PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısırlarda Son Durum...(Nisan 2013)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 696529" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Mısırlarda Son Durum...(Nisan 2013)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>mısırın kırmızı renge dönmesini kastettiysen benimde başıma geldi geçen yıl</p><p>ziraatçiye sordum yagış fazlalıgından kaynaklandıgını vede mısır köklerini özellikle yagışlı havadan isitifade edip yiyen bir kurttan bahsetti ilacını sordum ilacı var ama boşa masraf etme degmez dedi sadece çapasını 1defa fazla çek sorun kalamz dedi dediklerini uyguladım sorun kalmadı</p><p>busene ben hiç mısır ekmedim 2. ürün ekermiyim allah bilir ama maliyet olarak mısır çok masraflı olmaya başladı belki ikinci ürün yerfıstıgı ekebiliriim 50 dekar falan</p><p>mısırda sorun çok</p><p>verim olayı ayrı dert</p><p> tohum parası ayrı dert</p><p> 50kg alt 50kg üst gübre parası ayrı dert</p><p> ot ilacı kurt ilacı vs ayrı dert </p><p>ama dertlerin en büyügü dekara 80lira olan su parası </p><p>sırf protesto etmek için biizim köyde onlarca çiftçi mısır ekimini bıraktı busene</p><p>buyüzden biizim çevrede mısır harbi harbi çokazaldı ekimalanı olarak</p><p>hatta suparası açıklanmadan önce mısır ekmeyi planlıyordum yaklaşık 200dekar yere sırt yapmıştım onları hiç bozmadım ayçiçegi ekecegim yerlere ekledim komple ayçiçegi ektim enazından ayçiçeginin masrafı az karı çok mısıra ve bugdaya göre</p><p></p><p>hersene biizim köyde ençok bugday ekilirdi ikinci sırada mısır üçüncü sırada ayçiçegi gelirdi</p><p>busene ise ençok ayçiçegi ikinci sırada bugday üçüncü sırada ise mısır geliyor</p><p>diger ürünlerde az da olsa var fakat bu 3 ürün önemli miktarda ekiliyor</p><p></p><p>yagış durumuda aynı sizin ora gibi daha birkaç saa öncesine kadar devam ediyordu yagmur</p><p>eger havalar açılırsa 1aya kalmaz bugdaylr hasat edilir epey oldu bugdaylar</p><p>ayçiçekleride 15cm ile 50cm arasında onlarında çapa işleri başlayacak havalar açılırsa</p><p>hayırlısı bakalım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 696529, member: 33118"] [b]Ynt: Mısırlarda Son Durum...(Nisan 2013)[/b] mısırın kırmızı renge dönmesini kastettiysen benimde başıma geldi geçen yıl ziraatçiye sordum yagış fazlalıgından kaynaklandıgını vede mısır köklerini özellikle yagışlı havadan isitifade edip yiyen bir kurttan bahsetti ilacını sordum ilacı var ama boşa masraf etme degmez dedi sadece çapasını 1defa fazla çek sorun kalamz dedi dediklerini uyguladım sorun kalmadı busene ben hiç mısır ekmedim 2. ürün ekermiyim allah bilir ama maliyet olarak mısır çok masraflı olmaya başladı belki ikinci ürün yerfıstıgı ekebiliriim 50 dekar falan mısırda sorun çok verim olayı ayrı dert tohum parası ayrı dert 50kg alt 50kg üst gübre parası ayrı dert ot ilacı kurt ilacı vs ayrı dert ama dertlerin en büyügü dekara 80lira olan su parası sırf protesto etmek için biizim köyde onlarca çiftçi mısır ekimini bıraktı busene buyüzden biizim çevrede mısır harbi harbi çokazaldı ekimalanı olarak hatta suparası açıklanmadan önce mısır ekmeyi planlıyordum yaklaşık 200dekar yere sırt yapmıştım onları hiç bozmadım ayçiçegi ekecegim yerlere ekledim komple ayçiçegi ektim enazından ayçiçeginin masrafı az karı çok mısıra ve bugdaya göre hersene biizim köyde ençok bugday ekilirdi ikinci sırada mısır üçüncü sırada ayçiçegi gelirdi busene ise ençok ayçiçegi ikinci sırada bugday üçüncü sırada ise mısır geliyor diger ürünlerde az da olsa var fakat bu 3 ürün önemli miktarda ekiliyor yagış durumuda aynı sizin ora gibi daha birkaç saa öncesine kadar devam ediyordu yagmur eger havalar açılırsa 1aya kalmaz bugdaylr hasat edilir epey oldu bugdaylar ayçiçekleride 15cm ile 50cm arasında onlarında çapa işleri başlayacak havalar açılırsa hayırlısı bakalım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
Mısırlarda Son Durum...(Nisan 2013)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt