PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Mikrodalga Fırın İle Yemlerde Kuru Madde Tayini (Kasım 2013)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 764008" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Mikrodalga Fırın İle Yemlerde Kuru Madde Tayini (Kasım 2013)</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kuru Maddesini bilmek istediğimiz yemden (Silaj-TMR) bir miktar alınır ve tartılır. Mikrodalga fırına konulur. Mikrodalga en yüksek derecede 5 dakika çalıştırılır. Çıkarılıp tartılır. Tekrar 1 dakika daha mikrodalgaya konup çalıştırılır. Tekrar tartılır. Çıkan ağırlık, ilk ağırlığa bölünür. Yemin veya silajın kuru maddesi bulunmuş olur.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bu iş için bir mikrodalga fırın ile bir mutfak terazisi gerekir.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Örnek; İlk tartı 1 kg olsun. 5 dakika sonraki tartı 600 gr, takiben 1 dakika sonraki tartı ise 500 gr olsun. Demek ki yem %50 Kuru madde içermektedir. Son tartı ilk tartıya bölündüğünde yemin suyu uçurulmuş halde, Kuru Kısmı bulunmuş olur.</strong></span></p><p> <span style="color: blue"><strong></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 764008, member: 41641"] [color=blue][b]Mikrodalga Fırın İle Yemlerde Kuru Madde Tayini (Kasım 2013) Kuru Maddesini bilmek istediğimiz yemden (Silaj-TMR) bir miktar alınır ve tartılır. Mikrodalga fırına konulur. Mikrodalga en yüksek derecede 5 dakika çalıştırılır. Çıkarılıp tartılır. Tekrar 1 dakika daha mikrodalgaya konup çalıştırılır. Tekrar tartılır. Çıkan ağırlık, ilk ağırlığa bölünür. Yemin veya silajın kuru maddesi bulunmuş olur. Bu iş için bir mikrodalga fırın ile bir mutfak terazisi gerekir. Örnek; İlk tartı 1 kg olsun. 5 dakika sonraki tartı 600 gr, takiben 1 dakika sonraki tartı ise 500 gr olsun. Demek ki yem %50 Kuru madde içermektedir. Son tartı ilk tartıya bölündüğünde yemin suyu uçurulmuş halde, Kuru Kısmı bulunmuş olur. [/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Mikrodalga Fırın İle Yemlerde Kuru Madde Tayini (Kasım 2013)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt