PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Mucize Buğday
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1040162" data-attributes="member: 74139"><p>[MENTION=48547]ELPRESACANARİO[/MENTION] kardeşim.Sizin gibi kardeşlerimi çok seviyorum. bu genç yaşta bu gençliğin sarhoş gibi sokaklarda dolaştığı bir dönemde, sizin gibi bu konulara ilgili ve bilgili kardeşlerimi görmek beni çok mutlu ediyor. Ayrıca saygı da duyuyorum. </p><p>Fakat bana kızmazsan birkaç noktada uyarmak isterim. </p><p>Bizim yaşımız epey ilerledi. Bak bizim gençliğimiz 80lere denk geldi. o zaman darbe yeniydi. 2 saatte şurayı alırız, şu kadar güçlüyüz, şurayı tükürüğümüzle boğarız, Bizim ilçedeki fabrikalar ve haşmetmeab patronların fabrikaları 1 günde silah fabrikasına dönüştürülebilirmiş, şöyle güçlüyüz gibi laflar edilirdi. ve bunlar tutardı. "Dış güçler bizim kalkınmamızı istemiyor" lafı ise hep vardı. Bugün de var. ve can simidi gibi kullanılıyor. Tutuyor da.</p><p>Ama yaş ilerleyince " bu genç yaşta bu gençliğin sarhoş gibi sokaklarda dolaştığı bir dönemde" dedim ya; işte bizim de 80li yıllardaki bu laflarla ve "Dış güçler bizim kalkınmamızı istemiyor" lafları ile aynı şekilde başka türlü sarhoş edildiğimizi anlıyorum. Bugün de malesef aynısı sizin gibi saygıdeğer gençlere uygulanıyor. ve malesef üzülerek görüyorum ki yine tutuyor.</p><p>Şunu sorgulamanı isterim. 10bin yıllık tarihimiz varsa da düşman hep vardır değil mi? bunlara "dış güçler" diyoruz. Dış güçler senin kalkınmanı neden istesin ki zaten. Önemli olan bunlara rağmen ayakta olabilmektir. Onlara göre de sen "dış güçsün." onların muhalefeti de yani mevcut iktidarlarını eleştirenler "içerideki işbirlikçiler" oluyor. Onlar da bu söylemleri 30lu yıllarda kullanmışlar ve 2. Dünya savaşı gibi bir melanetle karşılaşınca pahalı da olsa anlamışlar. Artık kullanmıyorlar veya kullanan siyasetçileri azınlıkta. O yüzden bunlara çok itibar etme ve böyle çözemezsin toplumunun geri kalmışlığını. Lider olursan da bir yerde, (sende bu potansiyel olduğunu düşünürüyorum) önüne düştüğün insanları iyi tanı. Kendi toplumum diye duygusal yaklaşma. hayal kırıklığına uğrama. Biraz okurum ben, Osmanlıda da aydınlardan yurt dışından ülkesini kalkındırmaya dönüp, hayal kırıklığı yaşayan çok aydın olmuş. Vatan evladı olsun diye yetiştirdiğim, ümitlendiğim, ama basit dünya menfaatlerine kapılıp giden öğrencilerim de var benim. Hayal kırıklığı yaşadım ben.</p><p>Çoook uzaklara gitmene gerek yok. Obama öyle dost görünüyormuş da aslında değilmiş gibi akıl yürütmelere gerek yok.</p><p>Diyelim ki Obama kötü niyetli ve senin ülkene GDOlu ya da hastalıklı tohum satarak seni bitirmek istiyor. benim takip edebildiğim kadarıyla 24 ürün vardı GDOlu 8 ürüne daha ruhsat verildi en son 32 olduydu. belki şimdi daha da artmıştır. Neden madem sen izin verdin o zaman. ben Obamadan önce ona bakarım. </p><p>Artık yaşlandım ve yoruldum. Ama yıkılmadım ayaktayım. ve Ben artık "Eyyy İsrailll" "Eyyy Avrupaa" "Eyyy dış güçler" laflarına bakmıyorum. Senin de çok bakmanı istemem. Havuz yalanlarına da kanmıyorum. tiksiniyorum. Neye bakıyorum biliyor musun? Bu gırtlak patlatarak bağırılan ülkelerle yapılan ticaret hacimlerine. Onlarla bizim farkımıza. Onu da zaten havuzda bulamazsın bulsan da yalan bulursun. Sana da tavsiyem sen de bulabilirsen gerçek rakamlara bak.</p><p>Bu sorunlar bugünün sorunu da değil aslında. Sadece siyasi de değil. Kendimizi değiştirmedikçe iktidarların değişmesiyle de düzelmez bunlar. Son üçyüz yıldır bir toplumsal olarak baş aşağı gidiş içindeyiz.Toplum olarak çok gerilerdeyiz. Sorunu öncelikle buralarda ara. Avrupa da gördüm ben. çocuk da olsam o zaman şimdiyle kıyaslama yapıyorum. Çok mesafe kat etmemiz gerekiyor bizim. Ama Öncelikle toplum olarak.</p><p>Hibrit konusunda ve yerli ırklarla devam edelim konusunda ise katılmadığım görüşlerin var o konuya bilerek girmedim. Benimki genel bakış açınla ilgiliydi kardeşim. Selamlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1040162, member: 74139"] [MENTION=48547]ELPRESACANARİO[/MENTION] kardeşim.Sizin gibi kardeşlerimi çok seviyorum. bu genç yaşta bu gençliğin sarhoş gibi sokaklarda dolaştığı bir dönemde, sizin gibi bu konulara ilgili ve bilgili kardeşlerimi görmek beni çok mutlu ediyor. Ayrıca saygı da duyuyorum. Fakat bana kızmazsan birkaç noktada uyarmak isterim. Bizim yaşımız epey ilerledi. Bak bizim gençliğimiz 80lere denk geldi. o zaman darbe yeniydi. 2 saatte şurayı alırız, şu kadar güçlüyüz, şurayı tükürüğümüzle boğarız, Bizim ilçedeki fabrikalar ve haşmetmeab patronların fabrikaları 1 günde silah fabrikasına dönüştürülebilirmiş, şöyle güçlüyüz gibi laflar edilirdi. ve bunlar tutardı. "Dış güçler bizim kalkınmamızı istemiyor" lafı ise hep vardı. Bugün de var. ve can simidi gibi kullanılıyor. Tutuyor da. Ama yaş ilerleyince " bu genç yaşta bu gençliğin sarhoş gibi sokaklarda dolaştığı bir dönemde" dedim ya; işte bizim de 80li yıllardaki bu laflarla ve "Dış güçler bizim kalkınmamızı istemiyor" lafları ile aynı şekilde başka türlü sarhoş edildiğimizi anlıyorum. Bugün de malesef aynısı sizin gibi saygıdeğer gençlere uygulanıyor. ve malesef üzülerek görüyorum ki yine tutuyor. Şunu sorgulamanı isterim. 10bin yıllık tarihimiz varsa da düşman hep vardır değil mi? bunlara "dış güçler" diyoruz. Dış güçler senin kalkınmanı neden istesin ki zaten. Önemli olan bunlara rağmen ayakta olabilmektir. Onlara göre de sen "dış güçsün." onların muhalefeti de yani mevcut iktidarlarını eleştirenler "içerideki işbirlikçiler" oluyor. Onlar da bu söylemleri 30lu yıllarda kullanmışlar ve 2. Dünya savaşı gibi bir melanetle karşılaşınca pahalı da olsa anlamışlar. Artık kullanmıyorlar veya kullanan siyasetçileri azınlıkta. O yüzden bunlara çok itibar etme ve böyle çözemezsin toplumunun geri kalmışlığını. Lider olursan da bir yerde, (sende bu potansiyel olduğunu düşünürüyorum) önüne düştüğün insanları iyi tanı. Kendi toplumum diye duygusal yaklaşma. hayal kırıklığına uğrama. Biraz okurum ben, Osmanlıda da aydınlardan yurt dışından ülkesini kalkındırmaya dönüp, hayal kırıklığı yaşayan çok aydın olmuş. Vatan evladı olsun diye yetiştirdiğim, ümitlendiğim, ama basit dünya menfaatlerine kapılıp giden öğrencilerim de var benim. Hayal kırıklığı yaşadım ben. Çoook uzaklara gitmene gerek yok. Obama öyle dost görünüyormuş da aslında değilmiş gibi akıl yürütmelere gerek yok. Diyelim ki Obama kötü niyetli ve senin ülkene GDOlu ya da hastalıklı tohum satarak seni bitirmek istiyor. benim takip edebildiğim kadarıyla 24 ürün vardı GDOlu 8 ürüne daha ruhsat verildi en son 32 olduydu. belki şimdi daha da artmıştır. Neden madem sen izin verdin o zaman. ben Obamadan önce ona bakarım. Artık yaşlandım ve yoruldum. Ama yıkılmadım ayaktayım. ve Ben artık "Eyyy İsrailll" "Eyyy Avrupaa" "Eyyy dış güçler" laflarına bakmıyorum. Senin de çok bakmanı istemem. Havuz yalanlarına da kanmıyorum. tiksiniyorum. Neye bakıyorum biliyor musun? Bu gırtlak patlatarak bağırılan ülkelerle yapılan ticaret hacimlerine. Onlarla bizim farkımıza. Onu da zaten havuzda bulamazsın bulsan da yalan bulursun. Sana da tavsiyem sen de bulabilirsen gerçek rakamlara bak. Bu sorunlar bugünün sorunu da değil aslında. Sadece siyasi de değil. Kendimizi değiştirmedikçe iktidarların değişmesiyle de düzelmez bunlar. Son üçyüz yıldır bir toplumsal olarak baş aşağı gidiş içindeyiz.Toplum olarak çok gerilerdeyiz. Sorunu öncelikle buralarda ara. Avrupa da gördüm ben. çocuk da olsam o zaman şimdiyle kıyaslama yapıyorum. Çok mesafe kat etmemiz gerekiyor bizim. Ama Öncelikle toplum olarak. Hibrit konusunda ve yerli ırklarla devam edelim konusunda ise katılmadığım görüşlerin var o konuya bilerek girmedim. Benimki genel bakış açınla ilgiliydi kardeşim. Selamlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Mucize Buğday
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt