PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır koçanlar hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="keltaşlı" data-source="post: 1351017" data-attributes="member: 15411"><p>Koçanda çap 16, sıra 40 gibi. </p><p>İlk suyu ve hâliyle ilk üst gübrelemeyi başka işler sebebiyle geç yaptığımı düşünüyorum. </p><p>Ayrica ilk azotlu gübreyi de sulama sayısına bölme hesabına göre verdim fakat eksik kaldığını düşünüyorum, ilk gübrelemeyi toplam azotlu gübrenin 3 te birini verip, kalanını sulama sayısına bölerek versem daha iyi olacaktı diye düşünüyorum, toprakta ne kadar azot var ve bitki açlık çekiyor mu bilemiyorum.</p><p>Bu düşünceye de aynı günde ektiğim karık sulama yaptığımız tarlaya 40 kg ureyi tek seferde attım, ardından yağmur da yağdı, püsküle kadar damlama olan tarladan daha iyi gelişim gösterdi, kocan çapı ve sırası da aynı. </p><p>Damlamalari olabildiğince erken serip azar azar gübreye başlayıp çinko ve iz elementleri verme planım var ömrüm varsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="keltaşlı, post: 1351017, member: 15411"] Koçanda çap 16, sıra 40 gibi. İlk suyu ve hâliyle ilk üst gübrelemeyi başka işler sebebiyle geç yaptığımı düşünüyorum. Ayrica ilk azotlu gübreyi de sulama sayısına bölme hesabına göre verdim fakat eksik kaldığını düşünüyorum, ilk gübrelemeyi toplam azotlu gübrenin 3 te birini verip, kalanını sulama sayısına bölerek versem daha iyi olacaktı diye düşünüyorum, toprakta ne kadar azot var ve bitki açlık çekiyor mu bilemiyorum. Bu düşünceye de aynı günde ektiğim karık sulama yaptığımız tarlaya 40 kg ureyi tek seferde attım, ardından yağmur da yağdı, püsküle kadar damlama olan tarladan daha iyi gelişim gösterdi, kocan çapı ve sırası da aynı. Damlamalari olabildiğince erken serip azar azar gübreye başlayıp çinko ve iz elementleri verme planım var ömrüm varsa. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısır koçanlar hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt