PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Merasız etçi melezleme işletmesi???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nurullahanar" data-source="post: 1334982" data-attributes="member: 76451"><p>Dediğiniz sistemi biz yapıyoruz başlangıç olarak 60 tane ort bir yaşlı düve alındı yaklaşık 5 6 ay sonra içine limuzin boğa katıldı şuan 30 kadar buza oldu 1 kaç tane daha gebe var. 5 ay sadece merada beslendiler ( meranın yetersiz gelip hepsinin kızgınlık göstermediğini düşünüyorum)2 ay bir öğün destekli bakım oldu kış boyunca dışardan hiç bişey almadan kendi mahsülümüz olan yembezelyesi buğday tritikale karışımı slaj, yulaf fiğ kuru otu,tarla otu ve kışları soğuk günlerde arpa olarak besleme yapıldı. Bir yıllık adet başı masraf hayvan başı 1750 tl hesapladım her inekten bir buza alınamadığı zaman buza maliyeti katlıyo </p><p>Benim kanaatimce sıcak para girişi olmadan etçi damızlık bunaltıyor. Mera destekli süt olması gerekli diye düşünüyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nurullahanar, post: 1334982, member: 76451"] Dediğiniz sistemi biz yapıyoruz başlangıç olarak 60 tane ort bir yaşlı düve alındı yaklaşık 5 6 ay sonra içine limuzin boğa katıldı şuan 30 kadar buza oldu 1 kaç tane daha gebe var. 5 ay sadece merada beslendiler ( meranın yetersiz gelip hepsinin kızgınlık göstermediğini düşünüyorum)2 ay bir öğün destekli bakım oldu kış boyunca dışardan hiç bişey almadan kendi mahsülümüz olan yembezelyesi buğday tritikale karışımı slaj, yulaf fiğ kuru otu,tarla otu ve kışları soğuk günlerde arpa olarak besleme yapıldı. Bir yıllık adet başı masraf hayvan başı 1750 tl hesapladım her inekten bir buza alınamadığı zaman buza maliyeti katlıyo Benim kanaatimce sıcak para girişi olmadan etçi damızlık bunaltıyor. Mera destekli süt olması gerekli diye düşünüyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Merasız etçi melezleme işletmesi???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt