PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır biçimi---ÜNAL Tarım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 588702" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Mısır biçimi---ÜNAL Tarım</strong></p><p></p><p>aslında sorun çok bu sene mısırda</p><p>emin kardeşimle hemşeri sayılırız </p><p>benimde birkaç söyleyecegim nokta var budane mısır konusunda</p><p></p><p>öncelikle o dekalp denilen tohum müsvettesini biz çiftçiler tarlalarımıza ekerek en büyük hatayı yapıyoruz</p><p>adana ve osmaniyenin tohumu pioner p41 vakit mısırında gerisi yalan </p><p>ayrıca birsürü uyduruk marka var onları saymıyorum bile</p><p>bende yıllarca ektim dekalp hatta busenede yarısı dekalp tarlaların ve biçtirdigim tarlalarda pioner kafadan 150-200kg fazla veriyor dönüme</p><p>47 dönüm falan kaldı biçilmeyen oda sıra gelirse yarın biçilecek biçerler nerdeyse bizim köyde 24saat çalışıyor desek yeridir</p><p></p><p>busene benim hasat yaptıgım mısırlarım şuana kadar 1tonla 1300kg arasında farklıtarlarda farklı verimler verdi az verenler dekalp ti</p><p></p><p>fiyat konusuna gelince yine tüccarın dedigi oldu daha hasat başlamadan 1ay önce 55-60kuruş arası olacak dedielr ve şuanda mısır fiyatı 15rutubet altında 58kuruş daha yukarı rutubette 1 rutubete 5 kuruş kesiyorlar</p><p>dünyadaki kuraklık kriz vs bizim yani çiftçinin işine yarayacaksa o krizin etkisi o kuraklıgın etkisi bize ulaşmıyor</p><p>ama mazot gübre vs fiatları artsa anında fiyatlara yansıtılıyor ne hikmetse</p><p></p><p>birde vakit mısırında 1tonu düşmemek için muhakkak 50kg tabana 50 kg de üstüne gübre atmak şart yoksa imkansız 1ton üzeri verim almak</p><p>tabi daha ilk defa mısır ekilen bir tarlaysa okadar gübreye gerek yok</p><p>ayrıca sulama şekli önemli salma sulama ile karıklara yapılan damlama sulama arasında ciddi verim farkları var şartlar müsaitse damlama sulama tavsiye ederim</p><p></p><p>ayrıca kurt ilacını vs vaktinde mısıra zarar vermeden yüksek traktörlerle mısır tarlasına uygulamakta ciddi verim artışı saglar</p><p></p><p>birde tohumların ekim sıklıgı kişiden kişiye degişmekle beraber 15-20 cm arasıdır ben 17 cm e ekiyorum fenada olmuyor</p><p></p><p>sulama günleri konusunda pek yorum yapmak istemiyroum sonuçta her tarlanın her toprak yapısının su tutma kapasitesi farklıdır ayrıca sulama yönteminin damlama veya salma sulama olmasıda etkiler süreyi</p><p>fakat en erkeni haftada 1 sulamadır en geçi 13-14güne bir sulamaktır</p><p></p><p>slajlık mısır ekimi bölgemizde yapılmaktadır fakat herkes kendi hayvan sayısına göre slajlık mısır ekiyor mesela ben hiç ekmiyorum sebebi hayvanım olmaması tabi ciddi bir teklif gelirse ticarii amaçlı slajlık mısır ekebilirim</p><p>geçmiş dönemlerde bölgemizde dönümünü 400-500 milyona satamıyorlardı slajlık mısır eken bir kaç kişi </p><p>buda slajlık mısırda ticari ekimi bitirdi bölgemizde</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 588702, member: 33118"] [b]Ynt: Mısır biçimi---ÜNAL Tarım[/b] aslında sorun çok bu sene mısırda emin kardeşimle hemşeri sayılırız benimde birkaç söyleyecegim nokta var budane mısır konusunda öncelikle o dekalp denilen tohum müsvettesini biz çiftçiler tarlalarımıza ekerek en büyük hatayı yapıyoruz adana ve osmaniyenin tohumu pioner p41 vakit mısırında gerisi yalan ayrıca birsürü uyduruk marka var onları saymıyorum bile bende yıllarca ektim dekalp hatta busenede yarısı dekalp tarlaların ve biçtirdigim tarlalarda pioner kafadan 150-200kg fazla veriyor dönüme 47 dönüm falan kaldı biçilmeyen oda sıra gelirse yarın biçilecek biçerler nerdeyse bizim köyde 24saat çalışıyor desek yeridir busene benim hasat yaptıgım mısırlarım şuana kadar 1tonla 1300kg arasında farklıtarlarda farklı verimler verdi az verenler dekalp ti fiyat konusuna gelince yine tüccarın dedigi oldu daha hasat başlamadan 1ay önce 55-60kuruş arası olacak dedielr ve şuanda mısır fiyatı 15rutubet altında 58kuruş daha yukarı rutubette 1 rutubete 5 kuruş kesiyorlar dünyadaki kuraklık kriz vs bizim yani çiftçinin işine yarayacaksa o krizin etkisi o kuraklıgın etkisi bize ulaşmıyor ama mazot gübre vs fiatları artsa anında fiyatlara yansıtılıyor ne hikmetse birde vakit mısırında 1tonu düşmemek için muhakkak 50kg tabana 50 kg de üstüne gübre atmak şart yoksa imkansız 1ton üzeri verim almak tabi daha ilk defa mısır ekilen bir tarlaysa okadar gübreye gerek yok ayrıca sulama şekli önemli salma sulama ile karıklara yapılan damlama sulama arasında ciddi verim farkları var şartlar müsaitse damlama sulama tavsiye ederim ayrıca kurt ilacını vs vaktinde mısıra zarar vermeden yüksek traktörlerle mısır tarlasına uygulamakta ciddi verim artışı saglar birde tohumların ekim sıklıgı kişiden kişiye degişmekle beraber 15-20 cm arasıdır ben 17 cm e ekiyorum fenada olmuyor sulama günleri konusunda pek yorum yapmak istemiyroum sonuçta her tarlanın her toprak yapısının su tutma kapasitesi farklıdır ayrıca sulama yönteminin damlama veya salma sulama olmasıda etkiler süreyi fakat en erkeni haftada 1 sulamadır en geçi 13-14güne bir sulamaktır slajlık mısır ekimi bölgemizde yapılmaktadır fakat herkes kendi hayvan sayısına göre slajlık mısır ekiyor mesela ben hiç ekmiyorum sebebi hayvanım olmaması tabi ciddi bir teklif gelirse ticarii amaçlı slajlık mısır ekebilirim geçmiş dönemlerde bölgemizde dönümünü 400-500 milyona satamıyorlardı slajlık mısır eken bir kaç kişi buda slajlık mısırda ticari ekimi bitirdi bölgemizde [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır biçimi---ÜNAL Tarım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt