PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merinos Koyunu hakkinda bilgi...Bi bak lütfen...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="satocan58" data-source="post: 520699" data-attributes="member: 22267"><p>Arkadaslar bildiginiz gibi biz ufak tefekde olsa büyük bas yapiyoz. Evde 11 inek 3 düve 9 dana var, mayisa kadar 7 daha buzalayacak...Ama ben sadece büyükbasa bagli kalmak istemiyorum. Gidince 10 tanede merinos koyun alip icine dorper koc katmak istiyorum. Bizim yerli kangal koyunu bunlara göre cok verimsiz. Kangal koyununndan ilk kuzusunu 2 yasinda alinirken merinoslar 6 7. aylarinda koca gelir, her mevsim kizginlik gösterir, 2 yilda 3 batin hatta yilda 2 batin kuzu verebilirmis. Dorper ise afrika menseeli türkiyede rahat yetisebilen, yilda 2 kere kuzu veren ve et tutumundan cok iyi bir irk. Bu irk türkiyede fazla yok ama iyi bir arkadasimda 10 15 kadar koc var. Benim niyetim simdilik meraya dayali degilde kapali bir agilda kisi gecirip bahardan kisa kadarsa agilin önünde acik besiye dayali taze ot ve yoncayla beslemek. günlük yine 2 3 saat yakinlarda cayira cikarmak. böyle bir üretim münkünmüdür. simdilik amac para kazanmak olmayacak zaten. amac 2 3 yil sonra sayiyi 40 50 lere cikarmak...bilgisi tecrübesi olan paylassin...simdiden tesekürler....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="satocan58, post: 520699, member: 22267"] Arkadaslar bildiginiz gibi biz ufak tefekde olsa büyük bas yapiyoz. Evde 11 inek 3 düve 9 dana var, mayisa kadar 7 daha buzalayacak...Ama ben sadece büyükbasa bagli kalmak istemiyorum. Gidince 10 tanede merinos koyun alip icine dorper koc katmak istiyorum. Bizim yerli kangal koyunu bunlara göre cok verimsiz. Kangal koyununndan ilk kuzusunu 2 yasinda alinirken merinoslar 6 7. aylarinda koca gelir, her mevsim kizginlik gösterir, 2 yilda 3 batin hatta yilda 2 batin kuzu verebilirmis. Dorper ise afrika menseeli türkiyede rahat yetisebilen, yilda 2 kere kuzu veren ve et tutumundan cok iyi bir irk. Bu irk türkiyede fazla yok ama iyi bir arkadasimda 10 15 kadar koc var. Benim niyetim simdilik meraya dayali degilde kapali bir agilda kisi gecirip bahardan kisa kadarsa agilin önünde acik besiye dayali taze ot ve yoncayla beslemek. günlük yine 2 3 saat yakinlarda cayira cikarmak. böyle bir üretim münkünmüdür. simdilik amac para kazanmak olmayacak zaten. amac 2 3 yil sonra sayiyi 40 50 lere cikarmak...bilgisi tecrübesi olan paylassin...simdiden tesekürler.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Merinos Koyunu hakkinda bilgi...Bi bak lütfen...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt