PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Mısırda mikro granül
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="drtek" data-source="post: 1248305" data-attributes="member: 74365"><p>Evet salma sulamayı aşağıdaki linkteki gibi yapıyoruz.ısır küçükken sulama yaparsak sararma yapıyor ancak ileriki dönemde yaparsak havaların sıcaklığına göre max 2-3 gün gelişimi yavaşlıyor.</p><p></p><p><a href="https://www.youtube.com/watch?v=3AHAxEZQGpc" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=3AHAxEZQGpc</a> linkteki gibi suluyorum hatta bazen çok taban yerlerde damlama gibi bir suda 1-3-5-7. karıklara diğer suda 2-4-6-8. karıklara,bir boş bir dolu veriyorum</p><p></p><p>Hümik asidi evde kendim yapıyorum ve tabiri caiz ise hunharca sulama yapıyor gibi tarlaya pulverize ediyorum ve şunu gördüm ki hümik asidi kullanırken ne kadar çok kullanırsak o kadar verim sağlıyor.</p><p></p><p>Potasyum nitratı damlamadan puskül döneminden önce mi vermeliyiz? Siz nasıl uyguluma yapıyorsunuz?</p><p></p><p>Hazır sizin gibi profesyonel mısırcı çiftçileri bulmuşken bir soru daha sorayım, sulama periyodunda ben tarladaki ilk tepe püskülünü gördüğüm anda suluyorum ve 10 günlük döllenme periyodunda diğer çiçek açan bitkilerde olduğu gibi(kabak,biber ,salatalık) bitkiyi rahatsız etmemek adına çiçek döneminde hiç sulamıyorum ancak bazı firmaların ziraat mühendisleriyle görüştüğümde ise tepe püskülü zamanında ard arda sulamayı yapmam gerektiğini, tozlaşma döneminde tarlanın hep ıslak kalmasını gerektiğini belirtiyorlar. Benim yaptığım uygulamada mısırın boyu koçanda 32-35 dane oluyor ve koçanın tepesinde yaklaşık 8-10 sıra hiç döllenmiyor.Acaba diyorum ki tarlanın altını hep ıslak bıraksam döllenme nasıl olur ama bu fikre tezat olarak geçen senelerde damlama yaptığımız yerlerde az sulamamıza rağmen boş kalan 8-10 sıra tamamen doluyordu ve samlamadaki verim farkıda bundan kaynaklanıyordu. Acaba çok merak ediyorum forumdaki sizin ve diğer tecrübeli arkadaşların uygulamaları nasıl bu püskül döneminde?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="drtek, post: 1248305, member: 74365"] Evet salma sulamayı aşağıdaki linkteki gibi yapıyoruz.ısır küçükken sulama yaparsak sararma yapıyor ancak ileriki dönemde yaparsak havaların sıcaklığına göre max 2-3 gün gelişimi yavaşlıyor. [url]https://www.youtube.com/watch?v=3AHAxEZQGpc[/url] linkteki gibi suluyorum hatta bazen çok taban yerlerde damlama gibi bir suda 1-3-5-7. karıklara diğer suda 2-4-6-8. karıklara,bir boş bir dolu veriyorum Hümik asidi evde kendim yapıyorum ve tabiri caiz ise hunharca sulama yapıyor gibi tarlaya pulverize ediyorum ve şunu gördüm ki hümik asidi kullanırken ne kadar çok kullanırsak o kadar verim sağlıyor. Potasyum nitratı damlamadan puskül döneminden önce mi vermeliyiz? Siz nasıl uyguluma yapıyorsunuz? Hazır sizin gibi profesyonel mısırcı çiftçileri bulmuşken bir soru daha sorayım, sulama periyodunda ben tarladaki ilk tepe püskülünü gördüğüm anda suluyorum ve 10 günlük döllenme periyodunda diğer çiçek açan bitkilerde olduğu gibi(kabak,biber ,salatalık) bitkiyi rahatsız etmemek adına çiçek döneminde hiç sulamıyorum ancak bazı firmaların ziraat mühendisleriyle görüştüğümde ise tepe püskülü zamanında ard arda sulamayı yapmam gerektiğini, tozlaşma döneminde tarlanın hep ıslak kalmasını gerektiğini belirtiyorlar. Benim yaptığım uygulamada mısırın boyu koçanda 32-35 dane oluyor ve koçanın tepesinde yaklaşık 8-10 sıra hiç döllenmiyor.Acaba diyorum ki tarlanın altını hep ıslak bıraksam döllenme nasıl olur ama bu fikre tezat olarak geçen senelerde damlama yaptığımız yerlerde az sulamamıza rağmen boş kalan 8-10 sıra tamamen doluyordu ve samlamadaki verim farkıda bundan kaynaklanıyordu. Acaba çok merak ediyorum forumdaki sizin ve diğer tecrübeli arkadaşların uygulamaları nasıl bu püskül döneminde? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Mısırda mikro granül
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt