PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
mısır silajı kullanımı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 626875" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: mısır silajı kullanımı</strong></p><p></p><p>Besi hayvanlarında ortalama ağır beslemeye geçince yonca balyesini hiç önermiyorlar yukarıdaki rasyonlara bakılırsa ama ben kestirinceye kadar yoncayla rasyon yapıyorum,mesela şuanda cumartesi günü kesime gidecek 3 hayvanım var 2 si 18 aylık biri 19 aylık hepside holstayn ortalama canlı ağırlık 800 kgr gelirler tahmişnen şuanda kaba yem olarak 5 kgr hayvan başı yonca balyesi veriyorum sılajı 1 ay önce kestim yem olarakta karışık 12 kg hayvan başı tüketiyorlar,bence ağır dönemdede protein çok düşürülmemeli yada kalsiyum ve fosforca zengin yonca kuru otu gibi kaba yemler verilmeli bunun artısı hayvanları fiziksel olarak geliştiriyor,ben her yıl kesime kadar ağırlıklı kaba yem olarak yonca balyesi veriyorum besi randımanım köyümde birinci sıralarda.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 626875, member: 17222"] [b]Ynt: mısır silajı kullanımı[/b] Besi hayvanlarında ortalama ağır beslemeye geçince yonca balyesini hiç önermiyorlar yukarıdaki rasyonlara bakılırsa ama ben kestirinceye kadar yoncayla rasyon yapıyorum,mesela şuanda cumartesi günü kesime gidecek 3 hayvanım var 2 si 18 aylık biri 19 aylık hepside holstayn ortalama canlı ağırlık 800 kgr gelirler tahmişnen şuanda kaba yem olarak 5 kgr hayvan başı yonca balyesi veriyorum sılajı 1 ay önce kestim yem olarakta karışık 12 kg hayvan başı tüketiyorlar,bence ağır dönemdede protein çok düşürülmemeli yada kalsiyum ve fosforca zengin yonca kuru otu gibi kaba yemler verilmeli bunun artısı hayvanları fiziksel olarak geliştiriyor,ben her yıl kesime kadar ağırlıklı kaba yem olarak yonca balyesi veriyorum besi randımanım köyümde birinci sıralarda. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
mısır silajı kullanımı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt