PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Merasız etçi melezleme işletmesi???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 1335900" data-attributes="member: 25443"><p>Videoda ot boyu 1m civari olabilen geniş iyi bir toprak arazi var benim görüşüm</p><p>Bu otu otluyor angus , ki angus iyi ot olursa sadece ot ile beslenebilir</p><p>Annne ot ile beslenip yavrusunu büyütebilir , sadece ot ile</p><p>Yavru hem annesini emer hem merada otlar ki ta anne yeniden gebe oluncaya kadar</p><p>Zaten kis sonu ilk bahar yavrular genelde , otun bol olduğu dönem</p><p>Ve aynı bölgede kış icin depolayacak ot yetişir otu biçip balyalayip depo yaparlar</p><p>Ben böyle görüyorum</p><p>Bizim ülkemizde böyle mera böyle yağış az</p><p>Mera olmayinca hazır besleme ye kalıyor iş</p><p>Hazır besleme maliyet farklı enerji zaten pahalı ülkemizde</p><p>Hazir besleme yem bitkisi tarımı ile maliyet azaltılabilir</p><p>Hazir beslemede dengeli bedleme için rasyon bilgisidr gerekli</p><p>Rasyon olmazsa zaten pahalı olan yemi yanlış veririz</p><p>Yani uzun lafin kısası hayvancılık imkan varsa maliyet ucuz yoksa pahalı</p><p>Imkan en ucuzu büyük otlu mera iklim yada yem bitkisi yetistirecek iyi topraklar ve iklim</p><p>Bunlar yoksa bol para gerekli yem konusunds herseyi satin alacak</p><p>Bilmiyorum satin alinca nasıl olur ince hesaplara kaliyor iş</p><p>Öbür tarafta annesini hem emmiş hem merada otlamis angus fil gibi olmuş yemsiz</p><p>Bizde yem ile yapmaya çalıştığımız acaba zarar edermiyiz diye korktuğumuz yerli hayvancilik</p><p>Tabi bölgeye göre uygun hayvancilik seçimi önemli dedik </p><p>Illa büyük bas olmayabilir</p><p>Bölge daha kirac ise koyun keçi de olabilir</p><p>Imkana göre doğru seçim olmali</p><p>Bence böyle</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 1335900, member: 25443"] Videoda ot boyu 1m civari olabilen geniş iyi bir toprak arazi var benim görüşüm Bu otu otluyor angus , ki angus iyi ot olursa sadece ot ile beslenebilir Annne ot ile beslenip yavrusunu büyütebilir , sadece ot ile Yavru hem annesini emer hem merada otlar ki ta anne yeniden gebe oluncaya kadar Zaten kis sonu ilk bahar yavrular genelde , otun bol olduğu dönem Ve aynı bölgede kış icin depolayacak ot yetişir otu biçip balyalayip depo yaparlar Ben böyle görüyorum Bizim ülkemizde böyle mera böyle yağış az Mera olmayinca hazır besleme ye kalıyor iş Hazır besleme maliyet farklı enerji zaten pahalı ülkemizde Hazir besleme yem bitkisi tarımı ile maliyet azaltılabilir Hazir beslemede dengeli bedleme için rasyon bilgisidr gerekli Rasyon olmazsa zaten pahalı olan yemi yanlış veririz Yani uzun lafin kısası hayvancılık imkan varsa maliyet ucuz yoksa pahalı Imkan en ucuzu büyük otlu mera iklim yada yem bitkisi yetistirecek iyi topraklar ve iklim Bunlar yoksa bol para gerekli yem konusunds herseyi satin alacak Bilmiyorum satin alinca nasıl olur ince hesaplara kaliyor iş Öbür tarafta annesini hem emmiş hem merada otlamis angus fil gibi olmuş yemsiz Bizde yem ile yapmaya çalıştığımız acaba zarar edermiyiz diye korktuğumuz yerli hayvancilik Tabi bölgeye göre uygun hayvancilik seçimi önemli dedik Illa büyük bas olmayabilir Bölge daha kirac ise koyun keçi de olabilir Imkana göre doğru seçim olmali Bence böyle [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Merasız etçi melezleme işletmesi???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt