PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Monsanto ve küresel gıda hakimiyeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="ydincbayram" data-source="post: 881069" data-attributes="member: 6949"><p><strong>Ynt: Monsanto ve küresel gıda hakimiyeti</strong></p><p></p><p>Roundup’ın Sinsi Etkileri</p><p>Roundup’a dirençli mahsuller, glifosat tarafından</p><p>öldürülmekten kurtulmaktadır; ancak bu glifosatın</p><p>dokularının içine nüfuz etmesini önleyememektedir.</p><p>Herbisit-dirençli mahsuller, diğer mahsullerle</p><p>kıyaslandığında çok daha yüksek herbisit</p><p>düzeylerine sahiptir. Aslında, birçok ülke, yasal</p><p>olarak izin verilen düzeylerini -50 kata kadar- artırmak</p><p>zorunda kalmışlar; böylelikle GDO mahsullerinin</p><p>piyasaya sürülmesine uyum sağlamışlardır.</p><p>Avrupa Birliği’nde, gıdalardaki kalıntılar, eğer</p><p>Monsanto’nun yeni bir önerisi kabul edilirse, 100</p><p>ila 150 kat artırılacaktır. Öte yandan, herbisitdirençli</p><p>“süper yabani otlar”, kimyasallara uyum</p><p>sağlamışlardır; bu da bitkileri öldürmek için çok</p><p>daha toksik dozlar ve yeni toksik kimyasallar gerektirmektedir.</p><p>İnsan enzimleri, tıpkı bitki enzimleri</p><p>gibi glifosattan etkilenmektedir: kimyasallar, magnezyum</p><p>ve diğer temel minerallerin emilimini engellemektedir.</p><p>Söz konusu mineraller olmadığında,</p><p>gıdalarımızı metabolizmamıza uygun bir şekilde</p><p>alamayız. Bu durum da ABD’de obezitenin bir salgın</p><p>şeklinde giderek daha da yaygınlaşmasını açıklamaktadır.</p><p>İnsanlar yemek yerler ve gıdalarında</p><p>mevcut olmayan maddeleri alma girişimiyle yerler.</p><p>Samsell ve Seneff isimli araştırmacıların “Biosemiotic</p><p>Entropy: Disorder, Disease, and Mortality”</p><p>(Biyosemiyotik Düzensizlik: Bozukluk, Hastalık</p><p>ve Ölüm Oranı” (Nisan 2013) adlı çalışmalarında</p><p>şu tespitlere yer verilmektedir: “Glifosatın</p><p>P450 kitokrom enzimlerini (CYP) durdurması,</p><p>memelilere yönelik toksisitenin genellikle gözden</p><p>kaçırılan bir unsurudur. CYP enzimleri, biyolojide</p><p>kilit roller oynarlar. Vücut üzerindeki olumsuz</p><p>etki, sinsidir ve zaman içerisinde kendisini yavaş</p><p>yavaş gösterir; keza iltihaplanma, vücuttaki hücre</p><p>sistemlerine zarar verir. Bunun sonucunda Batılı</p><p>beslenme biçimleriyle bağlantılı birçok hastalık ve</p><p>koşullar ortaya çıkar: gastrointestinal bozukluklar,</p><p>obezite, diyabet, kalp hastalıkları, depresyon,</p><p>otizm, kısırlık, kanser ve Alzheimer hastalığı.”</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ydincbayram, post: 881069, member: 6949"] [b]Ynt: Monsanto ve küresel gıda hakimiyeti[/b] Roundup’ın Sinsi Etkileri Roundup’a dirençli mahsuller, glifosat tarafından öldürülmekten kurtulmaktadır; ancak bu glifosatın dokularının içine nüfuz etmesini önleyememektedir. Herbisit-dirençli mahsuller, diğer mahsullerle kıyaslandığında çok daha yüksek herbisit düzeylerine sahiptir. Aslında, birçok ülke, yasal olarak izin verilen düzeylerini -50 kata kadar- artırmak zorunda kalmışlar; böylelikle GDO mahsullerinin piyasaya sürülmesine uyum sağlamışlardır. Avrupa Birliği’nde, gıdalardaki kalıntılar, eğer Monsanto’nun yeni bir önerisi kabul edilirse, 100 ila 150 kat artırılacaktır. Öte yandan, herbisitdirençli “süper yabani otlar”, kimyasallara uyum sağlamışlardır; bu da bitkileri öldürmek için çok daha toksik dozlar ve yeni toksik kimyasallar gerektirmektedir. İnsan enzimleri, tıpkı bitki enzimleri gibi glifosattan etkilenmektedir: kimyasallar, magnezyum ve diğer temel minerallerin emilimini engellemektedir. Söz konusu mineraller olmadığında, gıdalarımızı metabolizmamıza uygun bir şekilde alamayız. Bu durum da ABD’de obezitenin bir salgın şeklinde giderek daha da yaygınlaşmasını açıklamaktadır. İnsanlar yemek yerler ve gıdalarında mevcut olmayan maddeleri alma girişimiyle yerler. Samsell ve Seneff isimli araştırmacıların “Biosemiotic Entropy: Disorder, Disease, and Mortality” (Biyosemiyotik Düzensizlik: Bozukluk, Hastalık ve Ölüm Oranı” (Nisan 2013) adlı çalışmalarında şu tespitlere yer verilmektedir: “Glifosatın P450 kitokrom enzimlerini (CYP) durdurması, memelilere yönelik toksisitenin genellikle gözden kaçırılan bir unsurudur. CYP enzimleri, biyolojide kilit roller oynarlar. Vücut üzerindeki olumsuz etki, sinsidir ve zaman içerisinde kendisini yavaş yavaş gösterir; keza iltihaplanma, vücuttaki hücre sistemlerine zarar verir. Bunun sonucunda Batılı beslenme biçimleriyle bağlantılı birçok hastalık ve koşullar ortaya çıkar: gastrointestinal bozukluklar, obezite, diyabet, kalp hastalıkları, depresyon, otizm, kısırlık, kanser ve Alzheimer hastalığı.” [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Monsanto ve küresel gıda hakimiyeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt