PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Müjdat ÇOBAN" data-source="post: 1367667" data-attributes="member: 80958"><p>Herkese selamlar arkadaşlar , kapalı hayvancılık deneyimlerimden bahsetmeye devam ediyorum ... Ayaşlı'nın sorusuna verdiğim yanıtta söylediğim gibi 2. doğum kuzularımın satışıyla elde ettiğim kazanç koyunlarımın yanıma kar kalması oldu diyebilirim . Bu dönemde damızlık hayvan - kuzu - kurbanlık gibi çıktı fiyatlarındaki artış işimize yaradı diyebilirim . Ancak yem ve ot maliyetlerinin yükselmesi + bölgemde ciddi bir kuraklık sorunu yaşanması karlılığımızı olumsuz yönde etkiledi . Foruma yazamadığım dönemde Doğu Friz koçumu pnömani+aşım yorgunluğuna birde agalaksinin eklenmesi sonucu kaybettim . Kıymetli bir hayvan olduğu için son ana kadar kurtarmayı denedim , kesime vermedim 'Red Bishop'u . Birde maliyetleri düşürmek düşüncesiyle 27 dönüm yerin otunu biçtirmiştim ( ki balya maliyetim 22 TL oldu ) , muhtemelen bu balyaların içinden çıkan bir urgan parçası 20-25 cm. bir diğer doğu friz koyunumun ölümüne sebep oldu . Onuda kurtarmayı denedim son ana kadar , olmadı ... İlk doğumunda ikiz yavru vermiş dağ gibi bir hayvandı . İşkembesini açtığımda ulaştım hayvanı öldüren urgana . Turistik bölgedeyim ve insanımız pis ... Ot balyalarının içinden hijyenik kadın pedleri , çocuk bezleri , ambalaj atıkları , poşetler temizledim ellerimle ... Ve bir daha çayır otu biçtirmemeye karar verdim ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müjdat ÇOBAN, post: 1367667, member: 80958"] Herkese selamlar arkadaşlar , kapalı hayvancılık deneyimlerimden bahsetmeye devam ediyorum ... Ayaşlı'nın sorusuna verdiğim yanıtta söylediğim gibi 2. doğum kuzularımın satışıyla elde ettiğim kazanç koyunlarımın yanıma kar kalması oldu diyebilirim . Bu dönemde damızlık hayvan - kuzu - kurbanlık gibi çıktı fiyatlarındaki artış işimize yaradı diyebilirim . Ancak yem ve ot maliyetlerinin yükselmesi + bölgemde ciddi bir kuraklık sorunu yaşanması karlılığımızı olumsuz yönde etkiledi . Foruma yazamadığım dönemde Doğu Friz koçumu pnömani+aşım yorgunluğuna birde agalaksinin eklenmesi sonucu kaybettim . Kıymetli bir hayvan olduğu için son ana kadar kurtarmayı denedim , kesime vermedim 'Red Bishop'u . Birde maliyetleri düşürmek düşüncesiyle 27 dönüm yerin otunu biçtirmiştim ( ki balya maliyetim 22 TL oldu ) , muhtemelen bu balyaların içinden çıkan bir urgan parçası 20-25 cm. bir diğer doğu friz koyunumun ölümüne sebep oldu . Onuda kurtarmayı denedim son ana kadar , olmadı ... İlk doğumunda ikiz yavru vermiş dağ gibi bir hayvandı . İşkembesini açtığımda ulaştım hayvanı öldüren urgana . Turistik bölgedeyim ve insanımız pis ... Ot balyalarının içinden hijyenik kadın pedleri , çocuk bezleri , ambalaj atıkları , poşetler temizledim ellerimle ... Ve bir daha çayır otu biçtirmemeye karar verdim ... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt