PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Yedek Parça
Motor Yağları Hakkında Geniş Bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="EROL AKGÜN" data-source="post: 866990" data-attributes="member: 49570"><p><strong>Ynt: Motor Yağları Hakkında Geniş Bilgi</strong></p><p></p><p>Gökhan kardeşim yazdığın konuyu baştan sona anca vakit bulupta okuyabildim . çok faydalı bilgiler aktarmışşın . şahşım adına teşekkür ederim .</p><p> bir teknik adam olarak ( 30 yıllık ) sizin yazınıza ilave olarak bende birkaç cümle eklemek isterim . katkı konusunda ikaz ettğimiz halde bir kardeşimiz arabasında yatak sardı katkı koyarken . çünkü onunda kullanama şartları var . arkadaşım kışın katkı yağını ısıtmada direk moyora koymuş ve anında yağ pompasını ağzına gelen soğuk yağ sistemi yağsız bırakmış vede motor sardı .onun için katkı kullana arkadaşım lütfen çok dikkatli olsun sonuçları ağır oluyor .</p><p> birde ben şahşım olarak konuyuda bildiğim için .arabalarımda her 4 yağ değişiminden sonra filtreyi sökmeden önce tekrar 4 litre yağ koyarak birde temizleme katkısı atarak 30 dakika veya biraz gezerek arabayı çalıştırır sonra tekrar yağı salıp çıkan yağı muhakkak kontrol ederim . çıkan tortuyu görseniz bu yağın yeni olduğuna inanamazsınız .</p><p> işte yağ değişmlerinden sonra kalan o tortu piston ve gömlek çizilmelerine sebep oluyor vede motorun erkenden yağ eksiltmesine sebep oluyor .belki biraz masraflı olur ama motor ömrünün minimum % 50 uzamasını sağlar .bunuda bilgi olarak aktarmak istedim .</p><p> çok fazla bir maliyet olmaz 4 veya 5 yağda bir yapılırsa .sadece arabada uyguluyorum . traktörde şu ana kadar uygulamadım .bilgilerinize , herkeze iyi akşamlar .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="EROL AKGÜN, post: 866990, member: 49570"] [b]Ynt: Motor Yağları Hakkında Geniş Bilgi[/b] Gökhan kardeşim yazdığın konuyu baştan sona anca vakit bulupta okuyabildim . çok faydalı bilgiler aktarmışşın . şahşım adına teşekkür ederim . bir teknik adam olarak ( 30 yıllık ) sizin yazınıza ilave olarak bende birkaç cümle eklemek isterim . katkı konusunda ikaz ettğimiz halde bir kardeşimiz arabasında yatak sardı katkı koyarken . çünkü onunda kullanama şartları var . arkadaşım kışın katkı yağını ısıtmada direk moyora koymuş ve anında yağ pompasını ağzına gelen soğuk yağ sistemi yağsız bırakmış vede motor sardı .onun için katkı kullana arkadaşım lütfen çok dikkatli olsun sonuçları ağır oluyor . birde ben şahşım olarak konuyuda bildiğim için .arabalarımda her 4 yağ değişiminden sonra filtreyi sökmeden önce tekrar 4 litre yağ koyarak birde temizleme katkısı atarak 30 dakika veya biraz gezerek arabayı çalıştırır sonra tekrar yağı salıp çıkan yağı muhakkak kontrol ederim . çıkan tortuyu görseniz bu yağın yeni olduğuna inanamazsınız . işte yağ değişmlerinden sonra kalan o tortu piston ve gömlek çizilmelerine sebep oluyor vede motorun erkenden yağ eksiltmesine sebep oluyor .belki biraz masraflı olur ama motor ömrünün minimum % 50 uzamasını sağlar .bunuda bilgi olarak aktarmak istedim . çok fazla bir maliyet olmaz 4 veya 5 yağda bir yapılırsa .sadece arabada uyguluyorum . traktörde şu ana kadar uygulamadım .bilgilerinize , herkeze iyi akşamlar . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Alım-Satım ve Yedek Parça
Yedek Parça
Motor Yağları Hakkında Geniş Bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt