PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Miras yoluyla kayıp 17 milyar lira!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ParaMiliter" data-source="post: 812074" data-attributes="member: 53417"><p><strong>Ynt: Miras yoluyla kayıp 17 milyar lira!</strong></p><p></p><p>Yabancıların Mülk edinmesi ve mütekabiliyet (karşılıklılık) kriterinin kaldırılmasının başka kanunla alakalı olduğunu biliyorum.</p><p></p><p>yazdıklarımın 2 farklı bölümü vardır.</p><p>1- mirasçılar arasında arazilerin bölünmesi : buna yönelik neler yapılması gerektiğini ve mirasçılardan birinin tarlayı veya tarlaları alabilmesi için faizsiz kredi uygulanması gerektiğini belirttim.</p><p>2- mevcut küçük parçaları tarlaların büyümesi için : komşu tarlalara ön alım (şüfa) hakkı tanınması ve satıştan sonra da hemen tek tapu çıkartılması gerektiğini yazmıştım.</p><p></p><p>büyük şirketlerin, edirne, kırklareli, tekirdağ gibi istanbul ' a yakın verimli arazileri satın almaya başladıklarını (en başta 'Ziya Tarım' isimli şirket, Sarmısaklı Tarım işletmesini satın aldı geçen sene), arazilerin fiyatlarını arttırarak, rakipsiz bir şekilde istediği arazileri toplamaya başladılar.</p><p>bunu da belirttim.</p><p></p><p>Bu kanunda, arazilerin yine ailenin bir üyesine geçmesini, parası yoksa faizsiz kredi sağlanmasına dair hiç bir düzenleme yoktur.</p><p></p><p>Eğer bu iş böyle giderse, verimli araziler şirketlere geçecek.</p><p></p><p>yazımın en sonundaki 'Yabancılara' ilişkin bölümü ise, tamamen içimden gelerek yazdım. Şirketlerin Yerli - Yabancı olması konusunda zaten hukuki olarak bir tarif vardır.</p><p>Bütün parası, sermayesi, yöneticileri ve çalışanları Yabancı olsa bile, Türk kanunlarına göre kurulup, merkezi Türkiye olan bir şirket, Yerli bir şirket sayılmaktadır.</p><p>sizin de bahsettiğiniz gibi tamamıyla başka bir konudur.</p><p>Tarlaların Bölüşülmesi, Büyümesi ile ilişkilendirmeyin. neticede Yabancı bir şirket bile, bir tarla satışa çıkarıldığında gelip ihaleye girip alma hakkına sahiptir.</p><p></p><p>burda önemli olan, mirasçıların anlaşamasalar bile tarlanın yine onların biri tarafından alınmasını sağlamak, dolayısıyla bu toprağın çiftçisinin elinde kalmasını sağlamaktır.</p><p></p><p>Bu zamanda, Tarım Şirketleri, Çiftçilerin en büyük düşmanıdır ve çiftçilerin istikbalini tehdit eden en ciddi sorundur.</p><p>Bunun farkına varınız.</p><p>Çiftçi Sendikası kurulması ve ortak hareket etmek gerekir.... yoksa hepimiz kaybedeceğiz...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ParaMiliter, post: 812074, member: 53417"] [b]Ynt: Miras yoluyla kayıp 17 milyar lira![/b] Yabancıların Mülk edinmesi ve mütekabiliyet (karşılıklılık) kriterinin kaldırılmasının başka kanunla alakalı olduğunu biliyorum. yazdıklarımın 2 farklı bölümü vardır. 1- mirasçılar arasında arazilerin bölünmesi : buna yönelik neler yapılması gerektiğini ve mirasçılardan birinin tarlayı veya tarlaları alabilmesi için faizsiz kredi uygulanması gerektiğini belirttim. 2- mevcut küçük parçaları tarlaların büyümesi için : komşu tarlalara ön alım (şüfa) hakkı tanınması ve satıştan sonra da hemen tek tapu çıkartılması gerektiğini yazmıştım. büyük şirketlerin, edirne, kırklareli, tekirdağ gibi istanbul ' a yakın verimli arazileri satın almaya başladıklarını (en başta 'Ziya Tarım' isimli şirket, Sarmısaklı Tarım işletmesini satın aldı geçen sene), arazilerin fiyatlarını arttırarak, rakipsiz bir şekilde istediği arazileri toplamaya başladılar. bunu da belirttim. Bu kanunda, arazilerin yine ailenin bir üyesine geçmesini, parası yoksa faizsiz kredi sağlanmasına dair hiç bir düzenleme yoktur. Eğer bu iş böyle giderse, verimli araziler şirketlere geçecek. yazımın en sonundaki 'Yabancılara' ilişkin bölümü ise, tamamen içimden gelerek yazdım. Şirketlerin Yerli - Yabancı olması konusunda zaten hukuki olarak bir tarif vardır. Bütün parası, sermayesi, yöneticileri ve çalışanları Yabancı olsa bile, Türk kanunlarına göre kurulup, merkezi Türkiye olan bir şirket, Yerli bir şirket sayılmaktadır. sizin de bahsettiğiniz gibi tamamıyla başka bir konudur. Tarlaların Bölüşülmesi, Büyümesi ile ilişkilendirmeyin. neticede Yabancı bir şirket bile, bir tarla satışa çıkarıldığında gelip ihaleye girip alma hakkına sahiptir. burda önemli olan, mirasçıların anlaşamasalar bile tarlanın yine onların biri tarafından alınmasını sağlamak, dolayısıyla bu toprağın çiftçisinin elinde kalmasını sağlamaktır. Bu zamanda, Tarım Şirketleri, Çiftçilerin en büyük düşmanıdır ve çiftçilerin istikbalini tehdit eden en ciddi sorundur. Bunun farkına varınız. Çiftçi Sendikası kurulması ve ortak hareket etmek gerekir.... yoksa hepimiz kaybedeceğiz... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Miras yoluyla kayıp 17 milyar lira!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt