PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
MISIR HERBİSİDİ ADENGO DENEYİMİM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1253576" data-attributes="member: 25349"><p>İnsektisit kullanmadığınıza göre demek ki böcek probleminiz yok.Ben kullanmasam koçan kurdu ve mısır kurdu yüzünden verim yarıya düşer.Ayrıca diz boyu ve bel arasında yaprak biti ve uçuşan çok çeşitli böcekler yaprakların öz suyunu emerek beyaz çizgiler (emgi yerleri) oluşturuyor.Bu da fotosentezi bozuyor.Ben bu devrede tarlada elimle böcek yakalayıp yan yana koydum </p><p> inceledim,6 çeşit böcek vardı.Tohum için ise topraktaki tel kurdu ve bozkurt (agrotis ipsilon) tehlikesi var.İlaçlı tohumla onların üstesinden geliniyor.</p><p></p><p>Benim programım:</p><p>Toprak kaynaklı tehlikeler için: İlaçlı tohum</p><p>Erken devre uçuşan böcekler için: Lambda cyhalotrin .Tekrar kullanım gerekirse cyprmethrin veya alfacypermethrin</p><p>Koçan kurdu ve mısır kurdu için: Tarlaya traktörle girmenin mümkün olduğu son anda Thimetoxam+ lambda cyhalothrin(ilaç bu iki maddenin bileşiminden oluşuyor,iki ayrı çeşit ilaç değil)</p><p>Yanlış anlaşılma olmasın diye ilaç isimlerini değil kimyasalların adını yazdım.</p><p></p><p>Sorduğum soru üzerine 2016 da (sağolun) sizden özel mesajla gelen gübreleme programlarını tekrar okuyup işe nerden başladığımı tekrar hatırladım.Bütün bilgilenmeleri birleştirerek 2017 ve 2018 de iki başarılı mısır sezonu tamamladım. </p><p>Şimdi de ,elimden geldiği kadar bildiklerimi,öğrendiklerimi,deneyimlerimi paylaşıyorum.Herkesin programı farklı olabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1253576, member: 25349"] İnsektisit kullanmadığınıza göre demek ki böcek probleminiz yok.Ben kullanmasam koçan kurdu ve mısır kurdu yüzünden verim yarıya düşer.Ayrıca diz boyu ve bel arasında yaprak biti ve uçuşan çok çeşitli böcekler yaprakların öz suyunu emerek beyaz çizgiler (emgi yerleri) oluşturuyor.Bu da fotosentezi bozuyor.Ben bu devrede tarlada elimle böcek yakalayıp yan yana koydum inceledim,6 çeşit böcek vardı.Tohum için ise topraktaki tel kurdu ve bozkurt (agrotis ipsilon) tehlikesi var.İlaçlı tohumla onların üstesinden geliniyor. Benim programım: Toprak kaynaklı tehlikeler için: İlaçlı tohum Erken devre uçuşan böcekler için: Lambda cyhalotrin .Tekrar kullanım gerekirse cyprmethrin veya alfacypermethrin Koçan kurdu ve mısır kurdu için: Tarlaya traktörle girmenin mümkün olduğu son anda Thimetoxam+ lambda cyhalothrin(ilaç bu iki maddenin bileşiminden oluşuyor,iki ayrı çeşit ilaç değil) Yanlış anlaşılma olmasın diye ilaç isimlerini değil kimyasalların adını yazdım. Sorduğum soru üzerine 2016 da (sağolun) sizden özel mesajla gelen gübreleme programlarını tekrar okuyup işe nerden başladığımı tekrar hatırladım.Bütün bilgilenmeleri birleştirerek 2017 ve 2018 de iki başarılı mısır sezonu tamamladım. Şimdi de ,elimden geldiği kadar bildiklerimi,öğrendiklerimi,deneyimlerimi paylaşıyorum.Herkesin programı farklı olabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
MISIR HERBİSİDİ ADENGO DENEYİMİM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt