PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
metritde koruyucu ilaç maliyeti ve karşılaştırılması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 638741" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: metritde koruyucu ilaç maliyeti ve karşılaştırılması</strong></p><p></p><p>Ben genelde doğumdan sonra 5 gün ceftiofur (ceftisin,sefanel,exenel vs.) etken maddeli ilaçları kullanıyorum bu etken maddeninde endikasyonları şu şekilde</p><p>Sığırlarda Seftiofur’a duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen solunum sistemi ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Özellikle sığırlarda karşılaşılan transit hastalığı ve benzeri nitelikli pneumonilerin sağaltımında kullanılır. Sığırlarda Mannheimia sp. (Pasteurella haemolytica), Pasteurella multocida, Haemophilus somnusdan kaynaklanan solunum sistemi enfeksiyonları, Fusobacterium necrophorum ve Bacterioides melaninogenicus’un neden olduğu akut interdigital nekrobasillosis (çatal çürüğü, pododermatitis), akut mastitis ile doğum sonrası E. coli, Arcanobacterium pyogenes ve Fusobacterium necrophorumun neden olduğu akut puerperal metritislerin tedavisinde kullanılır. </p><p> Metritis vakalarında hem koruyucu amaçlı hemde tedavi amaçlı iyi çalışanbir etken madde ama sait beyliğinde deiği gibi 3 kuşak ve yüksek bir antibiyotik süte geçmiyor ama! uygun dozda kullanıldığı zaman.Gentamisin sülfatta geniş spekrumlu bir antibiyotik metritis önlem ve tedavisindede güzel çalışıyor süte normal geçiyor uygundozda testte çıkmayabiliyormuş işin mantıklı yanı yok bence tercih meselesi ama ben işletmemde önlem ve tedavi amaçlı2-3 yıldır ceftiofur kullanıyorum bazen gentamisin sülfatta kullanıyorum ama sürekli aynı antibiyotiği kullanmak hayvanlarda o etken maddeye karşı bağışıklık kazandırıyor oda hastalık hallerinde hayvanın tedaviye cevap vermemesine yol açıyor birde 3.kuşak etkili bir antibiyotik kulklandığımız için daha düşük bir antibiyotik kullandığımızda onunda çalışmamasına neden olabiliyor o yüzden bunlara dikkat etmeliyiz.</p><p> Metritis sağmal işletmelerinde karşılaşılan en büyük maddi kayıplardan biri hem buzağı alam pranımız düşüyor hemde geç dönemde döllenme yapıldığı için hayvanlarımız erken sütten çıkmak zorunda kalıyor yada süt verimi düşüyor geç döllenmeler işletmenin süt ortalamasını doğrudan etkileyerek düşürüyor.</p><p> Önlem olarak hayvanlar doğumdan sonra eşini düşürdükten sonra uterus kapanmadan oksi tetraksiliniçerikli haplardan atıyorum 10. günde proslandin kullanıyorm sonra ilk kızgınlıkta değilde 2. kızgınlıkta tohumluyorum ama yinede bazı hayvanlarda hafif metritis vakaları sonucu geç döllenme oluyor,metritis vakalarındada uterusu yıkıyorum artı doğumdan sonra ceftiofur kullandığım için gentamisin ve enroflaksasini birlikte kullanıyorum,Ama sait beyliğin önerisi daha mantıklı geldi benim uyguladığım yöntemleride öneren makaleler var onun dediklerini öneren hocalar kitaplarda var bu yıl Sait beyliğin dediği şekilde uygulama yapacağım bakalım nasıl olacak sonuçlar .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 638741, member: 17222"] [b]Ynt: metritde koruyucu ilaç maliyeti ve karşılaştırılması[/b] Ben genelde doğumdan sonra 5 gün ceftiofur (ceftisin,sefanel,exenel vs.) etken maddeli ilaçları kullanıyorum bu etken maddeninde endikasyonları şu şekilde Sığırlarda Seftiofur’a duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen solunum sistemi ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Özellikle sığırlarda karşılaşılan transit hastalığı ve benzeri nitelikli pneumonilerin sağaltımında kullanılır. Sığırlarda Mannheimia sp. (Pasteurella haemolytica), Pasteurella multocida, Haemophilus somnusdan kaynaklanan solunum sistemi enfeksiyonları, Fusobacterium necrophorum ve Bacterioides melaninogenicus’un neden olduğu akut interdigital nekrobasillosis (çatal çürüğü, pododermatitis), akut mastitis ile doğum sonrası E. coli, Arcanobacterium pyogenes ve Fusobacterium necrophorumun neden olduğu akut puerperal metritislerin tedavisinde kullanılır. Metritis vakalarında hem koruyucu amaçlı hemde tedavi amaçlı iyi çalışanbir etken madde ama sait beyliğinde deiği gibi 3 kuşak ve yüksek bir antibiyotik süte geçmiyor ama! uygun dozda kullanıldığı zaman.Gentamisin sülfatta geniş spekrumlu bir antibiyotik metritis önlem ve tedavisindede güzel çalışıyor süte normal geçiyor uygundozda testte çıkmayabiliyormuş işin mantıklı yanı yok bence tercih meselesi ama ben işletmemde önlem ve tedavi amaçlı2-3 yıldır ceftiofur kullanıyorum bazen gentamisin sülfatta kullanıyorum ama sürekli aynı antibiyotiği kullanmak hayvanlarda o etken maddeye karşı bağışıklık kazandırıyor oda hastalık hallerinde hayvanın tedaviye cevap vermemesine yol açıyor birde 3.kuşak etkili bir antibiyotik kulklandığımız için daha düşük bir antibiyotik kullandığımızda onunda çalışmamasına neden olabiliyor o yüzden bunlara dikkat etmeliyiz. Metritis sağmal işletmelerinde karşılaşılan en büyük maddi kayıplardan biri hem buzağı alam pranımız düşüyor hemde geç dönemde döllenme yapıldığı için hayvanlarımız erken sütten çıkmak zorunda kalıyor yada süt verimi düşüyor geç döllenmeler işletmenin süt ortalamasını doğrudan etkileyerek düşürüyor. Önlem olarak hayvanlar doğumdan sonra eşini düşürdükten sonra uterus kapanmadan oksi tetraksiliniçerikli haplardan atıyorum 10. günde proslandin kullanıyorm sonra ilk kızgınlıkta değilde 2. kızgınlıkta tohumluyorum ama yinede bazı hayvanlarda hafif metritis vakaları sonucu geç döllenme oluyor,metritis vakalarındada uterusu yıkıyorum artı doğumdan sonra ceftiofur kullandığım için gentamisin ve enroflaksasini birlikte kullanıyorum,Ama sait beyliğin önerisi daha mantıklı geldi benim uyguladığım yöntemleride öneren makaleler var onun dediklerini öneren hocalar kitaplarda var bu yıl Sait beyliğin dediği şekilde uygulama yapacağım bakalım nasıl olacak sonuçlar . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
metritde koruyucu ilaç maliyeti ve karşılaştırılması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt