PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 929393" data-attributes="member: 21067"><p>Sevgili Arkadaşlar</p><p></p><p>Bir süredir tasarımı ile ilgili uğraştığımız bir mibzer var. Mibzer kombine (hiç sürülmemiş bir araziye doğrudan ekim yapabilecek) bi mibzer olarak, Türkiye şartlarında çalışacak, 70-80 hp traktörler ile rahatça kullanılacak şekilde tasarlanıyor.</p><p></p><p>Makine ' nin tasarımı bitmeye yaklaştı. Doğrudan fabrikada, CNC ' ile koordinasyonlu olarak tasarlamaya çalıştığımdan ve sadece işlerden arta kalan zamanlarda vakit ayırabildiğimden biraz uzun sürüyor sadece.</p><p></p><p>Mibzer ile ilgili ayrıntıları ileriki zamanlarda forum üyelerine A ' dan Z ' ye aktarıcam zaten.</p><p></p><p>Benim istediği şey, özellik bakımından bize sunulan değil, gerçekten kaliteli, daha önemlisi bizim istediğimiz şekilde tasarlanmış bir alet olması.</p><p></p><p>***</p><p></p><p>Gelelim asıl konuya. </p><p></p><p>Sizden istediğim, nihai tasarım oluşana kadar, aksamlar ile fikirlerinizi sunmanız. olumlu olumsuz farketmez. </p><p></p><p>Bu başlık altında, tasarlanan parçaları kısım kısım tartışmaya açmayı düşünüyorum. Nihayi şekli birlikte çizelim. Biliyorum ki sitede Yusuf Abi, Enes4422, Kamil Abi gibi tasarım konusunda oldukça bilgili, tecrübeli arkadaşlar var. Geri kalan tüm iyeler de az yada çok kullanım açısndan tecrübeli.</p><p></p><p>***</p><p></p><p></p><p></p><p>ilk olarak ayağın özelliklerinden bahsedelim:</p><p></p><p>- tek hortum bağlantılı (gübresiz)</p><p>- kökten yaylı</p><p>- balta ayak</p><p>- Kolay montaj kamalı uç</p><p>- aktarmalı tıkanma emniyeti</p><p></p><p></p><p>Aşağıdaki tasarım, şu an İrtem başta olmak üzere Kurt, Güngör, Mert-san gibi neredeyse tüm Trakya ' lı üreticilerin kullandığı, 'uçtan yaylı balta ayak' adlı ayak yapısının sağlam modifikasyondan geçmiş bi versiyonu.</p><p></p><p>Patlatma videosu da şu:</p><p></p><p><a href="http://youtu.be/gavMsjMC4Ts" target="_blank">http://youtu.be/gavMsjMC4Ts</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 929393, member: 21067"] Sevgili Arkadaşlar Bir süredir tasarımı ile ilgili uğraştığımız bir mibzer var. Mibzer kombine (hiç sürülmemiş bir araziye doğrudan ekim yapabilecek) bi mibzer olarak, Türkiye şartlarında çalışacak, 70-80 hp traktörler ile rahatça kullanılacak şekilde tasarlanıyor. Makine ' nin tasarımı bitmeye yaklaştı. Doğrudan fabrikada, CNC ' ile koordinasyonlu olarak tasarlamaya çalıştığımdan ve sadece işlerden arta kalan zamanlarda vakit ayırabildiğimden biraz uzun sürüyor sadece. Mibzer ile ilgili ayrıntıları ileriki zamanlarda forum üyelerine A ' dan Z ' ye aktarıcam zaten. Benim istediği şey, özellik bakımından bize sunulan değil, gerçekten kaliteli, daha önemlisi bizim istediğimiz şekilde tasarlanmış bir alet olması. *** Gelelim asıl konuya. Sizden istediğim, nihai tasarım oluşana kadar, aksamlar ile fikirlerinizi sunmanız. olumlu olumsuz farketmez. Bu başlık altında, tasarlanan parçaları kısım kısım tartışmaya açmayı düşünüyorum. Nihayi şekli birlikte çizelim. Biliyorum ki sitede Yusuf Abi, Enes4422, Kamil Abi gibi tasarım konusunda oldukça bilgili, tecrübeli arkadaşlar var. Geri kalan tüm iyeler de az yada çok kullanım açısndan tecrübeli. *** ilk olarak ayağın özelliklerinden bahsedelim: - tek hortum bağlantılı (gübresiz) - kökten yaylı - balta ayak - Kolay montaj kamalı uç - aktarmalı tıkanma emniyeti Aşağıdaki tasarım, şu an İrtem başta olmak üzere Kurt, Güngör, Mert-san gibi neredeyse tüm Trakya ' lı üreticilerin kullandığı, 'uçtan yaylı balta ayak' adlı ayak yapısının sağlam modifikasyondan geçmiş bi versiyonu. Patlatma videosu da şu: [url=http://youtu.be/gavMsjMC4Ts]http://youtu.be/gavMsjMC4Ts[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt