PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Elma
Microsofttan organik elmaya transfer!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 820273" data-attributes="member: 41641"><p><strong>08.03.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 07.03.2014-23:01</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong> Milliyet.com.tr »</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Microsofttan organik elmaya transfer!</strong></p><p><strong>Bilişim sektöründe çalışırken tarım alanında girişimciliğe soyunan bir isim, Mustafa Çağan. Yeni girişimiyle de adeta herkesin emeklilik rüyasını gerçekleştiriyor. Bursada Granny, Fuji elması ve Deveci armudu yetiştiriyor</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>KOBİ - Hanife Baş</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Alabildiğine uzanan yemyeşil ağaçlar... Dalından sarkan kıpkırmızı, yeşil mi yeşil elmalar, armutlar... Burası Bursanın Karacabey ilçesinde Okçugöl Yolu üzerinde Hotanlı Köyüne yakın bir meyve bahçesi...</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bu meyve bahçesinin kurucusu ise Mustafa Çağan. O, bilişim ve teknoloji dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim. 26 yıl boyunca uluslararası firmalarda yöneticilik yaptı.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Emekliliğinin ardından herkesin rüyasını gerçekleştiren türden bir girişime imza attı. Ailesine ait Bursa Karacabeydeki 130 yıllık çiftliği canlandırarak, kuzeniyle beraber Camandırayı hayata geçirdi. Onun çocukluk günlerini geçirdiği çiftlik yeni işyeri oldu.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>O, yeni işinin temellerini Microsoftta üst düzey yöneticilik yaparken atmış. Çağan, Dört yıl bounca her hafta sonunu Karacabeyde geçirdim. Yatırımımızı üç fazda yaptık. Her adımda bir öncekinden aldığımız dersleri uyguladık diyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Tarımın pek çok zorluğu barındırdığını da dile getiriyor. Hava şartları, toprağın özelliği, ağaçların ihtiyaçları hepsi ayrı bir zorluk gerektiriyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Her tür elma var</strong></p><p><strong>Çağan, Camandıra meyve bahçesini 220 dönüm arazi üzerinde kurmuş. Bin 250 ton kapasitesi var. Fuji, Granny Smith, Gala ve Pink Lady elmalarıyla, Deveci armudu yetiştiriyor. O, modern meyvecilik konusunda dünyadaki en ileri ülkelerden olan İtalyayı örnek alıyor. Çağan, bölgeye de istihdam imkânı sağladıklarına da değinerek, Yakınımızdaki Sultaniye köyünün kadınları bahçenin, başta hasat olmak üzere bütün işlerini yapıyor. Daha önce çalışmayan birçok kadın Camandıra sayesinde iş sahibi oldu diyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Camandıra ürünleri Karfrut markası ile pazarlanıyor. Türkiyede yılda 3 milyon ton elma yetiştirildiğini ve bu alanda dünyanın dördüncü büyük üreticisi olduğumuzu da aktaran Çağan, Elmada ithlat da var. Bunun da nedeni iyi saklanamaması diyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bilişimde kazandı şarapa yatırdı...</strong></p><p><strong>Microsoftun diğer bir eski üst düzey yöneticisi Selim Zafer Ellialtı da görevi bıraktıktan sonra birkaç yıl önce şarap alanında girişimciliğe soyundu. Suvla Şaraplarını piyasaya sunan Ellialtı, Çin ve Finlandiyaya da ihracata başladı. </strong></p><p><strong>ABDye ihracat yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ellialtı, girişimci olma sürecini Yatırıma 12 yıl önce karar verdim ama 7 yıl Microsoftta çalışmaya devam ettim. Teknolojiden kazandığımı şaraba yatırdım diye anlattı. Ellialtı, Gelibolu Yarımadasında üretimini sürdürüyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Her yaş grubuna farklı elma</strong></p><p><strong>Meyve tüketim alışkanlıklarını da değerlendiren Çağan, Yaş grubuna göre değişiyor. Orta yaş ve üzeri, Golden (sarı elma), Amasya gibi elmaları ararken. Gençler Fuji, Pink Lady ve Granny Smith gibi yurtdışı menşeli elmaları tercih ediyor. Dünyada, Golden ve kırmızı elma azalırken, Fuji, Pink Lady ve Grannynin payları artıyor. Türkiyede de benzer bir eğilim var diyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Öğrenmeye her zaman açık olun</strong></p><p><strong>Çağan, iş hayatında başarı için de şunları söylüyor: İnsanın sevdiği işi yapması birinci kural. İkinci kural, sonuç kadar süreç de önemli. Hedefe nasıl ulaştık. Yıllar sonra kimse sattığımız miktarı hatırlamaz ama sosyal ilişkimiz, yardımlarımız hiçbir zaman unutulmaz. Üçüncü kural da hiçbir zaman ben artık oldum dememeli. İnsan her zaman yeni şeyler öğrenmeye açık olmalı.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 820273, member: 41641"] [b]08.03.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 07.03.2014-23:01 Milliyet.com.tr » Microsofttan organik elmaya transfer! Bilişim sektöründe çalışırken tarım alanında girişimciliğe soyunan bir isim, Mustafa Çağan. Yeni girişimiyle de adeta herkesin emeklilik rüyasını gerçekleştiriyor. Bursada Granny, Fuji elması ve Deveci armudu yetiştiriyor KOBİ - Hanife Baş Alabildiğine uzanan yemyeşil ağaçlar... Dalından sarkan kıpkırmızı, yeşil mi yeşil elmalar, armutlar... Burası Bursanın Karacabey ilçesinde Okçugöl Yolu üzerinde Hotanlı Köyüne yakın bir meyve bahçesi... Bu meyve bahçesinin kurucusu ise Mustafa Çağan. O, bilişim ve teknoloji dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim. 26 yıl boyunca uluslararası firmalarda yöneticilik yaptı. Emekliliğinin ardından herkesin rüyasını gerçekleştiren türden bir girişime imza attı. Ailesine ait Bursa Karacabeydeki 130 yıllık çiftliği canlandırarak, kuzeniyle beraber Camandırayı hayata geçirdi. Onun çocukluk günlerini geçirdiği çiftlik yeni işyeri oldu. O, yeni işinin temellerini Microsoftta üst düzey yöneticilik yaparken atmış. Çağan, Dört yıl bounca her hafta sonunu Karacabeyde geçirdim. Yatırımımızı üç fazda yaptık. Her adımda bir öncekinden aldığımız dersleri uyguladık diyor. Tarımın pek çok zorluğu barındırdığını da dile getiriyor. Hava şartları, toprağın özelliği, ağaçların ihtiyaçları hepsi ayrı bir zorluk gerektiriyor. Her tür elma var Çağan, Camandıra meyve bahçesini 220 dönüm arazi üzerinde kurmuş. Bin 250 ton kapasitesi var. Fuji, Granny Smith, Gala ve Pink Lady elmalarıyla, Deveci armudu yetiştiriyor. O, modern meyvecilik konusunda dünyadaki en ileri ülkelerden olan İtalyayı örnek alıyor. Çağan, bölgeye de istihdam imkânı sağladıklarına da değinerek, Yakınımızdaki Sultaniye köyünün kadınları bahçenin, başta hasat olmak üzere bütün işlerini yapıyor. Daha önce çalışmayan birçok kadın Camandıra sayesinde iş sahibi oldu diyor. Camandıra ürünleri Karfrut markası ile pazarlanıyor. Türkiyede yılda 3 milyon ton elma yetiştirildiğini ve bu alanda dünyanın dördüncü büyük üreticisi olduğumuzu da aktaran Çağan, Elmada ithlat da var. Bunun da nedeni iyi saklanamaması diyor. Bilişimde kazandı şarapa yatırdı... Microsoftun diğer bir eski üst düzey yöneticisi Selim Zafer Ellialtı da görevi bıraktıktan sonra birkaç yıl önce şarap alanında girişimciliğe soyundu. Suvla Şaraplarını piyasaya sunan Ellialtı, Çin ve Finlandiyaya da ihracata başladı. ABDye ihracat yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ellialtı, girişimci olma sürecini Yatırıma 12 yıl önce karar verdim ama 7 yıl Microsoftta çalışmaya devam ettim. Teknolojiden kazandığımı şaraba yatırdım diye anlattı. Ellialtı, Gelibolu Yarımadasında üretimini sürdürüyor. Her yaş grubuna farklı elma Meyve tüketim alışkanlıklarını da değerlendiren Çağan, Yaş grubuna göre değişiyor. Orta yaş ve üzeri, Golden (sarı elma), Amasya gibi elmaları ararken. Gençler Fuji, Pink Lady ve Granny Smith gibi yurtdışı menşeli elmaları tercih ediyor. Dünyada, Golden ve kırmızı elma azalırken, Fuji, Pink Lady ve Grannynin payları artıyor. Türkiyede de benzer bir eğilim var diyor. Öğrenmeye her zaman açık olun Çağan, iş hayatında başarı için de şunları söylüyor: İnsanın sevdiği işi yapması birinci kural. İkinci kural, sonuç kadar süreç de önemli. Hedefe nasıl ulaştık. Yıllar sonra kimse sattığımız miktarı hatırlamaz ama sosyal ilişkimiz, yardımlarımız hiçbir zaman unutulmaz. Üçüncü kural da hiçbir zaman ben artık oldum dememeli. İnsan her zaman yeni şeyler öğrenmeye açık olmalı. [/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Elma
Microsofttan organik elmaya transfer!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt