PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır koçanlar hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="keltaşlı" data-source="post: 1350791" data-attributes="member: 15411"><p>Nisanda ekilen mısır artık kuruya döner, bir gram fayda için bir kilo maliyet anlamsız olur. </p><p>Bahsettigin verim düşüklüğü için sulama ana sebep midir kesin bişey söylememekle beraber sulama periyodun uzun bence. 4 günde 5 günde daha az saat sulama yapmak daha faydalı. Çünkü mısırın en çok beslendiği kılcal kökler yüzeye yakın. Yüzey bölgesinin nemli kalması için az ve daha sık sulama tavsiye ediliyor. Ayrıca bir seferde çok sulama ile bitki besin elementleri de aşağı yıkanabilir. </p><p>Marmara bölgesi için dönüme günlük 7 ton su ihtiyacı hesaplamasi yapılmış, 35 ton verince 5 günde bir dönmek gerekiyor. </p><p>Ben bunu olcebilmek için hattın en az basincli olduğu yerde pet şişeyi kestim, damlaticinin altına yerleştirerek bir saat sonra ölçüm yaptım, 1,4 -1,5 litre su akittigini tespit ettim, 0.6 bar da. Buna göre 25cm aralıklı damlaticilarin toplamı 70 cm sıra aralıklı yerde 1 dönümde yaklaşık 2800 . Bunlarda 1 dönümde 1,4 litreden 4 ton/ saat su yapıyor. 10 saat sulayinca 40 ton/7 =5 günluk su ihtiyacı vermiş oldum. </p><p>[ATTACH=full]51707[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="keltaşlı, post: 1350791, member: 15411"] Nisanda ekilen mısır artık kuruya döner, bir gram fayda için bir kilo maliyet anlamsız olur. Bahsettigin verim düşüklüğü için sulama ana sebep midir kesin bişey söylememekle beraber sulama periyodun uzun bence. 4 günde 5 günde daha az saat sulama yapmak daha faydalı. Çünkü mısırın en çok beslendiği kılcal kökler yüzeye yakın. Yüzey bölgesinin nemli kalması için az ve daha sık sulama tavsiye ediliyor. Ayrıca bir seferde çok sulama ile bitki besin elementleri de aşağı yıkanabilir. Marmara bölgesi için dönüme günlük 7 ton su ihtiyacı hesaplamasi yapılmış, 35 ton verince 5 günde bir dönmek gerekiyor. Ben bunu olcebilmek için hattın en az basincli olduğu yerde pet şişeyi kestim, damlaticinin altına yerleştirerek bir saat sonra ölçüm yaptım, 1,4 -1,5 litre su akittigini tespit ettim, 0.6 bar da. Buna göre 25cm aralıklı damlaticilarin toplamı 70 cm sıra aralıklı yerde 1 dönümde yaklaşık 2800 . Bunlarda 1 dönümde 1,4 litreden 4 ton/ saat su yapıyor. 10 saat sulayinca 40 ton/7 =5 günluk su ihtiyacı vermiş oldum. [ATTACH=full]51707[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır koçanlar hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt