PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Midas Buğday Çeşidi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="umut71" data-source="post: 958192" data-attributes="member: 25346"><p><strong>Ynt: Midas Buğday Çeşidi</strong></p><p></p><p>subo eşleşmesi çok yüksek çimlenme çok yüksek biraz geççi soğuğa dayanıklı kurağa orta derece daynıklı toprak seçiciliği az ama yinede kuvvetli ve çığsak tarlalarda çok iyi oluyor daha önce ektiğim buğdaylara ve tarla komşularımla kıyaslarsam subo eşleşme soğuğa kurağa dayanıklılık konusunda pehlivan dan daha iyi odeska dan eşleşme yönünden çimlenme yönünden üstün kuraklık ta geride soğuğa dayanıklık hemen hemen aynı odeska kıl payı daha üstün</p><p> tarlanın bazı yerlerinde fare zararı vardı oradaki gözlemlerim yalnız kalan buğday 15 belki daha fazla kardeş yapmış oyüzden ekim yapılırken 16 veya 18 kg den fazla atmayın kendi kapatıyor hatta sık bile oluyor...tarlanın su kusan yeri vardı başka buğdaylar orada sararıyor su kesiyordu bu hiç sararmadı ...</p><p> verim değerlerini tarlalar biçilince sizinle paylaşırım </p><p> midasta ise çimlenme yüksek eşleşme orta derece gübreye reaksiyon veren bir çeşit subo ve odeskaya göre gübre ve ozota olumlu ve gözle görülür tepki veriyor .koyu yeşil bir rengi var ikindi güneşinde maviyi çalan renkle bakarken insanın gözünü alıyor .. subo yumuşak ve esnek saplı midas uzun ve sert saplı tarlaya ekerken 20- 22 kg arasında tohum atmanızı tavsiye edrim...</p><p> verim değerlerini tarlalar biçilince yazarımm...</p><p> ...... not yukardaki gözlemler iç anadolu topraklarında kuru şartlarda olup tamamen kendi gözlemlerimle yazdığım ve önceki ektiğim çeşitlerle ve tarla komşularımla yaptığım kıyaslamadır .....subo buğdayını bendenalıp sulu tarlaya eken ( 6 dönüm )arkadaşın verim değerlerini de size aktarrıım ...</p><p> kırıkkle / keskin ' ' den SELAMLAR ..... 8)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="umut71, post: 958192, member: 25346"] [b]Ynt: Midas Buğday Çeşidi[/b] subo eşleşmesi çok yüksek çimlenme çok yüksek biraz geççi soğuğa dayanıklı kurağa orta derece daynıklı toprak seçiciliği az ama yinede kuvvetli ve çığsak tarlalarda çok iyi oluyor daha önce ektiğim buğdaylara ve tarla komşularımla kıyaslarsam subo eşleşme soğuğa kurağa dayanıklılık konusunda pehlivan dan daha iyi odeska dan eşleşme yönünden çimlenme yönünden üstün kuraklık ta geride soğuğa dayanıklık hemen hemen aynı odeska kıl payı daha üstün tarlanın bazı yerlerinde fare zararı vardı oradaki gözlemlerim yalnız kalan buğday 15 belki daha fazla kardeş yapmış oyüzden ekim yapılırken 16 veya 18 kg den fazla atmayın kendi kapatıyor hatta sık bile oluyor...tarlanın su kusan yeri vardı başka buğdaylar orada sararıyor su kesiyordu bu hiç sararmadı ... verim değerlerini tarlalar biçilince sizinle paylaşırım midasta ise çimlenme yüksek eşleşme orta derece gübreye reaksiyon veren bir çeşit subo ve odeskaya göre gübre ve ozota olumlu ve gözle görülür tepki veriyor .koyu yeşil bir rengi var ikindi güneşinde maviyi çalan renkle bakarken insanın gözünü alıyor .. subo yumuşak ve esnek saplı midas uzun ve sert saplı tarlaya ekerken 20- 22 kg arasında tohum atmanızı tavsiye edrim... verim değerlerini tarlalar biçilince yazarımm... ...... not yukardaki gözlemler iç anadolu topraklarında kuru şartlarda olup tamamen kendi gözlemlerimle yazdığım ve önceki ektiğim çeşitlerle ve tarla komşularımla yaptığım kıyaslamadır .....subo buğdayını bendenalıp sulu tarlaya eken ( 6 dönüm )arkadaşın verim değerlerini de size aktarrıım ... kırıkkle / keskin ' ' den SELAMLAR ..... 8) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Midas Buğday Çeşidi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt