PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Mf 5455 mi yoksa Nh tr6 120 mi ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İslamdogan" data-source="post: 1001752" data-attributes="member: 56372"><p><strong>Ynt: Mf 5455 mi yoksa Nh tr6 120 mi ?</strong></p><p></p><p>Güzel kardeşim bir daha oku o yazdıklarımı istersen... Ben orada o traktörün sadece disk tiller takacağını mı yazdım bak bakalım. Disk tiller ağır bir malzeme olduğu için onu örnek vermek istedim. </p><p></p><p>Evet o mühendis o traktörü hesaplamıştır elbette dingil aralığının ne kadar olacağını. Ben ona bir şey demiyorum.</p><p>Fakat her mühendisin hesaplayarak yaptığı traktör iyi olmuyor maalesef . Yani benim demek istediğim o traktöre o dingil aralığı KISA. Bak bakalım 142 hp ye ulaşan hangi traktörde o kadar kısa dingil aralığı var ? </p><p></p><p>Emin ol ki çoğunda yoktur. Ben sana kısa demişken şöyle bir örnek vereyim.</p><p>Bizim abide Johndeere 5105 m traktör var . Çıplak motor gücü 110 hp. Ama dingil aralığı 2 .17.</p><p></p><p>Benim MF 5440 IN ise çıplak motor gücü 102 hp. Dingil aralığı ise 2.45 . ( Motor güçlerinde ölçülen güç normları ayrı tabi o ayrı konu)</p><p></p><p>Şimdi sana gördüklerimi söyleyeyim. </p><p>JD 5105 m disk tilleri yolda zor taşıyor. Ön yere deydi deymedi 30 km hız yapamıyor korkudan.( ve öne 200 kg daha ağırlık koymasına ragmen sıkıntı hala devam ediyor)</p><p></p><p>Ben mf ile yolda 44 km hız ile bakına bakına gidiyorum. </p><p></p><p>Ve jd az bayır görsün tarlada herhangi bir ekipman çekerken hemen zıplamaya başlıyor ( kısa olduğu için). Ben ise bayır görünce ya hafif bayılma yaşarım yada 1 vites aşağıya düşerim. Ama kolay kolay zıplamam. </p><p>Aradaki fark ortada.</p><p>Bu zzıplama çoğu ekipmanda geçerli bu arada . Umarım demek istediklerimi anlamışındır. </p><p>Ve kısa traktör her zaman toprağa daha az güç iletir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İslamdogan, post: 1001752, member: 56372"] [b]Ynt: Mf 5455 mi yoksa Nh tr6 120 mi ?[/b] Güzel kardeşim bir daha oku o yazdıklarımı istersen... Ben orada o traktörün sadece disk tiller takacağını mı yazdım bak bakalım. Disk tiller ağır bir malzeme olduğu için onu örnek vermek istedim. Evet o mühendis o traktörü hesaplamıştır elbette dingil aralığının ne kadar olacağını. Ben ona bir şey demiyorum. Fakat her mühendisin hesaplayarak yaptığı traktör iyi olmuyor maalesef . Yani benim demek istediğim o traktöre o dingil aralığı KISA. Bak bakalım 142 hp ye ulaşan hangi traktörde o kadar kısa dingil aralığı var ? Emin ol ki çoğunda yoktur. Ben sana kısa demişken şöyle bir örnek vereyim. Bizim abide Johndeere 5105 m traktör var . Çıplak motor gücü 110 hp. Ama dingil aralığı 2 .17. Benim MF 5440 IN ise çıplak motor gücü 102 hp. Dingil aralığı ise 2.45 . ( Motor güçlerinde ölçülen güç normları ayrı tabi o ayrı konu) Şimdi sana gördüklerimi söyleyeyim. JD 5105 m disk tilleri yolda zor taşıyor. Ön yere deydi deymedi 30 km hız yapamıyor korkudan.( ve öne 200 kg daha ağırlık koymasına ragmen sıkıntı hala devam ediyor) Ben mf ile yolda 44 km hız ile bakına bakına gidiyorum. Ve jd az bayır görsün tarlada herhangi bir ekipman çekerken hemen zıplamaya başlıyor ( kısa olduğu için). Ben ise bayır görünce ya hafif bayılma yaşarım yada 1 vites aşağıya düşerim. Ama kolay kolay zıplamam. Aradaki fark ortada. Bu zzıplama çoğu ekipmanda geçerli bu arada . Umarım demek istediklerimi anlamışındır. Ve kısa traktör her zaman toprağa daha az güç iletir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Mf 5455 mi yoksa Nh tr6 120 mi ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt