PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hacı Mehmet COŞKUN" data-source="post: 901888" data-attributes="member: 35264"><p><strong>Ynt: NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?</strong></p><p></p><p>Enes bey.</p><p>Ben kendi yöremdeki nadas işlemlerini anlatayım.bizde aynen sizdeki gibi bir yıl ürün bır yıl boş durur tarlar.</p><p>ben kendim nadasa kalacak yerlerimi son güzde çizelle (ne kadar işlerse çizel) cekip bırakırım.</p><p>baharında duruma göre (yaklaşık 4 yıldır ,hıç pulluk kullanmadan) 2 çizel 2 kültüvatötör (kazayagı) ceker ekerim.</p><p>bulunduğum yer geneli ise baharın pullukla sürüm yapar .duruma görede kayagı vb aletlerle ikileme yaprlar.</p><p>gelelim sizin duruma.madem nadas bırakıyorsunuz ve nadas bıraktığınız yerden verim olarak beklentiniz biraz daha fazla oluyor.bulunduğunuz yerin toprak yapısını ve yağış durumunu bilemiyorum ama yerinizde olsam nadasa bıratığınız yerleri son güzde işler (artık elinizde olan ekipman neyse pulluk yada çizelle) baharında uygun olan ekipmanla ikileme işlemini yaparım.</p><p>nadasa bıraktığınız yerleri son güzde işleyip bırakın dememdeki amac .güz ve kış dönemindeki yağan yağışların tarlaya daha fazla etki etmesi acısından.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hacı Mehmet COŞKUN, post: 901888, member: 35264"] [b]Ynt: NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?[/b] Enes bey. Ben kendi yöremdeki nadas işlemlerini anlatayım.bizde aynen sizdeki gibi bir yıl ürün bır yıl boş durur tarlar. ben kendim nadasa kalacak yerlerimi son güzde çizelle (ne kadar işlerse çizel) cekip bırakırım. baharında duruma göre (yaklaşık 4 yıldır ,hıç pulluk kullanmadan) 2 çizel 2 kültüvatötör (kazayagı) ceker ekerim. bulunduğum yer geneli ise baharın pullukla sürüm yapar .duruma görede kayagı vb aletlerle ikileme yaprlar. gelelim sizin duruma.madem nadas bırakıyorsunuz ve nadas bıraktığınız yerden verim olarak beklentiniz biraz daha fazla oluyor.bulunduğunuz yerin toprak yapısını ve yağış durumunu bilemiyorum ama yerinizde olsam nadasa bıratığınız yerleri son güzde işler (artık elinizde olan ekipman neyse pulluk yada çizelle) baharında uygun olan ekipmanla ikileme işlemini yaparım. nadasa bıraktığınız yerleri son güzde işleyip bırakın dememdeki amac .güz ve kış dönemindeki yağan yağışların tarlaya daha fazla etki etmesi acısından. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt