam ederken 1.5 ikizlik ortalamasındayız bu arada , henüz doğu frizler başlamadı doğurmaya ... Yani şu ana kadar doğuran , çevremdeki koyuncuların elek altı hayvanları ile tutturduğumuz bu ikizlik oranı bize flaşing ve hayvanın genel refahını yüksek tutmanın en az ırk seçimi kadar önemli olduğunu gösteriyor ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müjdat ÇOBAN, post: 1314817, member: 80958"] Daha öncede bahsettiğim gibi her ırka şans tanıyorum ; benim yaptığım iş kapalı sistem koyunculuk , çok tecrübe edilmiş bir yöntem değil yani ... Hal böyle olunca özellikle yerel ırkların verimliliğini ve handikaplarını sahada gözlemlemeye çalışıyorum . 3 sakız koyunumda yaşadığım ortak sıkıntıyı yazmak istedim , sakız sütlü hayvan ... Doğum öncesi öyle bir süt biriktiriyorki memeleri salçalık kırmızı bibere yaklaşıyor ... Durum böyle olunca yeni doğan kuzu ememiyor annesini , ilk kuzu kaybını yaşamak üzereydim bu nedenle ... Son anda kurtardık kuzuyu . Birde sanırım iyi beslenen anaların karnındaki kuzular literatürde yazandan biraz daha fazla enerji ile doğuyor ... 36 saat ağız sütünü emmeden yaşayan kuzum oldu örneğin ... Doğumlarımız devam ederken 1.5 ikizlik ortalamasındayız bu arada , henüz doğu frizler başlamadı doğurmaya ... Yani şu ana kadar doğuran , çevremdeki koyuncuların elek altı hayvanları ile tutturduğumuz bu ikizlik oranı bize flaşing ve hayvanın genel refahını yüksek tutmanın en az ırk seçimi kadar önemli olduğunu gösteriyor ... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt