PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
miras işleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ParaMiliter" data-source="post: 871707" data-attributes="member: 53417"><p><strong>Ynt: miras işleri</strong></p><p></p><p>ben de Satış gösterince biraz zor olur diye biliyorum.</p><p>öte yandan kaldı ki bozuldu;</p><p>yine de çok fazla bişey olmaz.</p><p>çünkü 'Tenkis Davasına' konu olan bölüm 'kanuni miras payı'nın tamamı için değil,</p><p>'Saklı Pay' için açılabilir.</p><p> o da kanuni miras paylarının yarısıdır.</p><p>örneğin birine 1/4 düşüyorsa kanuni miras payı.</p><p>saklı payı bunun yarısı yani 1/8 ' i dir. ve sadece bu kadarı için dava açılır.</p><p>bir de bunu yeni Toprak Kanunu ile beraber düşünmek lazım.</p><p>orda da tarlalar ehil mirasçıya, yani amcana kalacaktır, diğerleri sadece kanuni miras paylarının parasını alacaklardır.</p><p>bence bişey olmaz, olsa da çok az olur.</p><p></p><p>Dini kısmına gelirsek...</p><p>Yavuz-13 arkadaşımızın dediğine hiç katılmıyorum.</p><p>şöyle ki;</p><p>1- Dinen miras payı: (mirasını üleştirmeden ölürse) Erkek için 2 pay, kız için 1 paydır.</p><p>2- Dinen Mal sahibinin miras bırakmak gibi bir yükümlülüğü yoktur.</p><p>isterse hepsini alakasız başka birine bağışlar,</p><p>isterse hepsini çocuklarından birisine bağışlar,</p><p>isterse bütün malını vakfeder,</p><p>isterse hepsini satıp, sağlığında yer.</p><p>burdan bakarsak, mal sahibi malını, çocuklarından birine vermiş.</p><p>mal onun, karar onun.</p><p>diğer çocuklarının veya her hangi birinin o adamdan hesap sorması haddini bilmemektir...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ParaMiliter, post: 871707, member: 53417"] [b]Ynt: miras işleri[/b] ben de Satış gösterince biraz zor olur diye biliyorum. öte yandan kaldı ki bozuldu; yine de çok fazla bişey olmaz. çünkü 'Tenkis Davasına' konu olan bölüm 'kanuni miras payı'nın tamamı için değil, 'Saklı Pay' için açılabilir. o da kanuni miras paylarının yarısıdır. örneğin birine 1/4 düşüyorsa kanuni miras payı. saklı payı bunun yarısı yani 1/8 ' i dir. ve sadece bu kadarı için dava açılır. bir de bunu yeni Toprak Kanunu ile beraber düşünmek lazım. orda da tarlalar ehil mirasçıya, yani amcana kalacaktır, diğerleri sadece kanuni miras paylarının parasını alacaklardır. bence bişey olmaz, olsa da çok az olur. Dini kısmına gelirsek... Yavuz-13 arkadaşımızın dediğine hiç katılmıyorum. şöyle ki; 1- Dinen miras payı: (mirasını üleştirmeden ölürse) Erkek için 2 pay, kız için 1 paydır. 2- Dinen Mal sahibinin miras bırakmak gibi bir yükümlülüğü yoktur. isterse hepsini alakasız başka birine bağışlar, isterse hepsini çocuklarından birisine bağışlar, isterse bütün malını vakfeder, isterse hepsini satıp, sağlığında yer. burdan bakarsak, mal sahibi malını, çocuklarından birine vermiş. mal onun, karar onun. diğer çocuklarının veya her hangi birinin o adamdan hesap sorması haddini bilmemektir... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
miras işleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt