PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
nadas
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FatihÖZHAN" data-source="post: 1218738" data-attributes="member: 876"><p>Genelde insanların anlamadığı hususta şu; Iç kesimlerde Nadasa/Herke bırakılan tarla bir sene ekiliyor bir sene ekilmiyor, dolayısıyla bekleyen tarla daha çabuk sertleşiyor . Tava gelse bile tavda kalma süreside kısıtlı oluyor. Traktörü de yoruyor yakıtta artıyor. Halbuki Sakarya Bursa vb iller öyle mi ? Tabiyiki değil, her sene ekildiğini hatta senede de iki sefer ekildiğide oluyor. Tarla sertleşmeden ürün hasatının topraktan kalkmasına müteakip yenisi ediliyor. Elbette burada daha büyük tarım ekipman ve daha küçük motor ve daha az yakıt oluyor. Değerlendirme yapılırken herkes kendi yöresini ve arazisine göre düşünüp yazıyor farklı bölgeden birisinin tecrübesi ile karşılaşınca yapılan iş tuhaf komik gibi geliyor. Ben Bursa Gürsu Kestel bölgelerinde de bulundum. Araziler iç kısımda karşılaştırılınca sürekli tavda ve çok verimli olduğunu görüyoruz.Benim bölgede 100 Dm2 arazi Inegöl MKemalpaşa gibi yerlerin 20 Dm2 arazilerden bile az getirisi var. Birde bunlara toprak işleme maliyetleri eklenince aradaki fark ortaya çıkıyor. Tabiyiki yorum yapan arkadaşlarda sanki başka bir bölgenin insanın traktör ve ekipman askerlerinin seçimini yanlış yaptığı algısı ile karşılaşıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatihÖZHAN, post: 1218738, member: 876"] Genelde insanların anlamadığı hususta şu; Iç kesimlerde Nadasa/Herke bırakılan tarla bir sene ekiliyor bir sene ekilmiyor, dolayısıyla bekleyen tarla daha çabuk sertleşiyor . Tava gelse bile tavda kalma süreside kısıtlı oluyor. Traktörü de yoruyor yakıtta artıyor. Halbuki Sakarya Bursa vb iller öyle mi ? Tabiyiki değil, her sene ekildiğini hatta senede de iki sefer ekildiğide oluyor. Tarla sertleşmeden ürün hasatının topraktan kalkmasına müteakip yenisi ediliyor. Elbette burada daha büyük tarım ekipman ve daha küçük motor ve daha az yakıt oluyor. Değerlendirme yapılırken herkes kendi yöresini ve arazisine göre düşünüp yazıyor farklı bölgeden birisinin tecrübesi ile karşılaşınca yapılan iş tuhaf komik gibi geliyor. Ben Bursa Gürsu Kestel bölgelerinde de bulundum. Araziler iç kısımda karşılaştırılınca sürekli tavda ve çok verimli olduğunu görüyoruz.Benim bölgede 100 Dm2 arazi Inegöl MKemalpaşa gibi yerlerin 20 Dm2 arazilerden bile az getirisi var. Birde bunlara toprak işleme maliyetleri eklenince aradaki fark ortaya çıkıyor. Tabiyiki yorum yapan arkadaşlarda sanki başka bir bölgenin insanın traktör ve ekipman askerlerinin seçimini yanlış yaptığı algısı ile karşılaşıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
nadas
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt