PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Meyveciliğe Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 1015900" data-attributes="member: 20560"><p>Sizin devletten alacağınız destek miktarı bu işe soyunmanıza yada soğumanıza etki etmeyecek düzeyde. </p><p></p><p>İhracat konusu kirazda geçmişti. Bu konuda, eğer etrafınızda kiraz bahçesi varsa ve ürünü ihracatçıya ayağında yada yakın mesafede satamıyorsa yada 50-60 dekar belki daha fazlasını yapmayacaksanız girmeyin derim. İhracatçının kirazı alması için. Yeterli rekolte, irilik, sap kalınlığı ve sap sağlığı gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Geniş alanda girmeyecekseniz sizi üzerler. İç piyasada sizi güldürmez. Bence kirazı değerlendirmeye almayın.</p><p></p><p>Ben fikrimin olduğu ürünler üzerinde konuşmayı yeğliyorum. Üzüm meselesi şöyle, dekara 3 ton gibi verim alınabilir. Ben bu yıl bir markete 1.80 krş verdim. Onlar 3.5 tlye sattı. Perakende 3 tl ye verdim. Kalanı pekmez yapıp sattım. Pekmez 22tl/kg perakende sattım. Pekmezin yapım maliyeti işçilik hariç 2tl/kg. Hasat zamanına göre değişmekle beraber 5-7 kg üzümden 1 kg pekmez oluyor. Bu arada pekmezin marketlerde satış fiyatı 13tl/kg civarı. Markette satılan ile ürettiğimiz pekmezin arasında karlı bir dağ var. </p><p></p><p>Kısaca üzümde siz perakende satarsanız sizi maddi olarak daha az alan tatmin edebilir. Ama ne kadar dikersem beni tatmin eder kısmının bir ölçüsü yok. Yukarıda maliyet yazmıştım. Bu mesajdaki rakamlarıda göz önünde bulundurup bir rakama ulaşabilirsiniz. Dekara ortalama 3 ton alsanız 1.5 tl toptan satsanız 4.500 tl ciro yapar. Size 3.000tl kar bıraksa ( ki bu rakamlara ulaşılabilir ) 3.000tl karlı bir ürünü kaç dekara dikerseniz sizi tatmin ederse o kadara dikilebilir. Ben Ankara civarında kaliteli ürün elde etmek kaydı ile üzüm yetiştirirseniz pazar sorunu yaşayacağınıza ihtimal vermem.</p><p></p><p></p><p>Kirazı zaten tavsiye etmiyorum demiştim. Davul sizde tokmak başkasında. Kiraz iyi paraya ihracata giderse para kazandırır. Kirazın sıfır maliyeti olsa bile toplama maliyeti çok yüksek 1tl/kg civarı belki daha yüksek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 1015900, member: 20560"] Sizin devletten alacağınız destek miktarı bu işe soyunmanıza yada soğumanıza etki etmeyecek düzeyde. İhracat konusu kirazda geçmişti. Bu konuda, eğer etrafınızda kiraz bahçesi varsa ve ürünü ihracatçıya ayağında yada yakın mesafede satamıyorsa yada 50-60 dekar belki daha fazlasını yapmayacaksanız girmeyin derim. İhracatçının kirazı alması için. Yeterli rekolte, irilik, sap kalınlığı ve sap sağlığı gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Geniş alanda girmeyecekseniz sizi üzerler. İç piyasada sizi güldürmez. Bence kirazı değerlendirmeye almayın. Ben fikrimin olduğu ürünler üzerinde konuşmayı yeğliyorum. Üzüm meselesi şöyle, dekara 3 ton gibi verim alınabilir. Ben bu yıl bir markete 1.80 krş verdim. Onlar 3.5 tlye sattı. Perakende 3 tl ye verdim. Kalanı pekmez yapıp sattım. Pekmez 22tl/kg perakende sattım. Pekmezin yapım maliyeti işçilik hariç 2tl/kg. Hasat zamanına göre değişmekle beraber 5-7 kg üzümden 1 kg pekmez oluyor. Bu arada pekmezin marketlerde satış fiyatı 13tl/kg civarı. Markette satılan ile ürettiğimiz pekmezin arasında karlı bir dağ var. Kısaca üzümde siz perakende satarsanız sizi maddi olarak daha az alan tatmin edebilir. Ama ne kadar dikersem beni tatmin eder kısmının bir ölçüsü yok. Yukarıda maliyet yazmıştım. Bu mesajdaki rakamlarıda göz önünde bulundurup bir rakama ulaşabilirsiniz. Dekara ortalama 3 ton alsanız 1.5 tl toptan satsanız 4.500 tl ciro yapar. Size 3.000tl kar bıraksa ( ki bu rakamlara ulaşılabilir ) 3.000tl karlı bir ürünü kaç dekara dikerseniz sizi tatmin ederse o kadara dikilebilir. Ben Ankara civarında kaliteli ürün elde etmek kaydı ile üzüm yetiştirirseniz pazar sorunu yaşayacağınıza ihtimal vermem. Kirazı zaten tavsiye etmiyorum demiştim. Davul sizde tokmak başkasında. Kiraz iyi paraya ihracata giderse para kazandırır. Kirazın sıfır maliyeti olsa bile toplama maliyeti çok yüksek 1tl/kg civarı belki daha yüksek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Meyveciliğe Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt