PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hermes" data-source="post: 901936" data-attributes="member: 45826"><p><strong>Ynt: NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?</strong></p><p></p><p>Biz normalde baharın topragı tavında süreriz pullukla, haziran temmuz gibi çapa ile düzeltiriz kesek varsa kesekler kırılır imkanı olanlar bir çapa daha yapar ağustos sıcagında, enson ekim yapmadan bir çapa daha çekilip mibzerle tohum işini bitiririz, ancak istisna olarak ben 2 parça tarlamı arka arkaya 3 yıldır ekmekteyim aynı ürün (arpa) temmuzda ekini işlettikten sonra ya aynı gün yada ertesi gün gölge tavını kaçırmadan pullukla sürüyorum (tabiki üstündeki sapı balya yaptırıp toplattıkran sonra) daha sonra yine aynı işlem 2 çapa mibzerle ekim, benim fikrim şu 3 yıldır arka arkaya ektigim tarladan hiç ürün kaybım olmadı tarlalar kuru mevkii olarak iyi yerde amma ondan amma topraktaki sap erezyona ugramadan topraga karıştıgı için humus görevi gördü topragın verimini artırdı, bu arada; topraga karışan sapın hem gübre görevi gödügünü hemde topragı çok yumuşattıgını fark ettim...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hermes, post: 901936, member: 45826"] [b]Ynt: NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?[/b] Biz normalde baharın topragı tavında süreriz pullukla, haziran temmuz gibi çapa ile düzeltiriz kesek varsa kesekler kırılır imkanı olanlar bir çapa daha yapar ağustos sıcagında, enson ekim yapmadan bir çapa daha çekilip mibzerle tohum işini bitiririz, ancak istisna olarak ben 2 parça tarlamı arka arkaya 3 yıldır ekmekteyim aynı ürün (arpa) temmuzda ekini işlettikten sonra ya aynı gün yada ertesi gün gölge tavını kaçırmadan pullukla sürüyorum (tabiki üstündeki sapı balya yaptırıp toplattıkran sonra) daha sonra yine aynı işlem 2 çapa mibzerle ekim, benim fikrim şu 3 yıldır arka arkaya ektigim tarladan hiç ürün kaybım olmadı tarlalar kuru mevkii olarak iyi yerde amma ondan amma topraktaki sap erezyona ugramadan topraga karıştıgı için humus görevi gördü topragın verimini artırdı, bu arada; topraga karışan sapın hem gübre görevi gödügünü hemde topragı çok yumuşattıgını fark ettim... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
NADASA BIRAKILACAK TARLA İŞLENMELİ Mİ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt