PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 929411" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler</strong></p><p></p><p>Resimleri izleyenler için ufak birkaç da hatırlatma:</p><p></p><p>- patik bıçakları ters kamalı bir yuvaya oturtuluyor ve ısıl işlemli çelikten. tek cıvata söküp kolayca değiştirilebiliyor. uzun ömürlü</p><p></p><p>- bıçaklar olabildiğince dik yapıldı, böylece tavlı ekimde tohum yatağını sıvama yapması engellenmiş olacak</p><p></p><p>- tohumu bırakan boru, daralarak aşağıya iniyor. böylece tohumun dağılması önlenerek sıra çizgilerinin daha net ve ince şekilde oluşması sağlanacak.</p><p></p><p>- tohumu bırakan borunun ucu, olabildiğince yerden yüksek yapıldı. amaç toprağa değmesini, dolayısı ile tıkanmasını engellemek. tohum her halükarda yer çekimi ile düşmesi gereken noktaya düşecek.</p><p></p><p>- ayaklardaki yay ve esneme sitemi, gövdeye bağlandığı noktaya monte edilecek. uçtan yaylı balta ayakların esneme payı çok az olduğundan zemine uyum konusunda yaşanan sorun aşılmış olacak.</p><p></p><p>- aktarmalı tıkanma emniyeti denen şey, depodan gelen tohumların aktarıldığı bölge. Burada neden aktarma yapıldı?</p><p></p><p>a-) ayak tıkanmalarında, özel olarak yuvaya göre yapılmış bir aparat kullanılarak tek seferde, üstelik mibzeri yerden kesmeden tıkanıklık açılabilecek (ki bu aparat mibzerin uygun bir yerinde monteli olacak) </p><p></p><p>yani ayakların temizliği, ele geçen bi sopayla yada tornavida ile değil, mibzeri alırken beraberinde size verilen ve bu iş için özel olarak yapılmış bir aparat ile, üstelik tek hareketle yapılabilecek.</p><p>b-) sıradan ayaklarda (boru ucu tıkandığında, tüm hortup tohum ile dolup dişli hücresinden taşmadan, tıkanıklıktan haberdar olamıyordunuz. Bu sistemde ayağın ucu tıkansa bile, tohum ayağın izasına bırakılmaya devam edecek. </p><p>c-) mibzerin arka kısmında olan bir, mibzerin durmasına gerek kalmadan ayakları kontrol edebilecek. çünkü akan tohumu göz ile görebiliyor olacak.</p><p>d) hortumda kıvrılmadan geldiği için, eğimli arazilerde yaşanan hortum içi birikim yada tıkanma da önlenmiş olacak</p><p>e) hortum sabit olarak monte edilmeyip, ayak üzerindeki eğimli borunun içine serbest hareketli olarak bırakıldığı ve ayrıca daha az kıvrım ile hedefe ulaştığından hortum çatlamaları / kopmaları, dolayısı ile hortum maliyeti azalacak. </p><p></p><p></p><p>peki bu ayak sistemine ekleme olarak neler yapılabilir?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 929411, member: 21067"] [b]Ynt: Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler[/b] Resimleri izleyenler için ufak birkaç da hatırlatma: - patik bıçakları ters kamalı bir yuvaya oturtuluyor ve ısıl işlemli çelikten. tek cıvata söküp kolayca değiştirilebiliyor. uzun ömürlü - bıçaklar olabildiğince dik yapıldı, böylece tavlı ekimde tohum yatağını sıvama yapması engellenmiş olacak - tohumu bırakan boru, daralarak aşağıya iniyor. böylece tohumun dağılması önlenerek sıra çizgilerinin daha net ve ince şekilde oluşması sağlanacak. - tohumu bırakan borunun ucu, olabildiğince yerden yüksek yapıldı. amaç toprağa değmesini, dolayısı ile tıkanmasını engellemek. tohum her halükarda yer çekimi ile düşmesi gereken noktaya düşecek. - ayaklardaki yay ve esneme sitemi, gövdeye bağlandığı noktaya monte edilecek. uçtan yaylı balta ayakların esneme payı çok az olduğundan zemine uyum konusunda yaşanan sorun aşılmış olacak. - aktarmalı tıkanma emniyeti denen şey, depodan gelen tohumların aktarıldığı bölge. Burada neden aktarma yapıldı? a-) ayak tıkanmalarında, özel olarak yuvaya göre yapılmış bir aparat kullanılarak tek seferde, üstelik mibzeri yerden kesmeden tıkanıklık açılabilecek (ki bu aparat mibzerin uygun bir yerinde monteli olacak) yani ayakların temizliği, ele geçen bi sopayla yada tornavida ile değil, mibzeri alırken beraberinde size verilen ve bu iş için özel olarak yapılmış bir aparat ile, üstelik tek hareketle yapılabilecek. b-) sıradan ayaklarda (boru ucu tıkandığında, tüm hortup tohum ile dolup dişli hücresinden taşmadan, tıkanıklıktan haberdar olamıyordunuz. Bu sistemde ayağın ucu tıkansa bile, tohum ayağın izasına bırakılmaya devam edecek. c-) mibzerin arka kısmında olan bir, mibzerin durmasına gerek kalmadan ayakları kontrol edebilecek. çünkü akan tohumu göz ile görebiliyor olacak. d) hortumda kıvrılmadan geldiği için, eğimli arazilerde yaşanan hortum içi birikim yada tıkanma da önlenmiş olacak e) hortum sabit olarak monte edilmeyip, ayak üzerindeki eğimli borunun içine serbest hareketli olarak bırakıldığı ve ayrıca daha az kıvrım ile hedefe ulaştığından hortum çatlamaları / kopmaları, dolayısı ile hortum maliyeti azalacak. peki bu ayak sistemine ekleme olarak neler yapılabilir? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt