PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Meyveciliğe Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 1014885" data-attributes="member: 20560"><p>Sıfır arazi, ekipman ve sınırlı sermaye için meyvecilik tarla bitkilerinden daha avantajlı. Tarla bitkileri geniş alanlarda, bol ekipman, bol sermaye ve yüksek beygir güçlü traktör ihtiyacı olan bir yetiştiricilik. Meyvecilik daha az ekipman ve hp güç ile yapılabilir. Sonuç itibari ile bağlanan sermaye ve getiri hesaplandığında meyvecilik bir adım önde. Fakat bununda eksi önleri var. Masrafı peşin yapıp getiri için sabırlı olmak gerekir. Pazar bulunduğunuz bölgede hazır değilse bunu sizin ayarlamanız gerekir. Dış piyasa mı iç piyasa mı derseniz bu tercih biraz kolay. Şöyle ki ihracat kirazı sizin orada olur ama ihracatçı frigolu araçla gelip sizin ürünü almaya gelir mi? Gelmesi için ne kadar bir potansiyel olmalı siz bileceksiniz. Ya siz arkalı üretim yapacaksınız yada ihracatçının geldiği yerde yada yakınında bu işi yapmalısınız. Bir uzman " meyvecilik yapacaksan en az 50 dekar yerde yapmalısın" diyorsa uzmanda bir problem var demektir. Bu ayçiçeği ekeceğim tabana elime ne denk gelirse o gübreden 50 kg atıyorum demeye benzer. hangi meyveden bahsediyoruz diye sorarlar adama. 50 dekar ceviz ile 50 dekar çilek aynı mı? </p><p></p><p></p><p></p><p>Meyve türüne, bakıma, çeşide göre değişir. Yani yıl değişken. Sizin bakmanız gereken 2 kriter var.</p><p>1 Ana ürünün besin ve su gibi yetişmesinde etkili olan faktörlere ne zamana kadar etkisi olmuyor yada kayda değer olmuyor.</p><p>2 Ara tarım yaptığınız ürün ana üründen etkilenmeden kaç yıl boyunca yetişebiliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 1014885, member: 20560"] Sıfır arazi, ekipman ve sınırlı sermaye için meyvecilik tarla bitkilerinden daha avantajlı. Tarla bitkileri geniş alanlarda, bol ekipman, bol sermaye ve yüksek beygir güçlü traktör ihtiyacı olan bir yetiştiricilik. Meyvecilik daha az ekipman ve hp güç ile yapılabilir. Sonuç itibari ile bağlanan sermaye ve getiri hesaplandığında meyvecilik bir adım önde. Fakat bununda eksi önleri var. Masrafı peşin yapıp getiri için sabırlı olmak gerekir. Pazar bulunduğunuz bölgede hazır değilse bunu sizin ayarlamanız gerekir. Dış piyasa mı iç piyasa mı derseniz bu tercih biraz kolay. Şöyle ki ihracat kirazı sizin orada olur ama ihracatçı frigolu araçla gelip sizin ürünü almaya gelir mi? Gelmesi için ne kadar bir potansiyel olmalı siz bileceksiniz. Ya siz arkalı üretim yapacaksınız yada ihracatçının geldiği yerde yada yakınında bu işi yapmalısınız. Bir uzman " meyvecilik yapacaksan en az 50 dekar yerde yapmalısın" diyorsa uzmanda bir problem var demektir. Bu ayçiçeği ekeceğim tabana elime ne denk gelirse o gübreden 50 kg atıyorum demeye benzer. hangi meyveden bahsediyoruz diye sorarlar adama. 50 dekar ceviz ile 50 dekar çilek aynı mı? Meyve türüne, bakıma, çeşide göre değişir. Yani yıl değişken. Sizin bakmanız gereken 2 kriter var. 1 Ana ürünün besin ve su gibi yetişmesinde etkili olan faktörlere ne zamana kadar etkisi olmuyor yada kayda değer olmuyor. 2 Ara tarım yaptığınız ürün ana üründen etkilenmeden kaç yıl boyunca yetişebiliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Meyveciliğe Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt